Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Shranjevanje receptov

Shranjevanje receptov

Toliko je dobrih receptov na teh straneh… Rada bi si naredila “red” in jih lepo shranjevala. Kako to vi počnete? prosim za ideje…

Lep vikend

Ja…in še nekaj…nekje sem prebrala, da je baza receptov…kako pridem do nje? Hvala…

Tan,
pojdi z miško čisto na vrh strani in glej v desni kot in tik pod napisom “Miele” boš videla črn pravokotnik, v katerem je z rdečimi črkami napisano “Dodajte recept!”. Klikneš in odpre se ti baza receptov, tam pa po ustaljnem postopku: klikneš na SLADICE in odprejo se ti sladice,…..:)

lp zala

Hvala…res še nikoli nisem opazila teha napisa…hvala!

jaz tudi ne…..;))) lp petra

ena možnost je kak majhen fascikelčk in jih vržeš noter po vsebinah. Jaz imam juhe, mesne jedi, sladice,…. še bolje je, če lahko liste plastificiraš.

Ali pa si omisliš software (recimo living cookbook) in tega uporabiš, lahko si celo demo dol zloadaš. Stvar je res mega, ti račune količine, pa kalorije,… edini problem je ker je za plačat (no sej je samo 35USD, kar ni takooo veliko) in ker je v angleščini. Hočem rečt, energijske vrednosti so že vnešene za angleške sestavine, nisem pa še pogruntala, če bi lahko dodajal tudi slovenske sestavine.

Tako, da že razmišljam, da si bom naredila bazo v Accessu, le kako funkcijo manj bo imela.

Living cookbok je super… Ali imaš mogoče še kakšen tak koristen naslov? Mislim, da bi bilo v accesu tudi ok… Sama imam rada urejene stravi in res me moti, da če rabim, da ne najdem…to pa je zelo pogosto…

ne nimam, ko sem našla living cookbook nisem šla iskat dalje.
V Accessu jo bom sama naredila, ampak šele februarja, sedaj me baše čas…

Za silo gre tudi takole:
Sprintaj, naredi luknji z luknjačem in vlagaj v mapo, v kateri si naredila razpredelke po vsebini.
Če si računalniško vešča, lahko preko Copy/paste preneseš v Word in od tam sprintaš lepšo obliko ali celo predelaš na format A5, DODAŠ KAKŠNO SLIKO… in printaš ter vpenjaš v manjšo, A5 mapo.

Jaz sem se odločila za ta sistem – copy-paste v Word, potem sprobam recept, fotkam z digitalcem in če je dober recept sprintam v vložim v fascikel v rubriko kamor spada. Sedaj vse najdem in moje slikice so tud prav uporabne, če komu dam kak recept.

Monika

Ojla! Jaz pa za recept, ki mi je všeč, shranim kar bližnjico – te pa imam razvrščene v mapah (torte, ribe, kruh…). LP Daša

tudi sama bom imela kar v računalniku…

Zame že veste, da delam copy-paste v Word in potem tam urejam. Od vsega se mi je to še najbolj obneslo. Potem pa seveda fascikel, razdelki itd. Iskala sem način, kjer lahko dodam svoje mnenje, primerjam različne verzije istega recepta, obkrožim tistega, ki meni/nam najbolj odgovarja itd.
Zaenkrat imam tri “knjige”, debelijo se, vendar jih še obvladujem.
LP Tora

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close