Service pack 2-zakaj mi sesuva?
upam da sem prav napisala. No tale “hudič” pr men sesuva računalnik. Kupila sem XP home edition, in ko naložiš to zadevo(sp2) gor se mi začne računalnik ugašat in prižigat, sredi dela npr v Wordu. Če greš na net je pa sploh veselica takoj se ti sesuje. Brez tega mi vse dela OK- Pa mašina je stara nekaj dni in prav tako teh nekaj dni naloženi XP. Kaj je narobe? Sicer zdaj delam brez servica pack 2 pa je vse OK. Samo vsakič ko se logiram na net, mi vleče te podatke Upadte dol. Jaz bi zelo rada mela vse update-ano če bi s tem izboljšala delovanje mašine ampak je ne. A se komu godi podobno?
to pa zato, ker imaš v sebi enega teh ta novič črvov in nimaš protivirusnega programa.
Najprej si instaliraj neki požarni zid.
Potem si instaliraj AV program – ga osveži
če imaš pa SP2 kje na cd-ju si pa najprej njega instaliraj!¨
lp
Ojla, Klemenxx!
Pred kratkim sem jaz imela podoben problem, da se mi je računalnik sam resetiral, na začetku parkrat na mesec, potem parkrat na dan in potem je definitivno šel rakom žvižgat! Ker imam požarni zid in antivirusni program, ki ni našel virusov, in sem še na internetu čekirala na viruse in je bilo negativno, sem mislila, da je nekaj narobe s kištom. Ampak na servisu mi je tip rekel, da nič ni narobe z računalnikom, temveč smo “nekaj zlaudali dol z interneta” in zrušili windowse!
Še zdaj mi ni jasno kaj, ker nič nisem loudala dol že dalj časa, ne odpiram nič sumnivega in sem sicer zelo previdna… Kaj, zavraga, se je lahko “nalepilo” na računalnik, da ga je tak zrolalo?
Hvaležna za odgovor,
lp
Živjo,
napisala si nekaj kot:
Ker imam požarni zid in antivirusni program, ki ni našel virusov..
————————————————————————————-
Poglej dejstva:
– požarni zid je potrebno znati konfigurirati in občasno pogledati njegove nastavitve, kaj ti “nuca” požarni zid, če je pa narobe, ali pa sploh ni konfiguriran.
Podobno je z protivirusno zaščito, saj jo lahko imaš, pa redno osvežuješ, samo najbrž imaš pač kaj narobe konfigurirano – glej da ti AV program preverja VSE datoteke in ne samo izvršne (.exe,.com.itd…)
Mogoče bi zamenjala MS IE za npr. FireFox za samo redno “srfanje”, načeloma
naj bi bil bolj varen kot MS IE – govorim načeloma, ker se kaže da je
podobno luknjast, kot Microsoft IE..
lp
mam Ad A….., osvežen pa Norton-Symantec, Anti spyware…..Odkrito ni bilo nič in se kar naprej sesuva. Če pa najprej SP2 gor naložim Tko kot si reku, je pa že blo in se je tud sesuval. Razen če teb prnesm mašino pa boš ti naredu da bo vse delal kot je treba pa nič sesuival:) Očitno tud moj “računalničar” ne ve preveč o tem pa naj bi bil to po poklicu.Mašina mi brez updatevo evo laufa normalno. Zdele se mi še ni sesula, če dam gor SP2 pa bo takoj šlo vse v cigumigu:)
tuki se pa motiš ker nisem nič kliknika kak OK, pa kakšne reklamce in podobna oknčka lepo spustim, pa nova na netu glih nisem, se mam pa še neki za naučit v zvezi z njim, sej to se ma itak vsak. Mogoče bo moj “računalničar” kaj kriv ker ga že dlje sumim da nima glih vseg apod kontrola sam kaj , prijateljstvo …….. Bom lepo popokala mašino, in nekam znesla vse CD kar mi je treba naložit, vključno staro kišto da ne izgubim vseh dokumentov in majo da mi poštimajo in aktivirajo vse kar mi morajo ..
barbi, nobena zaščita te ne varuje 100-odstotno, še najmanj pa Norton, ki ni kaj hvale vreden AV program. Če uporabnik sam izvede nek ukaz, ki sproži okužbo, ga ni boga, ki bi to preprečil.
Če ti SP2 dela težave pa je lahko razlog v sami mašinci ali programih, ki so bili pred tem nameščeni.
Če bi že takoj namestila XP Professional z vgrajenim SP2 najbrž ne bilo težav. Tako pa si očitno skupaj z mlinčkom kupila Home edition?
Tudi brez nadgradnje ti bo računalnik lepo deloval, a žal brez neta. Takoj ko boš povezana, boš izpostavljena marsičemu. Tako pač je.
Ne naknadno sem šla v čisto drugo trgovino in kupila XP home edition, in potem se je ustvarjalo. Mogoče pa mašina ni kaj kompatibilna, uhhhh bom odnesla tja k majo več pojma. KaterrAV pa priporočaš in da bo najmanj komplikacij z njegovo uporabo v smislu kakšnega časa trajanja uporabnosti. Ker eni se po enem letu kar nekak zaprejo pol je pa treba neki preštelat da lahk update dol vlečeš……..Vsaj jaz mislm da je to tko. Al se motm.
Težko je delat reklamo za AV programje, vsak svojega hvali. Jaz imam Trend Micro PC-illin Internet Security, dokaj živahen programski paket, samodejno ažuriranje vsake tri ure, kar dober požarni zid, spuca pa skoraj vse, kar drugi morda niti ne najdejo. Ni pa primeren za namestitev na že okužen računalnik, no, običajno se niti ne pusti namestiti 🙂 Pozanimaj se tam, kjer ti bodo znova nameščali OS.
To je to ja in to je verjetno vzrok tvojim problemom.
MS je v SP2 nabasal notri tudi DEP (Data Execution Prevention), ki zna bit kar ok zadeva za preprečevanje opganjanja zlonamerne kode (razni virusi), podpira pa ga še bolj malo procesorjev, ta tvoj pa ga. Žal pa se zna ta zadeva skregat z določenimi gonilniki in rezultat je resetiranje računala.
Imaš pa 3 možnosti:
1. pač pustiš sistem brez SP2
2. Na c disku poiščeš boot.ini datoteko (datoteka ima atribute hidden in system), najprej narediš varnostno kopijo te datoteke, nato jo odpreš in poiščeš /NoExecute=OptIn in ga popraviš v /NoExecute=AlwaysOff ali /Execute, shraniš in reštartaš mašino.
3. Si omisliš OSza 64 bitne procesorje (npr. XP x64 Edition)
Procesor AMD Athlon 64 3000 box,939 pin (Venice)
Imam enak procesor in težav z SP2 nimam. Mogoče zaradi tega, ker sem inštaliral WIN, ki ima že vgrajen SP2. Ker prej, ko sem inštaliral SP2 naknadno čez WIN, so se pojavile neke napake, ampak nič resnega. Res pa je, da je veliko odvisno od strojne opreme oziroma gonilnikov.
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.