Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sezamovo seme

Sezamovo seme

Kupila sem ga, zdaj pa ne vem, kako naj ga porabim. Kakšen dober nasvet?

Jaz ga nahitro popražim in ga posujem po raznih skutnih cmokih, dodajam ga solatam, sendvičem (predvsem zelenjavnim), jogurtom ali pa si z maslom namažem štručko ali kruh in posujem čez sezam.

To je bolj stvar domišlije,….
Lp
T.

Nežno ga prepraži v ponvi brez olja, dodaj med in segrej. Nato to prelij preko banan, ki si jih popražila na maslu.

Čao,
jaz ga popraženega vmešam v jogurt, božansko. Če pa ga popražič še na sezamovem olju, je še okusnejši. Še tako skromen obrok popestrim; moja hči ima strašno rada “suhe” špagete, le potresene s sezamom. Pa krompir, pečev v pečici, ki pa ga posujem pred začetkom pečenja nepopraženega. Morje možnosti…
Uspešno kuho!

Uporabiš ga lahko pri paniranju – namesto drobtin. Meni je super!

Jaz skuham cvetačo in brokoli. V ponvi na čajni žlički olivnega olja prepražim po kavno žličko sezama, lanu, bučnih pešk, po kaki minuti ali pa ko začne pokati, stresem na popečena semena zelenjavo (kuham je brez vode, če pa jo kuhaš v vodi, jo le odlij, sicer popekanje ne bo uspelo), še malce popečem, tako da na ognju tresem ponev, premešaš lahko z lopatko, od strani nežno privzdigneš zelenjavo skupaj s semeni, ne mešaj kot golaž, boš dobila pocasto, zdrizasto zelenjavo, neokusno že na pogled. Nežno prepečeni zelenjavi lahko dodaš pečeno ribo, skledo zelene solate, rdečo peso v solati, krompir v solati, pri nas včasih, če se posebno mudi, vzamemo tudi kar tuno iz pločevinke. Nekaj beljakovin je kar dobro, da je zraven zelenjave. Nekaj beljakovin prinesejo tudi semena, previdno pa z oljem, tudi semena so mastna že po svoji naravi, to je sicer bolj zdrava maščoba, pa vendarle.

Uporabiš ga lahko, ko spečeš kruh in sicer, preden daš testo v pekač ga posuješ s sezamom, kar naredi edinstven okus.

Poskusi in dober tek

NIKA

na kratko ga lahko preprazis in tik pred koncem dodas sojino omako.Grickas namesto cipsa itd.Vso stvar moras celi cas mesati, ker se lahko v nasprotnem primeru vse zazge.Jaz plin ugasnem, ko dodam sojino omako in se nekaj casa mesam, da neha cvrcati…

Lp Mojca

pozabila sem dodati, da ima sezam 7x vec kalcija, kot kravje mleko…

Lp Mojca

…jaz pa nikoli ne kupujem stvari, za katere ne vem, kam bi z njimi…

realist, ti kar kupi, ti bomo ze mi povedali, kaj z njimi poceti…ha..ha..

Lp Mojca

Cao, ti pa najbrž nisi ženska…

Eva L. , kdo ni zenska ?

Lp Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close