Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis SI TO, KAR JEŠ

SI TO, KAR JEŠ

Prehranski načrt, ki vam bo izboljšal življenje

Dr. Gillian McKeith je svetovno znana nutricionistka, ki deluje na svoji kliniki (McKeith Clinic) v Londonu ter vodi oddajo o zdravi prehrani na britanski televiziji, ki dosega večmilijonsko gledanost, njena knjiga pa je uspešnica, ki ne manjka na nobeni knjižni (ali kuhinjski) polici osveščenega Otočana.

McKeithova namreč bralce izzove, naj se soočijo s svojimi dejanskimi prehranskimi navadami in se zamislijo nad tem, kar vsakodnevno jejo: kajti si to, kar ješ! Prehrana namreč ne vpliva samo na našo težo, temveč tudi na naše psihično razpoloženje in splošno počutje, zato se avtorica zavzema za spremembe in izboljšanje prehranskih navad v našem vsakdanjem življenju.

Knjiga na podlagi primerov iz resničnega življenja in izkušenj ter navad ljudi, ki so sodelovali v televizijski oddaji, nenasilno razlaga bistvo zdrave prehrane. Avtorica se je tudi sama leta slabo prehranjevala in posledično trpela za različnimi tegobami, od nevzdržnih migren do neznosnih predmenstrualnih bolečin, ki jih klasična medicina ni uspela odpraviti. Začela je preučevati, kako prehrana vpliva na naše telo, in se pozdravila s pomočjo prave prehrane. In prav zato se je odločila pomagati tudi drugim.

Avtorica poudarja, da hrana vpliva na vse celice v telesu, te pa zahtevajo dnevni vnos hranilnih snovi. Prav tako vpliva na razpoloženje, energijo, koncentracijo, spolno slo, spanje in zdravje nasploh. Zaradi vse hitrejšega življenjskega ritma in stresa se čedalje bolj pogosto prenažiramo s čimerkoli, kar nam pač pade pod roke.

Avtorica razlaga, kako prisluhniti svojemu telesu s pomočjo prepoznavanja preprostih znakov, ki nam jih daje, na primer s podočnjaki, obloženim jezikom ali krhkimi nohti; razloži nam, zakaj hitre diete delujejo ravno nasprotno, kot bi morale; ponuja >dieto izobilja
224 strani, broširana, v barvah
5.900 sit

Knjigo lahko kupite v knjigarnah Vale-Novak (Wolfova 8, Židovska steza 6 in Citypark v Ljubljani), jo naročite po telefonu 01/241 58 58 ali na spletni strani.

Nekaj več si lahko reberete tudi na prvi strani Med.Over.Net-a .

To oglasno sporočilo je dovoljeno s strani uredništva.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

EPP?

Ja, saj pise, da gre za reklamo! 😉

No, bi pa pokomentirala knjigo samo – meni je zelo zelo vsec – sicer jo imam ze vec kot pol leta v angleskem jeziku – skratka, zelo dobra razlaga zdravega prehranjevanja, sistematicno napisano in lepo oblikovano.
Najbolj so mi vsec povezave med simptomi na telesu in uzivanjem dolocene hrane.
In – deluje! Pa se ne drzim striktno v celoti njenih navodil – le toliko, da sem v formi, da se dobro pocutim.

Knjigo res priporocam v branje!

Lep pozdrav!

Mirna

Sama sem si kupila to knjigo in jo lahko pohvalim, primerna je za vse, ki želijo poskrbeti za svoje telo, zaživeti bolj zdravo. V knjigi je veliko napotkov in obrazložitev kako hrana dejansko vpliva na naš organizem…hrana naj bo zdravilo za telo, ne strup…

lp

jaz pa ne verjamem v tovrstne knjige. kar je dobro za enega, ni nujno dobro za drugega. če neka hrana ustreza tebi, ni nujno, da ustreza tudi meni. vsak mora sam zase odkriti najboljšo kombinacijo živil. ne moremo se ravnati po knjigi. kot tudi živeti ne moremo po knjigi. verjamem v dobro staro mešano prehrano po načelu vsakega malo.

zame je to samo še ena karketinška uspešnica in nič več.

Ja, res je – najboljse pravilo je vsega po malem – neka zmernost;
a v tej knjigi je meni vsec to, da je na kratko in sistematicno opisano npr. delovanje dolocenih zivil – lanenega semena, recimo in potem lahko tudi poisces po simptomih, npr. na svoji kozi, pocutju – kaj ti manjka.

New Report

Close