Sezamovo seme
Čao,
jaz ga popraženega vmešam v jogurt, božansko. Če pa ga popražič še na sezamovem olju, je še okusnejši. Še tako skromen obrok popestrim; moja hči ima strašno rada “suhe” špagete, le potresene s sezamom. Pa krompir, pečev v pečici, ki pa ga posujem pred začetkom pečenja nepopraženega. Morje možnosti…
Uspešno kuho!
Jaz skuham cvetačo in brokoli. V ponvi na čajni žlički olivnega olja prepražim po kavno žličko sezama, lanu, bučnih pešk, po kaki minuti ali pa ko začne pokati, stresem na popečena semena zelenjavo (kuham je brez vode, če pa jo kuhaš v vodi, jo le odlij, sicer popekanje ne bo uspelo), še malce popečem, tako da na ognju tresem ponev, premešaš lahko z lopatko, od strani nežno privzdigneš zelenjavo skupaj s semeni, ne mešaj kot golaž, boš dobila pocasto, zdrizasto zelenjavo, neokusno že na pogled. Nežno prepečeni zelenjavi lahko dodaš pečeno ribo, skledo zelene solate, rdečo peso v solati, krompir v solati, pri nas včasih, če se posebno mudi, vzamemo tudi kar tuno iz pločevinke. Nekaj beljakovin je kar dobro, da je zraven zelenjave. Nekaj beljakovin prinesejo tudi semena, previdno pa z oljem, tudi semena so mastna že po svoji naravi, to je sicer bolj zdrava maščoba, pa vendarle.
Forum je zaprt za komentiranje.