Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek šesti čut

šesti čut

zanima me koliko verjamete zaupate poslušate svoj šesti čut…zdi se mi da mi nekaj non stop hoče povedati amapk jaz ga ne jemljem resno..torej?vi ga jemljete resno?

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Jaz kar verjamem v to, vendar tega še nisem doživela.

Jaz pa sem se naučil, da mu vedno prisluhnem….Šesti čut je neke vrste intuicija, je kot glas višjega jaz-a.
Naši možgani nenehno premlevajo informacije, neodvisno od trenutnega razpoloženja, zato je bolje prisluhniti šestemu čutu, kot pa se ravnati po trenutnem vzgibu, še posebej, če smo pod vplivom močnih občutkov.

Intuicija -OKO DUŠE

deluje skozi prebliske, hipna spoznanja, ki so lahko tudi tako globoka, da pretresejo in očarajo. Od malih drobcev, ko ugotoviš kdo je pred vrati, ne da bi pogledal, ko veš kdo te kliče po telefonu, ne da bi dvignil slušalko, ko zjutraj veš, da se bo nekaj posebnega zgodilo, ko imaš ponoči v sanjah jasno vizijo dogodka, ki se do potankosti uresniči, ko natančno več kaj ti bo prijatelj rekel in kakšne besede in besedni red bo uporabil …

Da je intuicija empirična veščina, vgrajena v človekove fizične možgane, so leta 1997 dokazali v obsežni raziskavi nevroznanstveniki z ameriške univerze Iowa; ugotovili so, da se nahaja v središču za čustvovanje, v prefrontalnem režnju v sprednjih možganih, in se pojavi kot neke vrste podzavesten “občutek”.

(kopirano pa vendar)

Jaz tako recimo kupujem stanovanja. S četrtino pameti in tri četrtine občutka.

Pa tudi sicer se je že pokazalo, da mu je dobro prisluhnit.

zanimivo…mogoče pa je čas da prisluhnem mojemu čutu

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Jap, to je fajn zadeva. 🙂

Mogoče pa res…Za ženske je značilno, da imate še bolj razvito intuicijo, kot pa moški.
Prednost dajete čustvom, moški pa logiki.

Mogoče pa res…Za ženske je značilno, da imate še bolj razvito intuicijo, kot pa moški.
Prednost dajete čustvom, moški pa logiki.[/quote]

a intuicija je čustvo?

Kakor za koga…Obstaja več razlag….Za nekoga je intuicija glas višjega jaza, za drugega sploh ne izhaja iz našega razuma, ampak je božji glas….Nekateri pravijo, da je misel in s tem glas razuma, prav tako eden izmed čutov….Vsak naj presodi sam, kaj bi naj bilo res…..

Sem pa našel eno zanimivo razlago: Če smo v dilemi in ne vemo ali se odločiti med razumom ali intuicijo….

Zanimivo razmišljanje…

…no zame je intuicija, glas višjega jaza. 🙂

Zame tudi..:)

Zame pa glas čutov, telo se odziva na drugi ravni kot razum …

glas čutov?…Se pravi, kar ti pove vid, to verjameš..kar ti pove sluh, to verjameš….?

sprašujem, ker tako težke filozofije ne razumem.

🙂

zala, stvari nisi vedno take kot je videti..glej globje…….ampak..previdno:)

glas čutov?…Se pravi, kar ti pove vid, to verjameš..kar ti pove sluh, to verjameš….?

:)[/quote]

Od kdaj je pa odziv telesa (čutov) težka filozofija? Zelo preprost primer: Če ti nekaj smrdi, si zamašiš nos, a je tako? Torej ti tvoj nos (čutilo) in voh (čut) govorita, da ti tisto ne diši. Torej se temu verjetno izogneš – lahko pa seveda vse skupaj ignoriraš in se siliš z nečim. Se tudi dogaja.

To je ta težka filozofija – pismo, in to ti izjavi nekdo, ko govori o glasu višjega jaza????

:)[/quote]

Od kdaj je pa odziv telesa (čutov) težka filozofija? Zelo preprost primer: Če ti nekaj smrdi, si zamašiš nos, a je tako? Torej ti tvoj nos (čutilo) in voh (čut) govorita, da ti tisto ne diši. Torej se temu verjetno izogneš – lahko pa seveda vse skupaj ignoriraš in se siliš z nečim. Se tudi dogaja.

To je ta težka filozofija – pismo, in to ti izjavi nekdo, ko govori o glasu višjega jaza????[/quote]

No ja, saj jaz sem isto povedala.
Samo to kar ti govoriš, to ni intuicija, ker intuicija je nekaj ne.razumskega, tvoja izjava je pa čisto racionalna.

Saj tvoja izjava ni bila težka filozofija, priznam, bila je samo tvoje napačno razumevanje pojma intuicija.

To je ta težka filozofija – pismo, in to ti izjavi nekdo, ko govori o glasu višjega jaza????[/quote]

No ja, saj jaz sem isto povedala.
Samo to kar ti govoriš, to ni intuicija, ker intuicija je nekaj ne.razumskega, tvoja izjava je pa čisto racionalna.

Saj tvoja izjava ni bila težka filozofija, priznam, bila je samo tvoje napačno razumevanje pojma intuicija.[/quote]

A veš, da ne bi rekla, da narobe razumem.

Intuicija je neke vrste preblisk, hipen uvid, ko “začutimo nekaj”, ki nam kot iz vedrega “preleti v glavo”, ki je izven razumske logike in vzročne povezanosti.Ženske imajo pogosto izvrstno intuicijo, zato precej hitreje spregledajo spletke in moške intrige (s čustveno-odnosnega področja).

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close