Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Si to, kar ješ

Si to, kar ješ

Knjiga z naslovom Si to, kar ješ.
Kaj točno je v njej? Kakšen odnos ima avtorica knjige do prehranjevanja in kako ga podaja bralcu?
Knjiga vredna nakupa? Zakaj? 🙂
hvala za mnenja!!! 🙂
lahko noč

Zame super knjiga, jo imam doma…na zg. linku pa si lahko prebereš recenzijo te knjige…

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

prebral recenzijo in se spomnil na tistega ultra maratonca, našega, kako je že bil?
saj je vseeno,
no, on je razlagal, s čim vse so ga futrali razni strokovnjaki, eden ga je celo pital samo s surovimi sardelami, dokler mu ni dop*zdilo.
potem je začel poslušati lastno telo in zdaj laufa na pivo in klobase. cela amerika ga hodi gledat.
tako je to, kar se mene tiče.
nobena knjiga ne more resno spremeniti prehranskih navad.
vsaj meni.

živjo.
Obema hvala za komentar. Novi so pa seveda tudi še dobrodošli. 🙂
Ja, knjigo si bom verjetno kar kupila.
Ne gre za to, da želim drastično spreminjat svojo prehrano in jesti nekaj kar mi ni všeč. Želim pa, da vem kaj sploh jem… Za kaj je hrana, ki jo jem korista… 🙂
Če si dopoveduješ, da je neka stvar za nekaj dobra, potem to še bolj drži 🙂 Naše misli lahko kar precej vplivajo na naše počutje 🙂
Knjiga kot taka ti res ne more nevem kako spremeniti načina prehranjevanja, lahko pa jo uporabiš za manipuliranje s samim seboj, torej večkrat prebereš neko stvar, ki ti da misliti, bolj si jo zapomniš in bolj jo upoštevaš. 🙂
Upam, da nisem preveč zakomplicarala mojega mnenja. 🙂
Lep Pozdrav.

Na nočni omarici moje trenutne priležnice odkrijem omenjeno knjigo. Jo vzamem v roke in začnem listat. Naletim na sledeče (citiram):
Prvič: Najprej sem spoznala inštruktorja borilnih veščin, ki se je za 30 dni podvrgel dieti s kumaričnim in korenčkovim sokom. Da ne dolgovezim, na koncu je bil do kraja izčrpan.
Drugič: Moja dobra prijateljica je šla nekoč v prečiščevalni center v Kaliforniji, da bi si “očistila žile sladoleda in čokolade”. Tri tedne je smela čez dan pojesti samo nekaj čajnih žličk alfalfa kalčkov in detelje. Če je bila res pridna, si je ob koncu tedna smela privoščiti tanko rezino lubenice. Ko je zapuščala center ji je šlo po glavi le eno: zbasati vase kar največji hamburger, in to takoj. Pa govorim o ženski, ki že leta ni zaužila rdečega mesa.
Tretjič: Moj sodelavec se je odločil za dieto na podlagi “fižola in riža za ekspresno prečiščenje”. Ta prekla ni 60 dni jedel nič drugega kot fižol in rjavi riž za zajtrk, kosilo in večerjo. Povedal je, da se je počutil “omotično, zmedeno, kot da se bo zdaj zdaj onesvestil”, vendar naj bi mu to pomagalo “najti svojo dušo”.
Vsi v oddaji Si to kar ješ so poleg spremembe prehranjevanja prestali tudi izpiranje črevesja. Nekemu sodelujočemu je delo celo tako dobro, da se je odločil še za deset ponovitev. Njegovo prvo izpiranje je bil pravi vulkanski izbruh. Neprebavljeni delci (blago rečeno), ki so že vrsto let skušali priti na prosto, so končno uzrli luč sveta v enem samem orjaškem izbruhu. Samo tistega dne se je človek olajšal kar za nekaj kilogramov!
Dejstvo pa je, da prečiščenje črevesja ni nujno tako dramatično, niti neprijetno ali neugodno. Lahko je nežno, lahkotno, preprosto in minimalno…
Preskočim nekaj strani, berem naprej:
Udobno se namestite v ležeč položaj. V zadnjik vam narahlo vstavijo cevko. Ta postopek ni boleč, morebiti začutite lahek pritisk, vendar je to vse. Nikar se ne vznemirjajte. Pozitivni občutki so vredni tega.
.

Tole me pa je nasmejal. 🙂
Posamezni primeri, celotna zgodba in izraz “trenutna priležnica”. 🙂 he he
Hvala za komentar in smeh.
lep pozdrav 🙂

New Report

Close