Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek SHEMA – načrt

SHEMA – načrt

Živim v bloku, kjer mi po moji zemlji taca preveč mačk in za njimi ostaja nesnaga, bi prosila za pomoč. Kje bi dobila na internetu ali če kdo ima doma in bi mi poslal po pošti kakšen načrt oz. shemo za elektronskega odganjalca mačk, da bi mi znanec naredil kar doma.

Prosim, pomagajte mi.

pusti mačke živet, tudi ti koga motiš pa kaj?

Ja no, če mu serjejo po vrtu mu pa to res ni treba prenašat. Tudi jaz ne bi, pa obožujem mačke.

kdo u bloku pa ma svojo zemlo…….

ups………..
ne paše sm…….

“Svojo” zemljo imamo tisti, ki imamo atrij.

Sade, nikjer nisem napisala, da bi z elektronskim odganjalcem mačk katero ubila, niti nimam tega namena.
Elektronski odganjalec mačk pa je namenjen za odganjanje mačk.

Edini in najbolj zanesljivi odganjalec je, da si nabaviš svojo mačko kajti mačke si označijo svoj določen teritorij ki je samo njihov in potem druge mačke ne smejo hoditi tja.

Hojla, ne morem nabaviti mačke, ker imam psa, ta pa mi atrij ne čuva v nočnem času in v času, ko je na sprehodu, takrat pa saj veste: kadar psa ni doma, mačke plešejo in nadoknadijo vse zamujeno.

Obstajajo sicer neki ultrazvočni odganjalci, verjetno iščeš načrte za tega. Žal ti ne morem svetovati, kje bi to našel/našla. Ampak ker imamo mi doma podobno težavo, mi je že prišlo na misel da bi si tudi sestavil napravo za preganjanje mačk. Uporabil bi navaden infrardeči senzor, ki ga dobiš v vsaki bolje založeni trgovini za urejanje doma (bauhaus, Merkur,…), elektromagnetni ventil, ki bi se ga verjetno tudi enostavno dobilo, sistem za zalivanje trate tipa Gardena ter seveda neko stikalo za vklop in izklop celotnega sistema. Najbrž ni potrebno povdarjat, da bi senzor nastavil nekam, kjer bi hitro zaznal mačko na vrtu, ter preko magnetnega ventila spustil vodo v zalivalni sistem. Tako bi rešil dva problema: znebil bi se mačk ter imel vedno sveže zalit vrt….

Včasih se je dalo kupit t.i. smrdeče bombice za odganjanje mačk in psov. Jaz sem jih nabavljala v Italiji in so pomagale!! Vsebino preprosto nakapljaš v okolico, kjer ne želiš imeti tovrstnih obiskov, pa je!

probaj na forumu http://www.svet-el.si tam se zbirajo elektroniki (moj bratec) morda ti tam lahko kaj pomagajo.

kak pa se naredi smrdeča bombica to me res zanima sam recept rabim in ne vem kje ga naj dobim???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close