sharm
v Sharmu sem bila pred 2 leti in razmišljam, da bi se enkrat letos vrnila…Lastminute varianta z avionom iz Munchna ali Dunaja, preverjeno so cene letalskih kart okrog 50.000 sit izven sezone (odklop.com)…za kašnih 12 dni. Prenočišče imam zagotovljeno pri prijateljici, ki gre za 1 leto dol, tako da bo vse skupaj zelo ugodno. Oseba, ki bi šla z mano je zainteresirana za ogled piramid…zdaj pa me zanima, kako je z izleti v Kairo iz Sharma? Koliko ste plačali pri slo agencijah in ali je kdo šel s kakšno lokalno ali pa morda sam? Predvsem me zanima koliko vidiš na tem izletu, koliko stane in ali se po vašem mnenju splača?
hvala za odgovore, lp
katja
Hej Katja !
Jaz sem lani bil dva krat v Egiptu. Prvič sem bil delno na križarjenju delno samostojno in naslednjič na jahti v Rdečem morju. Ne spomnim se več koliko stane letalska karta Sharam – Kairo, vem le da ni ravno poceni ! Glej zadeva je sledeča ! Obstaja varianta, da si doli poiščeš agencijo ( so v vsakem hotelu in na vsakem vogalu ) in greš z njimi. Vse slovenske agencije imajo doli organizirane izlete.
Vem za cene iz Hurgade. Enodnevni ogled Kaira iz Hurgade je 150 USD. Luksor in dolina kraljev pa 120 USD. Najcenejša varianta je sigurno z ladjo preko in potem v konvoj ! A ti moram povedat, da krene konvoj za kairo ob 02.30 uri in za Hurgado ob 05.30 uri. Vračanje je zelo pozno zvečer. Torej ti ostane le letalo ali pa prespiš v Hurgadi ali Kairu.
Sama doli ne moreš potovati. Je pač tak, da moraš imeti lokalnega vodiča in le ta ti lahko kupi karte za določene kraje. Ne se bat ni drag ! Doli je precejšnja revščina !
Kaj vidiš na tem izletu ?! Hja ! Piramide preprosto moraš videt ! So izjemne in ni besede, da jih opišeš !
Pa seveda ogledati si moraš muzej egiptovskih kultur in če še greš malo po mestu imaš en dan krepko premalo ! Veš z tem, ko si na ugodni ceni v Sharamu pri prijateljici si precej stran od ostalega !
Morala bi tudi v Luxor ! Tempelj in dolina kraljev sta res izjemna !
Če želiš še kaj me prosim kontaktiraj !
Te lahko prosim še za uslugo ?
Na popotniških oglasih je od včeraj oglas nikek, ki išče sopotnika za Tanzanijo 27. novembra.
Iz neznanih razlogov mi zavrača prijavo !
Lepo prosim daj ji moj meil :
matjaz@feal-inzeniring.si
in prošnjo naj se mi javi. Grem isti dan dol !
Hvala in pozdravček
Matjaž
ojla Matjaž,
hvala za informacije…sama imam itak v planu enkrat namen prepotovati Egipt, tako da bom ostale stvari videla takrat. Zdaj grem pač samo na počitnice ker so pač skoraj zastojn, zaradi osebe ki gre z mano pa bi šla pogledat Gizo, saj ona ne ve, ali se bo še kdaj vrnila in si to zelo želi videt. Iz Sharma do Kaira naj bi bilo 7 ur vožnje. Sem slišala, da se splača do Sueza z busom, potem pa na taxi do Kaira, je ful poceni. Me je samo zanimalo, če je kdo preizkusil to varianto, brez da bi spal v Kairu….lp,
katja
LP!
Cene ki jih imajo v hotelih za določene izlete v Egiptu so res oderuške.
Po mojih izkušnjah(Hurghada)se najbolj splača obiskati katero izmed lokalnih agencij.Velikokrat je možno kupit izlet tudi v parfumerijah in podobnih trgovinah,ker se jih veliko ukvarja tudi z organiziranjem izletov.
Mi smo za izlet v Luxor pred leti plačali 3 krat manj,kot bi za isto potovanje plačali v hotelu.
Smešno je bilo pol na avtobusu primerjat cene z drugimi turisti, ker je vsak plačal drugo ceno za isti izlet.
Jaz sem bila v Sharmu letos aprila. V Kairo smo šli preko Atlasa, s katerim sem tudi letovala, pridružili pa so se nam še gostje drugih turističnih agencij. Za izlet sem odštela nekje okoli 70 dolarjev. Štartali smo okoli 2. ure zjutraj in prispeli zvečer nekaj čez polnočjo.Videli smo pa res veliko: seveda piramide, mošejo Mohameda Ali, novi in stari del Kaira, izdelovalnico papirusa, muzej, parfumerijo,…
Mislim, da na ta organiziran način v enem dnevu še največ vidiš.
Zoja, jaz pred dvemi leti sem vse plačevala z njihovim denarjem…ok edino če boš v hotelu kaj kupila, ali pa če boš šla na kakšen izlet s slo agencijo lahko plačaš euro/dolar…ampak recimo taksistu daj njihov denar…kovance (Euro) itak domačini nimajo kje zmenjat…tko da denar kar zamenjaj..samo pazi ker te njihovi bankovci so si dost podobni…pa ko boš šla domov pazi da preden greš na letališče v hotelu zamenjaš kar ti bo ostalo, oziroma porabi denar, ker na letališču ni menjalnice (vsaj takrat je ni bilo), imam še zmeraj te njihove funte doma :)) lp
katja
Rastlinca živjo,
hvala za informacijo, samo tole z letalom je mal predrago za moj študentski žep :))…Tako da, če bom že to izvedla, bo kar z avtobusom. Zanima me edino če te cene eizletov vključujejo vse, ali je treba pol plačat še kakšne vstopnine dodatno? Da ni potem vse skupaj še enkrat dražje slučajno…
lp, katja
Mi smo imeli v ceno vštet prevoz, kosilo na ladji na Nilu (zelo lepa restavracija) ter vse vstopnine. Doplačati je bilo potrebo samo, v kolikor si želel iti v notranjost piramide. Vsi ostali ogledi in vstopnine so bile v ceni. Ogled piramidine notranjosti ti odsvetujem, ker zadeva zgleda zelo klavstrofobično. Greš v piramido skozi vhod velikosti cca. meter krat meter in se v sklonjenem stanju spuščaš globoko navzdol v padajočem hodniku te iste velikosti, nasprtoti tebe pa hodi gruča ljudi. Zraka sploh ni in vroče je za znoret, na koncu pa praktično ne vidiš nič…no, marsikdo se je obrnil po 10m.
Forum je zaprt za komentiranje.