Sezonsko delo v Avstraliji
Sorry, prej nisem bil zgleda dovolj natančen. Imam željo iti na kakšno ovčjo farmo, kjer bi bilo delo tako, da bi s konji skupaj gnal ovce ali pa krave (karkoli že) ali pa vsakodnevno pregledoval ali so vse ograje na rančih cele. Nekaj časa nazaj je bilo to po televiziji (kjer so govorili, da potrebujejo kar nekaj sezonskih delavcev)… Zdaj, če kdo ve za kak tak ranč ali pa na koga bi se lahko obrnil….
lp
ne samo, da si falil forum , tudi odgovorov na vedno ista vprašanja ne bereš. tam je bilo jasno povedana celo stran, kjer so take informacije.
še enkrat:
alternativa so posredniki za delo po celem svetu, ki delajo v skoraj vsakem večjem mestu. Erik ve celo za posrednika Vuka v Razkrižju.
Brez heca, skoraj v vsakem mestu so. če si prelen, da bi ga poiskal sam, povej od kod si, pa ti bom jaz našel njegov naslov v tvojem kraju in ti ga poslal po mailu. samo pošlji mi tvoj mail naslov
če pa že sprašuješ, kdo misliš da bo šel na javni forum govorit, kje se da dobit dober denar. ali so naiven ti in vsi ostali spraševalci, ali pa je tisti, ki ti bo odgovoril, oziroma zadeva ni čista.
lp
bv
Vse garacem, ki se zelijo zaposliti v tujini, svetujem, da si preberejo vodic o zaposlitvi v tujini: Work and Study Anywhere. Knjiga je pravi leksikon o zaposlitvi v tujini. Vsaka drzava je opisana posebej, dane so informacije kako in kje se oglasujejo prosta delovna mesta, naslovi agencij za zaposlitev, naslovi samih delodajalcev ki zaposlujejo sezonske delavce in studente /delo na farmah, poucevanje anglescine, delo na ribiskih in potniskih ladijah, obiranje sadja, dostava pic po vecjih mestih, dela v turizmu in gostinstvu…Knjiga vsebuje konkretne informacije kako step by step doseci legalen status. Ocitno se veliko ljudi zeli zaposliti na farmah in ribiskih ladijah zato vam prirocnik vec kot priporocam, saj je v njem precej taksnih naslovov. Vsako leto izzide nov ponatis knjige, stane pa /vsaj lansko leto je stala/ 25 funtov, oz. okrog 37 evrov. Sam sem si preko nje nasel zaposlitev v Canadi, kjer se danes delam. In nehajte ze tezit v forumu s temi zaposlitvami.
Ne vem kaj vam je to tak problem povedati oz. posredovati informacijo. Pač imam željo iti na potovanje po Avstraliji in si za ta čas, ko bom tam, poiskati kakšno delo. In ne mislim za redno tam delati ampak samo toliko, da si na potovanju nekoliko finančno opomorem. In če je določenim uporabnikom to tako težko povedati ali posredovati informacijo (saj ne zahtevam od njih, da mi morajo nujno pomagati), naj ne pišejo ali odgovarjajo na forumu. SIcer pa ne vem zakaj se silite, če s svojimi izjavami nič ne pomagate. Če se vam je svet ali kdo drug na tem svetu zameril, se ni treba znašati nad ostalimi. Saj zato vas pa najbrž nihče ne mara. Ob tem bi se pa zahvalim vsem ostalim uporabnikom (na katere se ta graja ne nanaša) za vso pomoč. In še to, če je ta stran namenjena res izmenjavi mnenj o potovanju naj se ta mnenja tudi delijo v pšrijateljskem duhu.
Se strinjam Scarto!! Če kdo tu teži, ko malo prebiram te poste, sta to predvsem VITO / pametnjakovič in BOJANV / vseznalec. Žal se nekatere tudi po besedi spozna. In vidva se imata za popotnika, kar bi naj pomenilo, da sta “wide open”, razgledana in pripravljena pomagat. Sta pa verjetno največja zafustriranca tukaj. Nonstop visita na tem forumu in dajeta nasvete. Pardon, ne nasvete, pač pa navodila kaj se sme in kaj ne, razne cinične pripombe itd. Gospoda ali tovariša, umirita malo svoje zafrustrirane osebnosti in dajta priložnost ljudem da kaj zvedo. Ne pa se naslajat ob svojih superpametnih komentarjih, in citiranih stavkih ki so pa velikokrat celo netočni (npr. neki Vuk iz Razkrižja – pravilno je (župan) Vuk (velik delodajalec) iz Zavrča). Poglej publikacijo Almanah slovenskih občin – glede župana. Erik je pač dal nasvet in je tudi pravilno napisal. Jaz ne vem, kaj to gre tebi BV to ” nos” Pač tako je!
Bolgari bi rekli: ” zbrkal si batko “. Pridruzujem se mnenju bojanav/vita, za iskanje zaposlitve obstajajo drugi portali. Ne gre za to, da se tu ne bi smelo omenjati zaposlitve, dejstvo je, da se ista vprasanja ves cas ponavljajo, potem pa se ucudenje, zakaj ni primernega odgovora. Zato ker to ni primeren forum za to. Navelical sem se odgovarjati na vedno ista vprasanja. Pa brez zamere!
Lp, Rajmund
Forum je zaprt za komentiranje.