Najdi forum

Sharm el Sheik

Ali je mogoče bil kdo v Coral Bay Oasis hotelu?
Dobrodošle vse informacije o Sharmu in Kairu!
Thanks in LP !

biba*

Merhaba!
Jaz sem bil v Coraluampak samo prehodno lahko ti povem , da je hotel krasen Egipčani so eni izmed najbolj ustrežljinih ljudi kar sem jih srečal na potovanjih , plaža ena izmed boljših ,ker imajo narejen pontonski most do koral , edina napaka je prevelika odaljenost večine sob do glavne restavracij-ampak vozi bus.
Pa prijetno potovanje

Jaz sem bila v maju. Bilo v redu. Restavracija mi ni bila ne vem kako dobra. Vsa hrana mi je imela enak okus. Če imaš rada sadje, potem ni problema. Ogromno ga je. Full pazi na čistočo, predvsem rok. Denar je zelo umazan. Hotel je kar v redu. Vsak dan so sicer čistil sobe. Mene je edino motilo to, ker so sam pomival (sesalcev ne poznajo), tko da je blo po tleh polno las. Brisače in posteljnino so menjali vsak dan. Zavese so bile umazane. No to so bile bolj negativne stvari. Pozitivne pa, plaža je krasna, zastonj imaš ležalnik pod senčnikom iz slame (krasno), vode čista in topla, brisačo tudi dobiš, vendar močno dvomim, da vedno svežo, ker so jih kar tam sušili. Za ležat je že bober, za pod glavo si pa le vzemi kaj svojega. Cel dan se nekaj dogaja. ANIMACIJA je na višku. Aerobika, latino plesi, joga, odbojka, nogomet, karaoke, vaterpolo, …ni da ni. Vsak večer organizirajo kaj. Celoten program je objavljen na različnih mestih po naselju. Resort je italijanski, tako da govorijo večino njihov jezik, normalno pa se lahko sporazumevaš tudi v angleščini. Nama Bay (mesto) je približno 5 km stran. Tam imaš full trgovin, restavracij… S taksijem 5 minut, cena cca. 20 egi. dolarjev, to je 600 sit. Tu te opozarjam, da so ljudje v mestu zelo vsiljivi (vsaj meni je bilo tako), vsi se želijo s tabo rokovati, vabijo te v trgovine, restavracije,…če jih zavrneš so pa užaljeni. Valja, da vsakem ne moraš ustreči, saj jih je preveč in na koncu sploh nisem več hotela it v mesto. Je pa vse zelo poceni. Tudi kakšen izlet priporočam, midva sva šla z motorji po puščavi in k Beduinom na čaj. Super, priporočam kakšno staro obuvalo in oblačilo, ker je ogromno peska. Baje priporočajo samostan Sv. Katarine, izlet v Kairo je tudi baje čudovit, samo zelo naporen. Midva nisva šla na te izlete, ker imava namen iti še enkrat bolj popotniško, tokrat so bile bolj počitnice. Če se boš odločila za kak izlet, pojdi samo s svojo agencijo, njihove lokalne so zelo nezanesljive. Najudva so kar fino nasral, sva enkrat čakala na njih 2 uri, pol sva pa šla. Upam, da se nisem preveč razpisala in da sem ti vsaj malo pomagala.
V bistvu še končni nasvet, če bi šla še enkrat bi se odločila za ta resort, ker je malo ven iz mesta. V mestu res ne bi bila. Tisti ljudje so mi vsi preveč vsiljivi. V tem naselju pa se pozna, da so Italijani lastniki in je vse skupaj malo manj vsiljivo. Aja še to, pri nakupovanju full cenkaj, včasih lahko kaj tudi do 50% znižaš. V tem naselju je tudi velika tržnica s trgovinami. Midva tega nisva na začetku vedela in sva kupovala v mestu, pol sva pa ugotovila, da so določene stvari tu cenejše. Ampak na koncu prišparaš pal tolarjev, ker je vse tako poceni. Še eno opozorilo, letališče je full umazano, na to se kar pripravi. Čas Egipčanom ne pomeni nič. Vedno v vsem zamujajo.

Prijetne počitnice Mojca

Če boš imela še kakšno vprašanje pa kar vprašaj.

Hvala za vse informacije !
Zanima me še nekaj stvari, glede denarja, itd.:
– rajši evre ali dolarje?
– kakšne so cene pijače( voda, )?
– kamera? ( baje da se pesek nabira v kameri in se lahko pokvari?)

Upam da nisem že sitna in hvala za nasvete!
Aja! Ste kej “sral” al ste šli domov brez driskalice?

Lep pozdrav,

biba*

se mi zdi, da so se že euro uveljavili – ni problema zanje! folk pa je resnično fullll prijazen, samo “malo” so tečni s tisto pešico, ko bi kar bakšiš (napitnino) zahtevali za vsako malenkost – ampak se navadiš.se mi zdi, da jo majo že kar za 1 eur nastavljeno, hehe… midva sva prakticirala, da sva kar njihov dnar na BA dvignila – pa tako ni bilo menjalniških provizij, razen ko na izpisku dobiš preračunano v EUR!

če imaš AI potem itak je tudi ustekleničena voda for free! midva sva amebo “zajebala” in ni bilo nobene driskalice, hehe… samo ustekleničena voda, nič kock ledu, ne sveže solate, pa bo!

kairo – zakon!!!!!! obvezen ogled, čeprav je prevoz – vsaj nazaj – že čisto ubitačen. ampak se splača!

Midva sva mela dolarje, ker malo boljš menjajo. Imaš pa v naselju banko oz. menjalnico, tko da najboljš, da kar tam zamenjaš.
Glede napitnine; na začetku daješ, pol se pa navadiš, da ne dal za vsako stvar, definitivno ne 1 euro, veliko preveč. So zadovoljni tudi če dobijo manj.
Pijača je tko kot pri nas, voda še ceneje. Zelo drag je alkohol. Moj si je enkrat privoščil viski, ker je imel prebavne motnje, 1500 sit 0,3. Hudo.
Definitivno imejta s sabo oglje, nekaj malega alkohola ( brinovec, borovničke… za razkužilo želodca), pa nekaj za drisko ( midva sva imela linex, zelo pomaga).
Moj fant je na žalost imel kar nekaj težav s “sračkanjem”. Jedla sva samo v restavraciji, pila samo ustekleničeno vodo, pa ga je vseeno zvilo. Mislim, da je fasal z vodno pipo. Res je, da zamenjajo za vsako nastavek, ampak vode notri pa ne. Tk, da se je po moje s tisto paro okužil. Poleg tega je kadilec in saj veste kako potem z rokami šariš okoli ust. ZATO UMIVAJTE ROKE.

Lep pozdrav, Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close