Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija SHRANJEVANJE V HTML OBLIKI

SHRANJEVANJE V HTML OBLIKI

Zanima me, kako sliko, ki jo izdelaš v Paint Shop Pro 7, shraniti v html obliki in v katerem programu. Mogoče še opis postopka! Hvala!

Slika je slika in jo lahko shraniš v enem izmed formatov za slike (bmp, jpg, gif,…), html pa je jezik za prikaz web strani.
In tako slike ne moreš shraniti v html obliki.

Lahko pa sliko prikažeš na web strani z html jezikom, si morda želela to?

Pa prav to, hmmm!

Ahm, no ja, pa poznaš vsaj osnove htmlja, je to ena slikca ali želiš imeti album, so samo slikce ali še kaj drugega, želiš predogled?

No če je čisto samo slikca, potem je dovolj že to, da odpreš beležnico, notri prekopiraš tolele , kjer je slika.jpg ime tvoje slike, shraniš kot htm ali html in to je to.

Ne poznam niti osnov html-ja, rada bi pa imela cel album backgroundov, ki jih izdelujem. Mogoče za začetek le nekaj slik, da vidim, ali mi bo sploh šlo, potem pa bi kasneje iz tega naredila cel album. Ali to gre? Kako naj začnem? Oh, res sem odvisna od znanja drugih! V to področje res še nisem pokukala.

Mogoče si za začetek oglej programček ACDSee, ki je v osnovi sicer namenjen pregledovanju slik, ima pa tudi enostaven a učinkovit plugin, ki se imenuje HTML Album Generator in ti nardi iz tvojih slikc internetno stran z predogledi.

Malo, kolikor sem pač utegnila, sem si ogledala ta ACDSee. Kar ne znajdem se v njem. Nekoliko pa sem ga le potipala. Tu še nisem doma, res ne. A verjamem, da se dá vse naučiti, če le imaš voljo, pa kakšen dober nasvet (pomoč). Tu na forumu so res prijazni, ti predvsem, hmmm.

Uh, zakaj se nisem angleščino pred desetletji malo bolj učila! Sem mislila, da je ne bom NIKOOOOOOOOLI potrebovala, zdaj pa bi mi znanje tega jezika na računalniku tako prav prišlo. Pa naj čisto skromno priznam, delam tečaj iz angleščine. Za učenje ni nikoli prepozno. Vsa sem postala vedoželjna. A je kaj narobe s tem?

Ampak HTML Album Generator le nisem našla, razen v Helpu je nekaj omenjan, češ da moram startat z njim. Je pa problem, da ne vem, kje se nahaja, zato ne morem niti startati. Sem slepa, ali pa kaj ne razumem? Ali pa je pod drugim imenom, a gre za isto stvar?

Nekaj zastonjskih programov:

Hvala, Roman za linke! Zelo si se potrudil.
Instalirala sem si ThumbHTML, a mi na slikah dela okvirje, čeprav jih nimam obkljukane. Drugih programov še nisem instalirala. Najraje pa bi res delala na ACDSee-ju, pa ne vem, ali mi bo še kdo pripravljen povedati, kje je tisti HTML Album Generator, ki ga nikakor ne morem najti. Če pa ne, pa se bom poslužila tvojih linkov. Samo lepo po vrsti. Hvala vsem za pomoč!

Menu Plug-ins, tu notri najdeš talele HTML Album Generator.
Jaz imam sicer verzijo 3.1, ker mi za to za kar ta program porebujem deluje bolje kot novejše, ampak tudi v novejših se mi zdi, da sem ta HTML Album Generator pravtako videl.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close