Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem servis pri 110.000 km

servis pri 110.000 km

oj, moj megane bo pravkar naredil 110.000 km.

Tisti, ki imate izkušnje…ali se ga še splača vozit na redne servise (avta ne bomo prodajal, ga bomo “zgulili” do konca) in kam? koliko sploh stane servis pri 110.000 km?

Hvala za pomoč!

Če poznaš kakšnega solidnega mehanike pol ne, drugače pa je bolj varno če ga en dober servis ti malo pogleda.

voznica napisal:

> koliko sploh stane servis pri 110.000 km?

odvisno, kaj je potrebno narediti (menjava olja in filtrov, mogoče tudi svečke, jermeni, napenjalci, vodna črpalka, zavorni diski in ploščice, zavorno olje, servis klime, še kaj nepredvidenega…). Vse podatke o tem, kaj je potrebno menjati, imaš v servisni knjižici vozila.

Jst sm ga imel zdj pr 50.000km in me je koštalo 80.000 jurujev.

MENJAVA ZRAČNEGA FILTRA
MENJAVA TESNIL GLAVE
MENJAVA TESNILA VENTILOV
MENJAVA TEFLONOV
PORAVNAVA GLAVE
VODNA PUMPA
ŠPONAR
JERMENA VSA
PREGLED ROK

Voznica!
Svetujem ti, da ga voziš na servis ravno zato, ker ga imaš namen skuriti do konca. Če sproti kakšne malenkosti ne popraviš, ta vpliva na drugo in si na glavo kaj hitro nakoplješ tudi dost velike nepotrebne stroške.
Jaz ga vozim na uraden renault servis na Brezovico pri LJ. Spomladi sem imela servis na 120.000 (laguna), pa sem plačala 26.000 SIT. Tokrat ni bilo nič izrednega, samo olje, filter in razne malenkosti. Daleč največji strošek je bil pri meni servis na 70.000 km, kjer so mi poleg olja, filtrov, svečk, menjali tudi pogonski jermen, pa še neki je blo z zavornim valjem in takrat sem plačala 63.000 SIT. V glavnem je povprečje vseh servisov, ki sem jih imela okoli 30.000 SIT. V glavnem računaj, osnovni kompletni servis samo olje in filtri okoli 25.000 SIT, potem pa kaj plus kaj rednega naknadnega pač odvisno od starosti in obrabe (zavorne ploščice, diski, zavorni valj, jermeni…) naprej. Jaz tudi sama vodim evidenco kdaj je bilo kaj menjano (diski, jermen,…) da me ne bi slučajno kateri mehanik “nategnil” in mi prehitro menjal kaj po nepotrebnem.
Seveda se pa tudi cene zelo razlikujejo od servisa do servisa tudi iste znamke, čeprav se naj ne bi smele.

opa….
pol pa tole nima samo 50 000 km…….
ker teflonov se pa ravno ne menja taktrat……..
al so te pa nategnil kt norca…..

New Report

Close