Sharm EL Sheikh z otrokom?
Če boš z majhnim otrokom na letalu ne pozabi, da mu daš med vzletom in pristankom za pit. Če se še dojita, ga pristavi, sicer pa imej pripravljeno stekleničko, saj s požiranjem uravnava pritisk. Sicer pa ni nobene panike. Bo kabinsko osebje poskrbelo, da vam bo prijetno, saj so navajeni majhnih potnikov.
Tam sem bila sicer brez otrok, vendar se mi dozdeva, da je povsem primerno. Hoteli so udobni, trgovine založene, ni vam treba s sabo vlačiti prav vseh malenkosti, je brez veze.
Hotelska hrana je okusna, raznolika in za vse okuse.
Obvezno poskusite hibiskusov čaj, ki je neverjetno osvežilen – midva sva ga pila ves čas.
Bolnišnica je blizu, ogromna, dobro opremljena, osebje pa strokovno in neverjetno prijazno.
hojla
s fantom sva bila lansko leto v sharmu in neki slovenski par je bil tam z 1letnikom ,..sama sem mnenja da če je otrok tako majhen nima smisla hodit tako daleč ker na izlete ne moreš hodit(kamele,potaplanja,safari,piramide)kar pa lahko povem da je prekrasno in se ravno zaradi tega splača it v egipt….za ležanje na plaži pa lahko koristiš tudi v sloveniji ali na hrvaškem,…in za pol ceneje.tudi tisti par je rekel da jima je kar malo žal ker itak ne bosta nič vidla,..bili so celi dan pred hotelskim bazenom,še na plažo niso šli.
l.p.
Predvsem imej v mislih, da je tam poleti čez 40 stopinj v senci in, da te opeče tudi v senci. Sicer je zelo lepo, hoteli so urejeni imaš kaj videti, vendar razmisli, kaj boš imela od počitnic, če boš morala biti večino dneva v hotelski sobi, ker bo zunaj prevroče za otroka.Kakor koli se boš odločila, ti pa želim lep dopust!
se strinjam s predhodnikoma. če greš poleti je prevroče, da bi sam okrog hodil, kaj šele z otročkom, ki še nima povsem razvitega uravnavanja telesne toplote.za njego organizem vsekakor ni primerno, da je tako vroče.
biti en teden na enem mestu se mi pa ne zdi da je to dopust.
drugo je pa let – štiri ure ni tako malo. in sem že doživela jok in stok otrok, ki moti potnike ampak nekateri starši se tega nočejo zavedat.
mi smo enkrat čakali na brniku 5 ur na letalo (seveda smo bili že v coni za odhode), otroci so bili sitni, nam je zmanjkalo plenic, … pred 2 leti pa so več kot 5 ur čakali na džarbi na odhod domov.
premisli…
Bili smo s 7 mesečnim konec aprila, brez problemov. V avionu tudi ni bilo težav, razen nazaj grede nekolikanj, ko smo imeli nočni let.
Bili smo v hotelu Noria. Škoda le, ker ima toliko zvezdic, pa so občasno manjkale banane. Z mojo sva bila pred leti v Meksikani, več kot odlična hrana, škoda le, ker imajo plažo malo preveč oddaljeno.
Predlagam, da greste čimprej, ker postaja vse bolj vroče, morje pa je ok že od začetka maja ali zadnje dni aprila.
Jaz ti predlagam, da greste lahko tudi z majhnim otrokom na dopust v Sharm. Je pa fino, da zberete tak hotel, ki j na plaži in ima tudi koralni greben. V pomoč ti pri odločitvi ponujam , da vprašaš v agencijah za hotel Domina,(je isti lastnik kot ljubljanskega hotela), ki je v zalivu coral bay.
V tem hotelu je zelo primerno za majhne otroke.
Mi smo bili v Sharmu takoj po 1. maju.Temperature so bile še čisto znosne.Bili smo na nekaj izletih,malo smo potapljali.Prav fino. Za majhne otroke pa kot so zgoraj že omenili to ni niti zanimivo pa tudi prav prijetno ne (praviš,da greste poleti), saj je takrat 40 stopinj. Tudi avionski polet zanje ni bil prav prijeten.Imeli smo nekaj približno 1,5 let starih pa celo enega dojenčka. Jaz ti poleti Sharme z otrokom mlajšim od 4 let res ne bi priporočala.Sama moraš odločiti.Pozdrav Alexa
Se strinjam z predhodniki kar so napisali glede temperatur,sama sem bila lani oktobra in je bilo še vedno prav vroče.Rada pa bi povedala da jaz z tako majhnim otrokom ne bi šla zaradi enega samega razloga in to je “DRISKA ” ki je tukaj nobeden ni nič omenjal.Ko smo šli lani na enodnevni izlet v Kairo in na potapljanje je imelo par naših “sosedov ” velike prebavne motnje in so bili v hotelu z 4-5 *in tudi na avionu je bila konstantna gužva za na wc.
Drugače pa ve vsak zase zakaj se odloči za dopust in kam gre vendar je poleti res ful vroče in še vlažnost zraka je velika kar še težje prenašamo tudi odrasli to vročino.Tako da premislite o datumu.
Vsekakor pa vam želim miren let in lep dopust v egiptu ki ga imam v zelo lepem spominu
lp Irencca
Z enoletnikom kar bodi previdna.Že sama sprememba klime in temperature pri takem otroku mimogrede lahko spodbudi prebavne motnje. Ven ga vozi zgodaj zjutraj in pod večer.Vroče je sicer tudi takrat,a ni več kot 30.Paziti moraš,sonce ga lahko opeče tudi v senci,zato ga čez dan ne vozi okrog.Brez klime se res ne da tam doli,a naj ne bo naravnana pod 26-27,ker je potem prhuda razlika….
Forum je zaprt za komentiranje.