severni in južni Ciper
Pozdravljeni,
vem, da je na to temo že veliko odprtih pogovorov, pa vseeno prosim za odgovore. Letošnje poletje se s fantom nameravava odpraviti na Ciper. Zanima me kateri del Cipra je primernejši za nastanitev in kaj so tiste največje razlike med dvema deloma otoka? Ima kdo posebne izkušnje s kakšnim hotelom in ga priporoča? Kje na otoku se nahajajo najlepše plaže? Ali je možno rentat tudi skuter ali samo avto? zanima me tudi kaj si je vredno ogledati in s katero agencijo ste potovali? Zasledila sem namreč, da imajo agencije veliko več ponudb za severni del kot za južni.
Hvala!
Za severni del ti ne morem povedati ničesar. jaz sem bila na jugu – se pravi grški del, severni del otoka je turški in s tem cenejši.
Na južnem delu otoka so plaže lepe, veliko je mivke.
Severni in južni del se razlikujeta tudi po tem, da (vsaj mislim, da je tako ), da se na južnem delu promet odvija po levi, kot v Angliji.
Najameš lahko seveda tudi skuterje in razne motorčke, vendar so razdalje kar velike, tako da če želiš kaj videti, je avto skoraj nuja.
Tam sem bila pred desetimi leti, se niti imena hotela ne spomnim, vem, da je imel 3 zvezdice in je bil kakšnih 10 km izven Larnace.
Imela sva samo zajtrk, ampak nama hotel ni pomemben, samo, da je čisto.
Prehranjevala sva se, kjer je ravno naneslo, hrana, predvsem morska odlična, ni pa ravno poceni.
Je pa problem promet – vse v svoji glavi je treba “naštelati” ravno obratno, kot je pri nas, tudi, ko greš peš čez cesto. Saj v večjih krajih in mestih gre, pač voziš za drugimi.
Problem nastane na podeželju, te kar potegne na desno stran ceste. Je pa fajn, ker imajo rentani avtomobili velik napis, da domači vozniki vedo, da v avtu verjetno sedi tujec, ki ni vajen voziti po levi.
Midva sva si v desetih dneh ogledala veliko ( od antičnih amfiteatrov, samostanov do pogorja Troodos). Pa kopala sva se tudi, kjer je ravno naneslo.
Ja, z avtom do Limassola in Paphosa na jugu in do Aije nape na severu.
Bila sva tudi v Nikoziji, glavnem mestu.
Šla sva preko agencije ( takrat je bil Kompas še slovenski), bil je organiziran prevoz z avtobusom do Celovca, od koder smo leteli.
Povratek pa na Brnik.
Ni pa agencija, razen tega, da sva pri njih plačala aranžma, imela tam svojega predstavnika, se mi zdi.
Evo tole se najde z dvema klikoma na spletu …
http://www.cyprus-car-hire.com/paphos_motorcycles.htm
Forum je zaprt za komentiranje.