Si res ne zaslužim niti hvala?
Imam navado, da vsem voščim za rojstne dneve, napšem kakšen verz, si izmislim pesmico, karkoli, pošljem sliko. Včasih pošljem SMS (mlajšim), starejšim pošljem lepe voščilnice.
Zadnje čase opažam, da se mi malo ljudi zahvali. Saj ne potrebujem ne vem kaj, ampak hvala pa res ni težko odgovoriti.
Npr. sorodnici sem za okroglo obletnico napisala res lepo pesem, jo okrasila še s sliko, ampak je ni niti pogledala, niti prebrala…
Bili smo na nekem praznovanju, ena povabljena ni prišla, ker je bila bolna. Ker sem vedela, da je ne bo, sem ji kupila rožo in jo izročila sestri, naj ji jo da. Rekla sem ji še, naj jo lepo pozdravi in zaželi zdravja.
Ni me poklicala, da bi mi rekla hvala…
To so take malenkosti, ampak včasih me prizadenejo.
Potem še en primer: vaščan je praznoval 90. rojstni dan, hčerki sem poslala SMS, napisala voščilo in prosila, če lahko očetu prebere. Nisem bila vredna odgovora “hvala”.
Še kar nekaj je bilo takih primerov.
Sama sem vedno za vse hvaležna in se ljudem zahvalim za vsako stvar.
Res, čuden je ta svet.
Ja, se spodobi, da ti rečejo hvala.
Verjamem, da se kdaj komu zgodi, da pozabi na hvala, spregleda… ampak ni pa logično, da se to kar povprek dogaja.
Tako, da ne trudi se več. Če ne odgovorijo, ne pošiljaj več. Če oni tebi ne voščijo, tudi ne pošiljaj več.
Škoda truda za neolikane. Pošlji, vošči samo tistim, ki tudi tebi voščijo in ki imajo vsaj malo bontona.
Seveda bi bilo vljudno, da bi se ti prejemnik voščila zahvalil, pa vendar … Si prepričana, da si prav vsi želijo voščil? Da je to morda marsikomu nadležno? Iz prve roke ti lahko povem, da je presneto neprijetno, če ti judje (ki si jim seveda povedal(a), da tega ne maraš), kar naprej nekaj voščijo, ker “imajo oni tako navado”. Jaz sem tudi postala groba in se nehala zahvaljevati za nezaželena voščila, kdaj imam rojstni dan, pa sploh ne povem več.
SarahL, 20.09.2021 ob 11:36
Imam navado, da vsem voščim za rojstne dneve, napšem kakšen verz, si izmislim pesmico, karkoli, pošljem sliko. Včasih pošljem SMS (mlajšim), starejšim pošljem lepe voščilnice.
Zadnje čase opažam, da se mi malo ljudi zahvali. Saj ne potrebujem ne vem kaj, ampak hvala pa res ni težko odgovoriti.
Npr. sorodnici sem za okroglo obletnico napisala res lepo pesem, jo okrasila še s sliko, ampak je ni niti pogledala, niti prebrala…
Bili smo na nekem praznovanju, ena povabljena ni prišla, ker je bila bolna. Ker sem vedela, da je ne bo, sem ji kupila rožo in jo izročila sestri, naj ji jo da. Rekla sem ji še, naj jo lepo pozdravi in zaželi zdravja.
Ni me poklicala, da bi mi rekla hvala…
To so take malenkosti, ampak včasih me prizadenejo.
Potem še en primer: vaščan je praznoval 90. rojstni dan, hčerki sem poslala SMS, napisala voščilo in prosila, če lahko očetu prebere. Nisem bila vredna odgovora “hvala”.
Še kar nekaj je bilo takih primerov.
Sama sem vedno za vse hvaležna in se ljudem zahvalim za vsako stvar.
Res, čuden je ta svet.
ah malo si za cajtom.tega se ne dela več.
Vprašanje je samo ali to počneš, ker želiš drugega pocrkljat ali zato, da boš opažena in boš dobila tisti hvala?
In glede na to se oraniziraš naprej. Ali boš tem osebam še dalje pošiljala ali pač ne, koliko ti zares one pomenijo oz ali nisi te pozornosti dajala le zato, da bi jih prejela nazaj.
To kar drug naredi oz ne naredi namreč ni v tvojih pooblastilih.
Hhaha, ja, je dobro nekdo zapisal ?
Pri nas se zahvljujemo. To nam je nekako osnovni bonton.
Drugace pa, se je tudi meni ze zgodilo, da nisem dobila ‘hvala’ v doglednem casu, ampak sele cez ulala cajta in ti povem, da v startu sploh nisem vedel, za kaj se gre, ker sem ze pozabila.
Torej, ce dam, dam iz srca in ker jaz tako hocem, ne rabim ‘hvala’.
Seveda bi si zaslužila pohvalo.Ampak ljudje so različno vzgojeni od doma.Eni so že doma na veliko praznovali in so navajeni in delujejo tako naprej.
Drugi ne.Niso posvečali pozornost praznovanju in na te stvari ne polagajo toliko pozornosti.
Zato praznuj, če si tako navajena.Vošči tistemu, za katerega veš, da bo vesel.
Ostale pa -pusti na miru.Očitno jim mir pomeni še največ.
Več kot rompompom okrog rojstnega dne.
sam povem, 20.09.2021 ob 13:38
Jaz tudi mislim, da si ne zasluzis. Prevec casa prezivis na temu forumu.
Kako ti veš, koliko časa preživim na forumu? Zadnje čase zelo, zelo malo.
Ne, ne iščem nobene pozornosti, daleč od tega. Saj nisem javna oseba. Nihče me ne slavi. Pa tudi vsiljiva nisem. Ampak mislim, da nekomu odgovoriti “hvala” pa res ne bi smelo biti težko. Lep dan.
Sam sem se navadil, da delam dobre stvari zaradi sebe, ker se zato dobro počutim. Pričakovati nekaj nazaj se mi zdi podobno, kot pri vplačilu srečke. Pri nekaterih srečelovih vsaka zadane 🙂
In tudi vsako lepo presenečenje se ne izide po pričakovanjih, jbg to je riziko, ki ga moraš biti pripravljen sprejeti. Osebno mi je važno, da poskušam delati dobro, nekateri bi temu rekli dobra karma.
Vsiljiva si, 20.09.2021 ob 14:10
Napišeš voščilo zato da dobiš nazaj hvala? Vsiljiva si in egoistična. Druga stran čuti, da ne daš iz srca, zato ne dobiš odgovora.
Seveda napišem iz srca. Zakaj pa? Iz lastnega dolgčasa? Saj ne pričakujem, da bodo o meni okoli govorili in me hvalili. Tako čutim v srcu.
In veste kaj? Najbolj hvaležni so stari ljudje, tisti, na katere vsi pozabijo.
SarahL, 20.09.2021 ob 16:07
Seveda napišem iz srca. Zakaj pa? Iz lastnega dolgčasa? Saj ne pričakujem, da bodo o meni okoli govorili in me hvalili. Tako čutim v srcu.
In veste kaj? Najbolj hvaležni so stari ljudje, tisti, na katere vsi pozabijo.
Pa dobro no, potem pa se posveti tistim. Ostalim si nadležna in pravzaprav egoistična. Vse to delaš, da bi se potem sama boljše počutila. Sori, ne gre to tako. Če daš, daš iz srca, ne pa zato, da dobiš neko hvalo oz. da pričakuješ neko hvaležnost.
Ničesar, 20.09.2021 ob 19:27
Preberi še 1x kaj si napisala. Ali še 2x. Samo za hvalo ti gre in nič drugega, drugače sploh teme ne bi odprla. Nisi dober človek.
A si malo žleht?
Ne malo, kar veliko .
Kako si upaš nekomu, ki ga ne poznaš, dati nalepko “nisi dober človek”?
A ti pa si mogoče?
Forum je zaprt za komentiranje.