sex, prevare, “srečni zakoni “,…
Pozdravljeni,
nekaj časa že spremljam nekaj forumov, pa spremljam tudi stransko vrstico – Teme, ki jih zdaj berejo drugi – non stop vrtijo zadeve na teme: sexa, prevar, kao srečno poročenih moških in žensk, varanja, nezadovoljnih zakoncev, in še….bi se našlo podobnih zadev. Pa recimo da ti bralci ne sodelujejo na forumih, jih je pa po mojem velikooooo. Na nekaterih forumih sodelujejo le nekateri moralistični osebki, ki so po mojem zelo nezadovoljni v življenju in nimajo drugega za početi v lajfu, kot moralizirati na forumih in se hvaliti kako oh in sploh so srečni in zadovoljni.
Vem da se bo usulo cel kup mon, ampak ali se vi zavedate kaj se v resnici dogaja…..
Nočko
Bučko z lučko:). Najbrž se vrtimo okrog zanimivih tem, ker burijo duhove, prebujajo drugačne vrste občutkov in v nas spodbujajo razmišljanje. To je odsev reale, aktualni izzivi in tukaj dobiš pogled množice, brez zadržkov in ovir. Izbira foruma je stvar vsakega posameznika, če ti tukaj ni všeč, greš drugam, kjer se morda najdeš v razpravah in ti bolj sedejo. Za vsakega nekaj:).
In kaj se v resnici dogaja?
Kdo ti pa jamči, da to kar se piše na desnem skrajnem robu, da je eksakten izpis tega, kar uporabniki v danem trenutku berejo. Pa tudi, če je res – to le pomeni, da so to najbolj brane teme. Omenjaš moraliziranje, kot da se počutiš krivega, ker nekateri spišejo kakšno kritiko na račun teh dejanj. Ne, ne vem kaj se dogaja, bi moral jasno napisati – tiste pikice v nadaljevanju mi popolnoma nič ne povejo.
Od blizu sem videl že preveč dogajanja v zakonih, ki v javnosti veljajo za “idealne”, da bi verjel v dolgoročno partnerstvo brez hudih pokov. To je po moje možno le, če si sta oba partnerja kot osebi popolnoma brez življenja in tako enostavno brezvoljno eksistirata drug ob drugem do smrti.
Mene pač nikoli niso zanimali dolgočasneži, za katere čisto verjamem, d aimajo lahko uspešne 60-letne zakone, ampak zanimivi ljudje. Večina ljudi srednjih let, ki jih občudujem, je ločenih. Jaz imam teorijo, da človek, ki res uživa v življenju, težko do smrti vztraja ob istem partnerju. Dokler je lepo in dokler otroci ne odrastejo še, potem pa konec heca.
Spider, se popolnoma strinjam s tabo. 3/4 zakonov drži skupaj premoženje in otroci, ker ko so v mladih brezglavih letih (mladost je norost) izbirali partnerje, ali niso videli ali niso hoteli videti kakšen je pravzaprav partner.
Jaz pravim, da imajo taki ljudje jajca, da se v srednjih letih ločijo. Vsak že zase ve, kakšne je imel razloge za tako odločitev, najbrž tehtne.
Zaradi odsotnosti spoštovanja, premalo strpnosti, fleksibilnosti, prevelikih pričakovanj, brez lastnega vložka…prihaja do kratkih stikov v komunikaciji. Ženske se oddaljujejo od moških in obratno. Postajamo samozadostni, egoizem nam več pomeni. Nihče se ni več pripravljen za kogarkoli boriti. V odnosu je treba delat in to ves čas, počitek se ne tolerira, ker se lahko zabriše rdeča nit, ki dva močno povezuje. Idealnih zakonov ni, so lahko le približki idealu in sicer tam, kjer se trudita oba partnerja. V življenju smo postavljeni pred različne preizkušnje, pahnjeni v situacije, ki jim morda nismo kos. Človeka spoznavaš skozi čas. Morda vidiš tudi tisto, česar si ne želiš, kar nisi mogel predvideti. Ampak saj tudi sami nismo popolni. Največ odraslosti pokažejo tisti, ki so sposobni usklajevanja, ki vzdržujejo in negujejo ljubezen, ki bi naredili vse, da ne pride do velikih pokov. Če pa že, iščejo rešitve in se ne predajo zavajajočim iskricam drugje.
Zame so dolgočasni tisti, ki begajo iz cveta na cvet, ki nimajo svoje lastne predstave o željah, ciljih, ampak se predajajo le skromnim momentom, ker drugačnega stila življenja niso sposobni ustvariti.
In ravno takšni so potem najbolj “ponosni” na samsko življenje in vidijo le nesrečne pare…..
In to ni nobena prednost…Prednost je le za tiste, ki potem vladajo in nas izkoriščajo v stilu “deli in vladaj”.
Pa beremo razne očitke, kdaj bomo stopili skupaj in se uprli…Nikoli, ker drug drugemu privoščimo trpljenje.
Kdo piše o letanju s cveta na cvet? Spet “krneki” berete. Pišem pač o tem, da opažam, okoli sebe, da se folk ponavadi drug drugega naveliča najkasneje kmalu, ko otroci odrastejo. Zreli ljudje si to priznajo, manj zreli pa pač “potrpijo”, ker, kaj bodo pa sosedje rekli, ne?
To je res, človek, ki samo uživa v življenju, najverjetneje ne pozna pomena besede osebna odgovornost. Življenje pač ni samo uživanje, oziroma kakor vzameš. Za nekoga je uživanja lahko tudi prevzemanje odgovornosti. Potem pa že prideš do drugačnih prepričanj, kot jih ti navajaš. 🙂
Kdo pa? Mogoče Bučko? Ampak on ne moralizira. Kako bo torej kaj povedal? Ali boš to naredil kar med spanjem? 🙂
To, da drugim govoriš, kaj počnejo narobe. 🙂 Saj je Bučko sam dal lep primer že v prvem sporočilu.
Forum je zaprt za komentiranje.