Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice SHARM EL SHEIK-cene, hrana?

SHARM EL SHEIK-cene, hrana?

pozdravljeni,

zanima me če je kdo bil v Egiptu na varianto last minute po res norih cenah-npr.70.000,00 sit polpenzion ? Tu baje na veš v kateri hotel greš, ampak so vsi kar solidni.

KAKO JE S HRANO IN CENAMI ???

ZELO SI ŽELIM, DA BI OBISKALA EGIPT, ker je to moja večna želja, ker so bile pred 4 leti ko sem se jaz poročila cene še zelo visoke, upam da mi bo uspelo letos iti na sanjsko poročno potovanje.

Sharm El Sheik ni pravi egipt ;). Ce zelite kaj videti potem se raje odpravite na krizarjenje po nilu.
Iz Sharm El Sheik-a vam sicer organizirajo izlet v Cairo ( Giza z piramidami ) samo prevoz z avtobusom traja mucnih 5 ur v vsako smer ! Poleg tega pa mislim da si niste pravilno prebrali cen
to kar pravite vi 70.000 je samo nastanitev v doplacilih pa pise da morate doplacati se letalsko karto ! Kar na koncu znese 150.000 SIT kar je ze normalna cena, ki jo vsi ponujajo.

ojla!
ne bo držalo refošk! recimo ilirika ponuja Sharam el Sheik z odhodom 31.5. za en teden, polpenzion+letalska karta za 70.000 SIT. Drugače pa se po moje splača jet pogledat piramide, saj je res škoda da če si že v Egiptu, da ne vidš glavnih znamenitosti. drugače pa je Sharm el Sheik idealen za potaplat oz. snorklat.

lp eva

Ja sem tudi sam pogledal za 1 teden imas prav. Samo tle ni vkljucenega nobenega ogleda
in je “samo” polpenzion, samo pocitnice torej. Vsekakor je treba it pogledati se kaj ne samo piramide v Gizi ! Veliko bolj zanimivo je krizarjenje po nilu, ce zelis kaj videti v Egiptu in doziveti kaj dezelo faraonov.

Lani sem bila z agencijo Neckermann v Sharm el Sheiku za borih 67 000 SIT za en teden s polpenzionom. Doplacati sem morala se za letaliske takse in (ne pozabi!) prevoz na Dunaj ali od koderkoli bos pac sla (in seveda nazaj) ter parkirisce za 1 teden na letaliscu. Ampak tudi to vse skupaj je bilo se vedno cenovno zelo ugodno.
Je pa res, kar piseta moja “predhodnika”: Sharm el Sheik ni pravi Egipt, je cisto skomercializiran, povsod je polno turistov, pa lepih hotelov, skratka, tako, kot v vseh obmorskih letoviscih. Edino, kar je res vredno obiska je prelep podvodni svet, ki je dosegljiv ocem samo z masko (in plavutkami), ni se ti treba odpeljat ne vem kam dalec od obale. Pa, ce se bosta ze odlocila za obisk Sharma, pojdita na enodnevni tecaj potapljanja “try dive”, ker je to res zelo zanimivo dozivetje za nekoga, ki se prvic potaplja.
Pa se to: Sharm slovi kot eno najdrazjih mest v Egiptu (sem primerjala s kolegico, ki je bila v Hurgadi in sva ugotovili, da je to cisto res). Sicer so za nase zepe cene se vedno cisto ok, samo ne misli pa, da bos blazno poceni skoz prisla.
Lp!

Res je ceprav tudi v Hurghadi so cene visje kot drugje ( Luxor, Aswan, Cairo ), tukaj sem bil tudi sam. Snorkljanje je res nepozabno, ceprav je najlepsi koralni greben v Sharmu je tudi v Hurghadi nepozabno ce se z barcico zapeljes na izlet na koralni otok.
Od mojega potovanja po Egiptu imam tudi kar precej slik. Ce vas zanima mislim da bodo objavljene
cez nekaj casa tudi na tem portalu … pa si boste lahko ogledali kako izgleda kombinacija :
Hurghada – Krizarjenje po nilu – Cairo kar mislim da je najboljsa kombinacija za doziveti Egipt in se malo odpociti .

Pa na vizo ne pozabit…jo je potrebno še doplačati…

SSH je čist uredu, ne pozabt na masko in plavuti, pa veliko ruto in kakšno staro jakno, da se zaviješ, če boš šla z motorji v puščavo, kar je lepo doživetje. Pa ne da bi bilo mrzlo-pesek imaš potem povsod, če nisi zaščiten…

Tom

Ja, se cisto strinjam z refoskom, da mora biti njegova kombinacija najboljsa, ce zelis res spoznati Egipt. Tako potovanje imam zato tudi jaz se na seznamu svojih zelja…
Tina, ce se bos pa vseeno odlocila za Sharm, res pojdi na izlet v puscavo, kot ti je svetoval Tom, ker je prav carobna. Meni je bil ful vsec Coloured Canyon, samostan Sv. Katarine pa me ni navdusil…No, stvar okusa!

Lep pozdrav vsem.
Sedaj je mozen tudi krajsi ogled mojega potovanja po egiptu tudi tukaj na travel.over.net pod
albumi si izberite egipt ( novejsi ) pa boste videli vsaj utrinke.
Upam da bodo pomagale pri odlocitvi.

Pozdravljena!

Sharm je resnično zelo skomercializiran in je daleč od prave podobe Egipta. A , če iščeš komoditeto, ležerne počitnice in prečudovite koralne grebene ter hkrati želiš spoznati tudi delček njihove, sicer rahlo skomercializirane kulture, si na pravem mestu. Vsekakor pa bi ti priporočala izlete kot že moji predhodniki. Obvezno pa snorkljanje in obisk bližnjega Dahaba. Cene so v Sharmu navite oz. višje kot v Dahabu, a kljub temu se da barantati. Za Skarabeja (velikega okoli decimetra in pol) recimo sva dajala midva okoli 10 “tistih njihovih” …. hehe že pozabila, potem papirus A4 5 “tistih njihovih”, o nakitu ti ne bom govorila, ker tam so me definitivno obrali (kaj češ, tako je, če se v trgovino vračaš in vidijo, da ti je stvar všeč….) Imajo tudi veliko znamk ala Puma, Nike, Adiddas, ki pa so kar dražje kot pri nas in pri originalih oz. v pooblaščenih trgovinah ne barantajo (vsaj z nama niso hoteli, morda je komu bolj vstrajnemu uspelo). V glavnem barantaj in še enkrat barantaj in ne pusti se zmesti , da so revni in bogi itd…. Verjemi trgovci v Sharmu kar dobro živijo. Kar se tiče hrane smo imeli kar srečo. Bili smo namreč z leto in pol starim smrkolinom in nismo imeli nobenih prebavnih težav. Jedli smo vse po spisku. Tudi na cesti smo se prehranjevali, kjer imajo odlične kebabe. V glavnem vidiš, da jih v enem dnevu porabijo. Za ljubitelje hamburgerjev imajo tudi Mc’ Donalds. Sadje se ti splača kupovati v Old Sharmu.

Če te še kaj zanima vprašaj….

Lp
A.

Ja najlepša vam hvala,

definitivno sem se odločila, da grem. Odločila sem se za variano poležavanje in ogledi, obvezno puščava in še kaj.

Koliko ste vzeli denarja s seboj, približno -za 2 osebi, ki nista blazno razsipni( no vsaj ena ne-ha…ha.. )?

Midva nisva ravno merilo, ker sva zaradi otroka vzela malo več. Za primer kakšnih zdr. storitev itd…. mislim pa, da okoli 80.000 do 100.000 bo zvrhano dovolj in prepričana sem, da bosta prinesla še kaj nazaj.

Lp
A.

Joj, je minilo ze dobro leto, tako, da se ne spomnim vec natancno, ampak mislim, da sva tam doli zapravila v enem tednu na osebo cca. 50 000 SIT. Nisva bila prevec zapravljiva, privoscila sva si enodnevni izlet v puscavo z jeepom (cca. 70 dolarjev) in enodnevni izlet z ladjico s poskusnim potopom (cca. 60 dolarjev). Ostalo gre na racun prigrizkov in pijace, minimalno za spominke.
Lepe pocitnice, pa sporoci, kako si se imela, ko prides nazaj!

Ojla!

Kot so že drugi povedali, Sharm res ni nekaj kar bi spominjalo na tradicionalno egipčansko predstavo, je pa sigurno mesto /v njem živi 2 mil. ljudi/, ki je odlično izhodišče za ogled podvodnega in puščavskega sveta.
Mi smo bili tam januarja in resnično uživali. Doma hranim še nekaj prospektov njihovih agencij, ki ponujajo izlete. Priporočam agencijo SUN & FUN, kjer definitivno znajo s turisti. Svetujem ti, da se odpraviš na ABU GALUM. To je kombinacija snorkljanja na Blue Hole, jahanja kamel cca. 6 km, kosilo v beduinski vasi in vožnja z jeep preko puščave nazaj. Vmes te peljejo še v Dahab. Cena je bila 55 $ na osebo, otrok plača vedno pol. Vodo ti ni potrebno nosit s seboj, ker je vračunana v ceno.
Potem snorkljanje na RAS MOHAMMED, cena 35$. Od vseh ponujenih destinacij, ti svetujem to, ker je resnično nekaj najlepšega, kar lahko vidiš pod morjem. TIRANA NATIONAL PARK, pa nam za cca. 25$ ponuja, snorkljanje na treh grebenih in skoraj sigurno boš videla delfine. Mi smo jih.
To so izleti za en dan.
Če imaš svoje plavutke in masko, boš pri vsakem takem izletu prišparala cca. 10$, ki ti jih drugače zaračunajo zraven.
En dan smo bili tudi na motor safariju, cena je bila 30$. Za to pa definitivno rabiš dobra očala, ruto za zašito dihalnih odprtin, dolge hlače in anorak ali kaj podobnega, da ti pesek ne zaide v… Prašne obleke, daj oprat potem v hotelu, čisto poceni, za hlače plačaš cca. 100 sit, majice 50 sit,…

Žal nam ni uspelo videti več puščavskega dela Sinai, zato se tja definitivno vrnemo.

Kar se tiče pa ostalih zapravljanj… meni se Sharm ni zdel tako drag. Res, da smo takoj povedali, da poznamo cene iz Asuana in Caira /tam smo bili teden dni prej/, in smo tako lažje barantali.
Cene v Dahabu pa so bile takrat višje kot na tržnici v Sharmu.
Hrana je poceni, jedli smo tudi na ulicah, tudi sadje, predvsem jagode. Pili smo naravne juice, jedli sladice iz ulice, pa nam ni bilo nič. Na izletih ti vedno postrežejo kosilm in čaj.
Vode iz pipe pa že zaradi vonja in barve sigurno ne boš pila. Cene pijač v barih niso drage, spominki, pa odvisni od okusa.
Aja, ne pozabi si ogledat neba ponoči, vse imaš na dlani…

Denar nam v večji meri kroji počitnice… želje pa… ene so, druge pa ostanejo za drugič.

Če imaš še kakšno vprašanje, ti kar izvoli…

Taša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close