Sestra se ne zmeni zame
Imam nekaj let starejšo sestro. Obe imava družini. Živi pol ure stran od mene. Lahko rečem, da si nikoli ne vzame časa zame. Večkrat jo ressss potrebujem. Ampak njej so bolj pomembne prijateljice, znanke. Nisva skregani ampak enostavno nima časa zame in mojo družino.
Zaradi tega sem večkrat zelo žalostna. Imava tako rekoč odrasle otroke, ki se med sabo komaj poznajo. Včasih sem vedno jaz vozila otroke k njej in da sem jo videla, a je vedno imela neko delo, da se ni fokusirala samo name, na vse druge se je, če so prišli k njej na obisk. Potem sem nehala hoditi k njej in smo se videvali samo še pri starših. Lansko leto sta oba umrla in od takrat sva se videli samo enkrat. Slišiva se, če jo jaz pokličem in še takrat je vse zelo površinsko, tudi po mojih otrocih nikoli ne vpraša. Kakšne odnose imate vi s svojimi sorojenci??
Jaz se na vašem mestu zaradi tega nebi čisto nič sekiral.
Tudi mene je sestra dala na ignor. Ima svojo družino. Jaz ne. Niti za rojstni dan mi več ne vošči. Zanjo ne obstajam več. Večkrat sem ji pisala, voščila za vse praznike, rojstne dneve. Pojma nimam zakaj, starši pa se o tem ne želijo pogovarjat. Čist sem že obupana, da bi vsaj mi omenila razlog. Njej so cažne le kolegice in druzbena omrezja. Tam je v njenem lajfu kot v pravljici.
Zelo žallllossstnaaaa, 26.07.2024 ob 16:41
Imam nekaj let starejšo sestro. Obe imava družini. Živi pol ure stran od mene. Lahko rečem, da si nikoli ne vzame časa zame. Večkrat jo ressss potrebujem. Ampak njej so bolj pomembne prijateljice, znanke. Nisva skregani ampak enostavno nima časa zame in mojo družino.
Zaradi tega sem večkrat zelo žalostna. Imava tako rekoč odrasle otroke, ki se med sabo komaj poznajo. Včasih sem vedno jaz vozila otroke k njej in da sem jo videla, a je vedno imela neko delo, da se ni fokusirala samo name, na vse druge se je, če so prišli k njej na obisk. Potem sem nehala hoditi k njej in smo se videvali samo še pri starših. Lansko leto sta oba umrla in od takrat sva se videli samo enkrat. Slišiva se, če jo jaz pokličem in še takrat je vse zelo površinsko, tudi po mojih otrocih nikoli ne vpraša. Kakšne odnose imate vi s svojimi sorojenci??
Ko te bo rabila, te bo ze poiskala. Ce te ne bo rabila, te najbrz ne bo poiskala. ?
Sta bili kdaj sploh zares povezani? Kot otroka? Kot najstnici, sta si zaupali? Si bili v oporo kadarkoli v preteklosti?
Sumim, da ne. Zakaj torej pričakovati, da bo zdaj kaj čudežno drugače? Če pa ja, in se je odnos zelo ohladil, a se z njo ne moreš pogovorit, pa ne očitajoče, ampak da ji pač poveš, kako hudo ti je, ker sta si tako daleč. To naredi zaradi sebe, ne zaradi nje. Boš bolj mirna, če ji poveš in daš žogico na njeno stran – če bo želela stik, super, če pa ne, boš pa vsaj vedela, da si dala.vse od sebe in ji povedala, kako te ta (ne)odnos boli.
Srečno!
Nikakor ne morem razumeti, da nekateri ljudje dejansko silite v ljudi, ki vas ne marajo, ne prenašajo, nočejo imeti opravka z vami. Pa naj so to sodelavci, t.i. “prijatelji”, starši, sorojenci, drugi sorodniki. Zakaj? Ste mazohisti? Nimate nobenega samospoštovanja?
Pusti sestro pri miru in če je taka njena volja, jo pač odpiši iz svojega življenja.
Imam dve hčerki. Narazen sta 2 leti. Obe že na svojem. Starejši je tamlajša vedno bila odveč, nebodigatreba. Maljša je starejšo vedno oboževala in kovala v zvezde – za starejšo sestro bi naredila vse. Starejša je imela svojo družbo 4 punc (vse so prvorojenke ali edinke) , ki se s tamlajšo niso nekaj razumele. Tamlajša je imela eno dve prijateljici in to je bilo to. V srednjo šolo sta šle vsaka v svojo. Prav tako na faks. Ven sta hodile oz hodita vsaka s svojo družbo. Sedaj se podružita, ko smo pri nas doma, da bi se pa med seboj nekaj ekstra dobivale pa ravno ne. Tastarejša se je kot otrok pritoževala skoz, da ji je tamala skoz za vratom in da nima nobenega miru.
Imam 2 sestri in 2 brata vsi imajo druzino moj moz je imel hcerko in vnuka in vnukinjo midva sva oba v NEMCIJI ZIVELA NJEGOVA H CERKA JE ZIVELA PRI PRVI.ZENI BIL JE 2 LET ZNJO POROCEN ZMANO 5O LET ZA HCERKO SVA LEPO SKRBELA DO POLNOLETNOSTI MOZ JE UMRL HCERKA JE.POSTALA HODOBNA PROTI MENI VNJUKINJA PA PRAVI HUDIC .SE TAKRAT KO JE MOZ SEM VEDNO.PODPIRALA IN DAVALA STVARI SEDAJ SEM SAMA PRIKINILA SEM.STIKE Z NJIMA VNUK PRIDE VCASIH NA OBISK NE STANUJE V TEM KRAJU IMAM HISO IN.KUZEKA KI JE SAMO MOJE HISO BI PRODALA NI VELIKA LEPO UREJENA CE NEBI IMELA KUZEKA BI SLA VAROVONO STANOVANJE KUZEKA PA RES NEBI DALA VSTRAN NIGDAR PO MOJI SMRTI IMAM VSE UREJENO TUDI ZA KUZEKA RADI BODO GA IMELI TO VEM STO PROCENTOV ZIVLJENJE JE KRUTO
Tvoj zapis je bolec tudi zame, ker je situacija zelo podobna. Nisva skregani, nikoli bili, le ne zmeni se zame in za mojo druzino – vedno manj, zgovarja se na delo, drugi so ji bolj pomembni … ceprav sem jaz do nje in otrok zelo pozorna, izkazem pozornost, ljubezen, darila … Ne klicem je ze leta, ker sem vsakic zaznala, da ji je odvec, nenapovedano ne grem na obisk, srecujemo se samo pri starsih … vcasih bi rekla, da je pa kljub vseemu trdno ob meni, ce kaj rabim, sedaj se tega ne morem vec rect … po operaciji me je poklicala po treh dneh, ko ji je mama rekla … Boli in veliko sem prejokala, cutim pa tudi zamero, ker je do vseh prijazna in pozorna, s tasco, svakinjo … s svojo mamo in sestro pa ne, pa ji je moja mama zelo na razpolago, ker zivijo blizu. Vedno bolj se umikam in kmalu od odnosa ne bo ostalo nic. Boli tudi mojo mamo, ko to vidi.
Ne sekiraj se prevec vem je tezko ampak žal mores iti naprej. Jaz imam tudi sestro in sem tudi odpikan z njene strani ne vem zakaj, niti kaj bi bilo narobe da se je odtujila od mene.
Vem da ima družino jaz ne ker imam malo težjo situacijo in ne zna uporabiti niti malo sočutja oz. tiste sestrske ljubezni do brata. Žal sem se sekiral kar nekaj časa in se trudil razumeti ampak sedaj sem se odločil da nič več sekiranja.
Ko ima človek upanje da bo usaj sestra tista taprava prijateljica hitro spoznas da je res žlahta strgana plahta.
Hvala bogu za očeta in mati s katerima se lahko bolj iskreno pogovorim in povem svoje težave ??
Žal bolečina je velika ampak usmerjam energijo v druge stvari da ne boli preveč.
Lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.