Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Shranjevanje kostanja

Shranjevanje kostanja

Pozdravljene!

Zanima me kako shranjujete, če seveda ga , kostanj? Ga mogoče daste v skrinjo, kako? Kuhanega ali surovega?

Mi ga imamo kar nekaj in ne bi rada da se ga sedaj prenajemo, potem pa spet nič.

Hvala in lep pozdrav!

Lidija

Naša babica doma ga je najprej malo pokuhala (kolikor vem, ne do konca), potem pa ga dala v skrinjo. Ko je kostanj vzela spet iz skrinje, ga je sedeva do konca skuhala. Kolikor pa vem, lahko narediš tudi kostanjev pire in daš tega zmrznit – kasneje ga lahko uporabiš npr. za peciva.

LP, mishika

jaz ga nikoli ne spravljam-ga nimam prevec:)) te dni pa smo se o tem pogovarjali. nekateri pravijo,da ga dajo v skrinjo kar surovega . ko ga vzamejo ven,ga pac “obdelajo” po zelji.!? lp petra

Pri meni se je do sedaj daleč najbolje obneslo, če sem ga razsipala po travi (kot da bi še ležal pod drevesom) in ga nato pobrala, ko sem ga želela uporabiti. Morda zveni smešno, toda na ta način se najbolje ohrani. Enkrat smo ga pekli celo proti koncu decembra in je bil super.

Poskusila sem ga tudi zmrzniti, toda potem sploh ni bil dober. Če ga daš samo v hladilnik (v vrečki) se sicer dolgo ohrani, toda skoraj vsak je črviv. Podobno je, če ga hraniš v vreči v suhem prostoru. Zgleda da so kostanjevi črvi zelo aktivni in gredo od enega kostanja do drugega.

Če imaš kakšen kos zelenice vsekakor priporočam moj ‘naravni’ način.

Lep pozdrav
Andreja

Menda se ga da shraniti tudi v škatli, zasipanega z rahlo navlaženo mivko, v hladnem prostoru (v kleti).

Pečen kostanj ohladiš, ga spraviš v vrečke in ga daš v zamrzovalnik. Ko ga želiš speči, ga daš zamrznjenega na pladenj in ga pogreješ v pečici. Okus pa je prav tak kot bi spekel svežega.

petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close