Sezonski najem mobilke
Imamo mobilno hišico v kampu na Hr.
Letos zaradi posebnih okoliščin, je ne bomo koristili. Vsaj ne v sezoni, od aprila do konca oktobra.
Je pa prišel sorodnik na idejo, da bi letos vzeli našo hiško v najem, plačali letni pavšal in dali še kaj zraven.
No, pri tem zraven smo se zakvačkali. Hišica ldvojna, lepo opremljena, z veliko terado, jakuzijem, dodatno shrambo s kolesi itd.
Če je dnevni najem julij, julij 200 €, ostali meseci manj, se mi zdi 800, 1000 € zraven pokritega pavšala za 7 mesecev premalo. No, njemu se še to zdi veliko. Je rekel, da bomo brez skrbi in s pokritim pavšalom ne bomo v minusu.
Ne vem, no. A mislijo da je vrednost take hiške par tisoč €?
Sezonsku najem mobilke, 17.01.2022 ob 19:23
Imamo mobilno hišico v kampu na Hr.
Letos zaradi posebnih okoliščin, je ne bomo koristili. Vsaj ne v sezoni, od aprila do konca oktobra.
Je pa prišel sorodnik na idejo, da bi letos vzeli našo hiško v najem, plačali letni pavšal in dali še kaj zraven.
No, pri tem zraven smo se zakvačkali. Hišica ldvojna, lepo opremljena, z veliko terado, jakuzijem, dodatno shrambo s kolesi itd.
Če je dnevni najem julij, julij 200 €, ostali meseci manj, se mi zdi 800, 1000 € zraven pokritega pavšala za 7 mesecev premalo. No, njemu se še to zdi veliko. Je rekel, da bomo brez skrbi in s pokritim pavšalom ne bomo v minusu.
Ne vem, no. A mislijo da je vrednost take hiške par tisoč €?
Odvisno kakšni so doma, kakšen odnos do stvari imajo.
Če boš oddajal prek platforme, boš težko našel koga za dolgoročni najem. To pa pomeni, čiščenje po vsakih gostih, pranje rjuh, nadomeščanje razbitih kozarcev in krožnikov, bog ne daj se kakšne postelje in pa obdavcenje…
Če jo vi letos ne boste rabili, boste itak morali plačati pavšal ce je kdo not ali ne.
Če mu jo brezplačno daste, če pokrijejo pavšal, ste že na boljšem, pa še varujejo jo pred vdorom nepridipravov.
Sigurno imate okoli hiše kej za pomagat prekopa, skopat…
Pa še zmenita. Aha, ker se včasih zgodi… kar se polomi, se nadomesti z enakim
Ne vem točno, 17.01.2022 ob 19:31
Odvisno kakšni so doma, kakšen odnos do stvari imajo.
Če boš oddajal prek platforme, boš težko našel koga za dolgoročni najem. To pa pomeni, čiščenje po vsakih gostih, pranje rjuh, nadomeščanje razbitih kozarcev in krožnikov, bog ne daj se kakšne postelje in pa obdavcenje…
Če jo vi letos ne boste rabili, boste itak morali plačati pavšal ce je kdo not ali ne.
Če mu jo brezplačno daste, če pokrijejo pavšal, ste že na boljšem, pa še varujejo jo pred vdorom nepridipravov.
Sigurno imate okoli hiše kej za pomagat prekopa, skopat…
Pa še zmenita. Aha, ker se včasih zgodi… kar se polomi, se nadomesti z enakim
Ne, jaz pa ne mislim, da če plačajo pavšal, da nam s tem delajo uslugo. Oni tako mislijo, mi pa ne. Pa ne, d abi hotela koga izkoriščati, nočem pa, da kdo mene izkorišča.
Sezonsku najem mobilke, 17.01.2022 ob 20:26
Ne, jaz pa ne mislim, da če plačajo pavšal, da nam s tem delajo uslugo. Oni tako mislijo, mi pa ne. Pa ne, d abi hotela koga izkoriščati, nočem pa, da kdo mene izkorišča.
Ok. Pol pa imejte prazno.
Pa kakšen alarm nastimajte v predsezoni ali posezoni.
Lepo se imejte
Hiška je nadstandardna. Dvojna. S kar nekaj dodatki. Že sama hiška ima ceno blizu 100.000 eur. + vse ostalo. Spa, letna kuhinja, a ne v vrednosti 5 ali 10.000 €, udobje. Jezi me, daeni midlijo, da s plačanim pavšalom naredijo skoraj uslugo. Ne, raje ne oddam in dsmbkak € dodatno lastniku kampa in za hiško vmes poskrbi.
Če si ladtnik stanovanja, ga tudi ne oddaš samo za toliko, da so stroški, omrežnine plačane!
linnn, 18.01.2022 ob 15:03
Kje je problem? A ne znaš reči ne?
Seveda smo rekli ne.
Želela sem še kakšno mnenje, pogled na situacijo. Ker res ne razumem, da kdo ponudi plačilo pavšala + nekaj zraven (800 ali 1000 €) to res ni znesek. Zraven pa misli, da NAM dela uslugo.
Prepričana sem, da bi bila tržna cena sezonskega najema mobilke kot je naša precej višja.
Moti me predvsem ta odnos, da bo on nam znižal stroške in s tem naredil uslugo!
Meni se pa ne zdi malo, če plačajo letni pavšal. Za tistih par vikendov to ni malo denarja. Za par tisočakov, kolikor verjetno znaša pavšal si lahko kar nekaj časa v hotelu, pa te drugi strežejo.
Glede na to, da se s tem ne strinjaš, sploh ne vem zakaj tule sprašuješ. Imejte pač letos prazno, pa pač plačajte še sami pavšal.
Mi smo tudi predlani kupili hiško v kampu, sicer ni tko fensi kot vaša, a vseeno ni bila poceni. Smo se že prej dogovorili s svakom in njegovo družino, da si pavšal delimo pol-pol, v poletnih mesecih si termine tudi delimo pol-pol, izven sezone pa tudi komu oddamo, če je frej. To potem kasiramo mi, ker je pač naša hiška, ima pa svak vedno prednost. Nam je tako ok, smo vsi zadovoljni.
to je Slovenska varianta.
Bosanska varianta lastnika: e vi samo dođite, ma ima mesta I za vaše sosede. Pavšal…a neka, to je sitnica. Ove godine nismo tu a ne moremo je koristiti. Vi samo uživajte.
Tudi pri službah v Slo je tako. Vsaka čistilka fehta direktorja kjer čisti, da vzamejo od strine nečaka…zato ker si znajo bolj pomagat in ni take foušije. Kmalu jih bo več tudi kot nas
Forum je zaprt za komentiranje.