Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sharm el sheikh ali hurgada

sharm el sheikh ali hurgada

sharm el sheikh ali hurgada….. kje je bolj globoko morje ob plaži…..prednosti in slabosti ….ime hotela v katerem ste bili…..s katero agencijo ste bili najbolj zadovoljni….prosim za nasvet.

:)))

Definitivno Hurgada, če že z agencijo, potem z Vardom Celje.
Moje mnenje.

Hurgada, pa tudi Sharm ni slab, agencija ETI, odlični hoteli in odličen servis in kar je zelo pomembno občutno nižje cene.

meni je Sharm boljši. O tem sem pa že tolikokrat pisala da se mi ne da več – poišči.

Zdravo,

bila sem v Sharmu (6x) in v Hurgadi (1x) in tudi jaz sem definitivno za Sharm, kamor se tudi vsako leto vsaj 1x vračam za 2 tedna.
Glede morja ob plaži je čisto odvisno od lege hotela, v Sharmu pa vsekakor priporočam The grand hotel Sharm el sheikh 5*.
Če te zanima še kaj, pa kar vprašaj. 🙂

Lp!

Pozdravljeni,

Smo družina z dvema otrokoma, 4 in 6 let.
Menimo, da so otroci “že dovolj veliki” , da lahko gremo tudi na potovanje v bolj oddaljene kraje.
Ful sva navdušena nad idejo da bi šli v Sharm.

Kdaj bi se nam najbolj splačalo, kaj priporočate in koliko po vašem menju bi odšteli za aranžma.

Lp

Amway blue beach Hurgada…..ima kdo kakšno osebno izkušnjo ali nasvet glede hotela….Relax …Sonček ali Palma…s kom na počitnice…hvala.

Tule lahko najdeš enih 300 osebnih izkušenj 😉

Pozdravljeni,

GorazdČUK: glede na to, da imaste otroka, vam vsekakor svetujem, da se odločite za hotel z vodnim parkom, morda tudi s peščeno plažo (da otrokom ni dolgčas na plaži) ali pa z animacijami za otroke. Hotelov z vodnimi parki je v Sharmu kar nekaj.
Kdaj bi se vam najbolj splačalo? Sama bi (če bi imela možnost) zagotovo šla spomladi ali pa jeseni, a mi služba tega žal ne dopušča, tako da poznam v času od 20.4. pa od 25.6. – 20.8. in kot mnogi trdijo glede vročine – sploh ni problema preživeti 43 stopinj, ker ves čas prijetni pihlja, vlage ni in se preživi brez težav. S 5,5 let staro deklico smo bili od 25.6. 2 tedna v Sharmu in je vse bilo o.k.
Glede cene aranžmaja: uffff, tu pa so cene od agencije do agencije kar različne (odvisno od posrednikov,…) priporočam pa ETI in mi ponavadi potujemo preko agencije Odpotuj in smo zelo zadovoljni.
Ko boste izbirali hotele, pa lahko napišete ožji izbor in vam morda lahko potem še kaj svetujem.

Lep pozdrav! 🙂

Zdravo,

Nana31, pred časom sem vam poslala ZS glede hotelov v Sharmu,
prosim če nam lahko pomagate z nasveti….
hvala.

Če je kdo dopustoval v Imperial shams Abu soma naj napiše svoje vtise LEPO PROSIM …HVALA.

Jaz osebno preferiram HURGADO, saj je na sharm el sheikhu veliko več koralnega grebena, v sandalih pa ne maram hodit 🙂

----- [b]Potuj poceni z letalom:[/b] [url=http://poceniletalskekarte.si]poceni letalske karte[/url] na [url=http://bit.ly/10HJOpn]Poceniletalskekarte.si[/url]

Oj, Fish! letos pa v Egipt? Ste se naveličali Turčije?

Pozdrav,

Alenka

Zdravo Alenka.
Turčije se ne moreš naveličat,ampak cene so letos nenormalno visoke ,cca 600 eur več kot lani isti rang hotelov,kar pa se ostale ponudbe tiče nisem prepričan.Pač mi ne pade v oko,veš da vse tisočkrat prečekiram,da ne bom razočaran ,pa tudi na Sončku imajo letos neko bedno zloženko brez cen,če primerjam Avstrijski katalog smo dobili Slovenčki samo odpadke.Sicer pa v Egiptu še nismo bili,cene so dokaj ugodne…pustimo se presenetiti…če imaš kakšne izkušnje mi svetuj….v TURČIJO bomo pa še šli …INSHALLAH……..Lep pozdrav FISH.

Če je bil slučajno kdo v AMWAY BLUE BEACH v SOMA BAY naj napiše svoje vtise.

Tudi mi se doslej še nismo odločili za Egipt, zato ti ne morem nič svetovati iz prve roke. Letos ostajamo še zvesti Turčiji. Izbrali smo malo cenejšo varianto kot lani – 03.07.2013 – Lyra resort za 10 dni iz Gradca. Poročam, ko se vrnemo, po ocenah ne izgleda slabo.

Fajn izberite, računam na tvoje poročilo!

Alenka

Tudi mi smo gledali LYRA resort in to ravno v tem terminu iz Gradca,za 14 dni 3 odrasle osebe 3456 eur brez zavarovanja,škoda lahko bi se spoznali,vendar smo se odločili za cenejšo varianto,koliko pa je vaš izračun……. tudi vi se fajn imejte,čakam poročilo,lani ga ni bilo čeprav vem da je bilo v ML čudovito.
fish

fish tudi mi smo opazili veliko podražitev za Turčijo. In tudi mi po vsej verjetnosti ne bomo šli.

Hoj ALENKA a je cena skrivnost…poročaj prosim…..LP FISH

Pozdrav!

Ja, seveda, za 10 dni Lyra resort z letom iz Gradca – 2 odrasla, otroka 13 in 12 let (pa to nima veze, ker je pavšal itak do 15 let) nas pride hotel 2.995,14 + zavarovanje 120,00 + prijava 15,00 = 3.130,14.

To je bistveno manj kot 1 teden ML Waterworld lani. Mislim, da bi 1 teden Lyre iz Ljubljane prišlo manj kot iz Gradca, vendar iz Ljubljane ni bilo možno bukirati za 10 dni. Mi je pa na Sončku rekel, da je slovenski katalog letos zeeelooo tanek, ukinili so Tunizijo in menda tudi Grčijo.

Po mojih primerjavah za nas 4 tudi Egipt ni ravno ceneje (pač družinska soba, z 2 spalnicama). Smo se že pogovarjali, da bi šli tudi v Egipt, a so takrat ravno izbruhnili nemiri in tako Egipt še čaka.

Glede ML Waterworld pa res nisem poročala, saj kakor si rekel, tako kot vsi ML – ni da ni. Čeprav moram priznat, da razen športa, kjer imaš res vse na voljo, so bile ostale reči (soba, hrana, postrežba,…) na primer v Sirene Belek Golf & Wellness veliko boljše, lepše,…

Poročam o Lyri sredi julija, ko se vrnemo. Upam, da ne bo hotel izgubil na kvaliteti na račun tega, da je to letos Gulet club, kot je bil primer Pegasos Resorta.

Lep snežen dan in potrpežljivo počakajmo na žgečkanje sonca 🙂

Alenka

Če je bil slučajno kdo v AMWAY BLUE BEACH v SOMA BAY prosim za vtise…HVALA.

Zdravo!

Amway je fajn hotel. Solidnih 5* (ni pa delux). Lep park, sobe so velike in čiste, hrana je dobra.

Leži na osamljeni lokaciji. Hotel ima organizioran avtobusek do Hurgade in Safage.

lp

Zdravo Alinda.

Hvala za odgovor,prosim Te če mi še poveš kako je z ustekleničeno vodo,ali je v ponudbi ALL zajeta ,ker sem na nekaterih forumih zasledil da jo je potrebno kupiti v trgovini.

Hvala in lep pozdrav.

ista dilema,grem pa v hurgado titanic palace,porocam ko se vrnem

Pozdravljeni 🙂

Mi smo bili v Hurgadi 2010 zadnji teden v avgustu z 4 letnim otrok v hotelu Albatros Palace 5+***** seveda ALL, preko TA Palma. Pa da malo napišem naše izkušnje: vzeli smo obvezno hotel z 5 zvezdicami, ter da ni precej oddaljen od letališča ter mesta hurgada, hotel res na nivoju samo + + + nudil je prav vse, prostorne sobe, balkon, 24 urna ambulanta, 6 restavracij,bari, potem bari ob bazenu v bazenu,hrana ma vse vrste res od špagetov, rib, mesa, še pohano puranje 🙂 , skratka ob vseh urah se nekaj najde 🙂 ,vsak zvečer animacija plus otroci so vedno imeli zvečer na velikem platno ogled risank. Veliko trgovinic v hotelu. Torej kar se tiče hotela res super. Izbrali smo tudi obvezno hotel z svojo plažo ker morete pazit na eni strani so hoteli kateri nimajo svojega dela plaže/morja in koristijo plažo drugih hotelov, za nas bi bilo to zoprno, vsak dan hodit po tisti vročini čez cesto in to z otrokom + da tam še sam 1 bar na bazenu lahko koristiš…So pa bili ful vsiljivi z raznimi izleti, masažami, pletenjem kitk itd…po 3dnevih ko si jih povedal da te nezanima so še vedno prišli vprašat 5 in 6 in 7 dan 🙂 Potem plaža: Lepa zelo, ležalniki, senčniki vse 🙂 a kaj ko v morju se ne moreš kopat ker so takoj koralni grebeni, je pa za šnorkljanje prečudovito ( obvezna maska, podvodni fotoaparat, ker to morje ta podmorski svet je prečudovit, mene je impresioniral) .Drugače osebje hotela zelo prijazno,sobe vedno čiste.Skratka da se vse znjimi zmenit. Ko pa iztopiš iz hotela pa groza, vsi te lovijo za roke, kričijo, prosijo dolarje, evre, naučeni so celo slovenščine skratka ful so vsiljivi,mi smo naprimer bili tudi v Djerbi in čist mirnejši in boljši narod kod v Egiptu, mene je bilo strah hodit po mesto hurgada(+ mesto je katastrofalno umazano,vsaka graba ki je udrta je zasipana z smetmi za videt pa ni nič pametnega, mi smo pač bili ene 2 družini, da smo se odločili it pogledat ). Glede izletov, smo mi šli vse preko agencije edino v saharo smo šli preko gospoda v hotelu ker je ponujal družinski program prilagojen otrokom( superca ). Kaj naj vam še povem? 🙂 Aja glede vode nikakor ne pijte iz pipe ampak samo ustakleničeno, vodo vam zamenja sobarica ki čisti sobo + ob določenih obrokih si jo vzemete seboj,so pa zelo dobri njihovi sokovi probajte nebo vam žal! Naj še povem, da takoj ko iztopite iz hotela so trgovinice ob vsakem hotelu + en nakupovalni center je z fix cenami 🙂 Mi smo se podal tudi v barantanje in seveda nasankal 🙂 ampak je fajn doživetje 🙂 … Naj še povem da je Hurgada ful vetrovno mesto, je tudi znana po tem, osebno mene je to zelo motilo. Ko potegnem na koncz črto lahko povem samo to : Težav nismo imeli nobenih,Hotel plus, TA Palma velik plus-vodič Miro enkraten gospod, kar se pa tiče Hurgade pa nigdar več. P.s. po pogovoru z domačini, z osebami ki so obiskale oba kraja je baje Sharm EL Sheikh dosti lepši,mirnejši in baje ima veliko lepši podvodni svet. Jaz naprimer obožujem podmorski svet zato sigurno 1x v bodočnosti spadne še Sharm EL Sheikh. Uf sem razpisala.

Lp in vsem ki potujete v Egipt kar pogumno 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close