Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sestavljene družine-kateremu je huje?

Sestavljene družine-kateremu je huje?

Bivšemu zakoncu, ki gleda starega partnerja z novim ali novemu zakoncu, ki gleda bivšega partnerja v sednji vezi zaradi otrok?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1679, 20.10.2023 ob 13:59

Bivšemu zakoncu, ki gleda starega partnerja z novim ali novemu zakoncu, ki gleda bivšega partnerja v sednji vezi zaradi otrok?

Hm ja. Nekaj časa sem bila “nova z bivšim partnerjem”. Imel je odrasla otroka in toliko enih dram in ljubosumja njegove hčere, da sem enkrat vse poslala v pisane marjetice. Ni imel tolk jajc, da bi ji postavil mejo in je raje hinavčil za mojim hrbtom. Pa skoz je nekaj potrebovala. Enkrat varstvo za otroka, drugič denar za posodit, spet kaj drugega. Sem rekla, tega ne potrebujem. Grem sama po svoje.

Otroci morajo biti vedno na prvem mestu. Že ločitev je travma, novi partnerji pa sploh. V taki družini ni nikomur lepo, niti lahko.

Čebelca174, 20.10.2023 ob 14:15

Otroci morajo biti vedno na prvem mestu. Že ločitev je travma, novi partnerji pa sploh. V taki družini ni nikomur lepo, niti lahko.

Ja se strinjam. Nikoli več mi ni padlo na pamet, da ponovim vajo.

Premiera je premiera. Reprize slabe ponovitve.

Težko je najti sestavljeno družino, kjer stvari kolikor toliko funkcionirajo. Jaz sem imela desetletje na videz popolno takšno družino, vsi so nas občudovali, vendar je čas pokazal svoje. Ko sem videla kam pes taco moli sem prekinila brez obžalovanja in nikoli več pogledala nazaj! Žal mi je le za oportunitetni čas.

starš , ki ustvarja tekmovanje in rangiranje med partnerjem in otroci je zanič starš in zanič partner. Problem je torej v njemu.

anonimno250, 20.10.2023 ob 16:02

starš , ki ustvarja tekmovanje in rangiranje med partnerjem in otroci je zanič starš in zanič partner. Problem je torej v njemu.

Da te korigiram: Je bil! Ker meni se je zdelo povsem nesprejemljivo, da “tekmujem” z njegovo hčerjo. Bila sem mu žena, res druga, ampak vseeno žena. Ona njegova hči. Vsi odrasli in naj bi bili zreli.

Ko je dobila hči svoje otroke,  in takrat še mož, vnuke, pa sem bila samo še priročno 5. kolo. Naj bi bila potencialna varuška in posojilodajalka.

Zakaj že?

Sestavljene družine funkcionirajo samo v telenovelah. Pa še tam ne.

Franka, 20.10.2023 ob 16:24

Sestavljene družine funkcionirajo samo v telenovelah. Pa še tam ne.

Doživeto in preživeto. Dobra izkušnja, zato rečem vsaki/vsakemu … raje 10 x premisli!

?

nisem pisala direktno tebi – tako mnenje imam o vsakemu staršu, ki to počne…

pa realno poglejmo sploh ni nujno,da je ločen – če postavljaš konkurenco in tekmovanje med otroka in partnerja… gre takoj vse adijo.

pa si na tem primeru neločencev zamislimo kaj se zgodi – če kdorkoli od staršev izjavi partnerju – otrok je vedno na prvem mestu. Adijo zakon, adijo družina. Že iz tega vidimo kako zelo je to narobe…

če pa to počneš še v sestavljeni družini je pa še toliko bolj narobe… namesto da bi se trudil povezovati osebe, ki naj bi jih imel enako rad – vsako  na svoj način – druga vrsta ljubezni je starševska in partnerska ljubezen… in med temi bi se moral truditi vspostavljati sožitje, harmonijo, povezanost kolikor se le da tudi v sestavljenih družinah, še toliko bolj-  in če tukaj kdo začne z rangiranjem kogarkoli in tekmovanjem… je takoj vsega konec.

poznam nekaj sestavljenih družin, kjer so super – samo ni tega tekmovanja niti slučajno… poznam družino, kjer je nova partnerka v odličnem odnosu z otrokom svojega partnerja, ima s tem novim partnerjem tudi skupnega otroka, otroka sta kot brata navezana drug na drugega, večino časa so skupaj… nikjer niti za sekundo nisem dobila občutka, da bi moški ustvarjal tekmovanje med to novo partnerko in svojim otrokom

tako,da očitno se da če so ljudje normalni in če želijo – če pa ne in vzpostavljajo tekmovanje in ne družinskih povezav med člani potem pa logično gre vse adijo – vsi odnosi.

Točno to, ne fukcionirajo, pa če se še tako trudiš, moški enostavno niso zreli in ne poznajo meja

Opravljivke, 20.10.2023 ob 14:09

Hm ja. Nekaj časa sem bila “nova z bivšim partnerjem”. Imel je odrasla otroka in toliko enih dram in ljubosumja njegove hčere, da sem enkrat vse poslala v pisane marjetice. Ni imel tolk jajc, da bi ji postavil mejo in je raje hinavčil za mojim hrbtom. Pa skoz je nekaj potrebovala. Enkrat varstvo za otroka, drugič denar za posodit, spet kaj drugega. Sem rekla, tega ne potrebujem. Grem sama po svoje.

Prav ti je ti kurba stara. Zdaj si pa sama. Kdo pa bi hotel tako nemarno staro babetino.

Očetu. Težje se vturi notr.

Otrokom, ki kasirajo vse nebuloze nezrelih starcev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close