Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev si plačujete

si plačujete

Vem da je bila na tem forumu že večkrat omenjena debata, pa vseeno, morda je še kakšen nov na forumu. Zanima me, če si plačujete del.dobo, tisti ki ste brez zaposlitve že dlje časa? Jaz si je ne.

Jaz si jo, cca 60€ na mesec. Delovne dobe imam 17 let, pokojninske pa 27 let, tako, da računam, da bom kmalu v penziji.

Jaz si tudi jo, imam preveč slabih izkušenjs tistimi, kijim je na koncu manjkalo pol leta ipd fore.

Po moje si večina ljudi, ki je brez zaposlitve, tega ne more privoščiti.

Pa si ti,preden si tole napisala,pomislila,da imajo te ženske mogoče partnerje,ki so v službi??A misliš,če si brez zaposlitve,da si pa ziher socialni problem???

V primeru sprejetja pokojninske reforme, kar je skoraj ne mogoče, ampak le hipotetično, bi to pomenilo izničenje cifre od 60€, ki bi zlezla na 180€!?

Ste to vedeli?

V primeru sprejetja pokojninske reforme, kar je skoraj ne mogoče, ampak le hipotetično, bi to pomenilo izničenje cifre od 60€, ki bi zlezla na 180€!?

Ste to vedeli?[/quote]

V primeru, da ne zmoreš 180 €, pač nehaš plačevati. Ali ne gre tako? Ne vem, ker nisem v tem.

Ste to vedeli?[/quote]

Jaz tega nisem vedela, reforma bo pa tako in tako padla, kar je tudi prav. Naj nam ponudijo “življenjsko” reformo, pa jo bomo sprejeli.

Pa si ti,preden si tole napisala,pomislila,da imajo te ženske mogoče partnerje,ki so v službi??A misliš,če si brez zaposlitve,da si pa ziher socialni problem???[/quote]

Sem… zato sem napisala večina. Žal je tako, da v Sloveniji družina z eno plačo težko preživi. V pomurju so plače nizke. 60 eur / mesec lahko družini z otroci veliko pomeni.

Me zanima ta debata, zato prosim za dve informaciji:
1. ko ti poteče zavod, si pač moraš plačevat del.dobo (če hočeš), koliko točno to znaša in od česa je znesek odvisen. In še, kako si pa obvezno zdravstevno zavarovan in kdaj ti dopolnilno plačuje država??? Predpostavka, da ima ta bresposelni partnerja s službo.

2. Če kdo ve glede invalida 3. kategorije. Dali me bodo na zavod, kjer bom 9 mesecev. Zdaj prejemam nekaj čez 100 evrov nadomestila za invalidnost od zpiza. Nato grem na zavod, menda mi to nadomestilo ukinejo. In ko mi poteče zavod….ali mi kaj pripada od ZPIZa, slišim različne informacije (da menda dobivaš določen znesek, dokler ne dobiš nove službe), na ZPIZu pa mi niso podali točnega odgovora, da moram prit osebno, ampak sem 50 km oddaljena in še hodim v službo, tako da se bom osebno zglasila tam ko bom imela čas.

Hvala, če kdo kaj ve o tem

Ste to vedeli?[/quote]

Jaz tega nisem vedela, reforma bo pa tako in tako padla, kar je tudi prav. Naj nam ponudijo “življenjsko” reformo, pa jo bomo sprejeli.[/quote]

KAJ tako naivnega pa še ne – ti resno misliš, da zakon ne bo sprejet, ker bo referendumska večina proti. Naj ti prišepnem, zakon bo sprejet, le da eno leto kasneje.

Jaz tega nisem vedela, reforma bo pa tako in tako padla, kar je tudi prav. Naj nam ponudijo “življenjsko” reformo, pa jo bomo sprejeli.[/quote]

KAJ tako naivnega pa še ne – ti resno misliš, da zakon ne bo sprejet, ker bo referendumska večina proti. Naj ti prišepnem, zakon bo sprejet, le da eno leto kasneje.[/quote]

sej ni treba šepetati, ti modrec, ker so čisto vsi toliko razsvetljeni, da so za novo reformo, ma, ne ravno to predlagano diktatorsko in samovšečno Pahorčku (op. Helena), ki je spakedranščina in zmazek, da ga ni

no, potem je bistvo doseženo, ker se bodo v tem odloženem letu, vsi vpleteni končno dogovorili in bo nova vlada oz. novi minister, ki bo pripravljal to drugačno zakonodajo od predlagane, ki ni slišala socialnih partnerjev, to je tudi g. Türk povedal par dni nazaj, končno upoštevala glas ljudstva, nič drugega ne rabijo sindikati in drugi akterji, kot vgraditi za trpeče delavce smiselne predloge….

Žal, ne vem. Tvoj primer je zelo specifičen. Naj bolj prave podatke boš res dobila na ZPIZu. Reskiraš 1 dan dopusta, pa greš. Samo prej se pozanimaj, če se moraš kaj najavit, da ne boš zastonj hodila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close