Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem serija

serija

Nameravam kupit clia 3…me strašijo, da ima prva serija vedno kakšne napake. Kaj menite..to še drži? Kako dolgo “traja prva serija”?

Hvala!!

Pri mojem – sicer druge znamke – je bilo tako. Napake so bile odpravljene brezplačno – zadnja po 5 letih. Torej napake na avtomobilih so del njihovega vsakdanjika – najpomembnejše pri tem “dejstvu” pa je da jih proizvajalec prizna in odpravi brezplačno.
Sicer pa sem si šel ogledat novega CLIA in me je bolj kot karkoli drugega od nakupa odvrnila prodajalka.

LP

škorpjon…ti si en tak dečko ki se spozna na avtomobile….če odmisliš prodajalko…kakšno je tvoje mnenje o njem?

hvala

Naj začnem pri “sporu” s prodajalko – spoji med karoserijskimi deli (npr. blatnik – vrata, vrata – vrata … ) so nenenakomerni med seboj oz na levi strani v primerjavi z desno. To me moti, ker je na mojem 15 let starem VW narejenem v Sarajevu, v bivši Jugi vse skupaj sestavljeno veliko boljše – in potem bi bilo vse lepo in prav, če me ne bi prodajalka dobsedno napadla in začela spraševati kakšen avto vozim itd. … in na koncu je izjavila, da so tisti neenakomerni spoji na CLIU zanjo OK. Sicer pa imam jst že veliko takih “lepih” spominov na prodajlce te znamke (pred leti sm hotel kupit SCENIC-a prve generacije z dizelskim motorjem, pa mi je prodajalec na vsak način hotel prodati bencinskega .. itd) in dokler bodo tako “profesionalni” – ne hvala! Sicer sem imel v svoji “karieri” največ avtomobilov te znamke, tako da … Poleg tega je prav na tem pa še kašnem drugem forumu brati veliko negativnih kritik o serviserjih te znamke tako da …. no spet “tako, da … ” Skratka, če imaš ti boljše izkušnje s prodajalci ali serviserji zgornje vrstice enostavno briši oz kot da jih ni, pa bo vse OK.
Ostalo se mi zdi OK, predvsem vstopna različica 1,2 Authentique Pack Clim se mi zdi solidno opremljena (ABS + klima) za osnovno različico, za razumno ceno 2,3 mio SIT, ostale različice (več opreme, več moči … ) so pa razumljivo dražje in malo bolj zmogljive in opremljene različice hitro dosežejo 3 milijone
Zato se mi zdi pametno v tem trenutku, če si navdušena nad tem avtomobilom, malo počakati, da poide prvi val navdušenja kupcev, ker bodo po tem začeli takšni in drugačni popusti – predvsem pa to ne bo ne vem kako dolgo obdobje, verjemi mi veliko prej bo kot si misliš. Vsekakor si moraš o avtu ustvarit svoje mnenje (obisk salona, testna vožnja) in nikakor avtomobila kupovati brez “pogajanj” (nižanje cene). Pa srečno.

LP

Draga dama !!!!

Glede na to, da kupujete CLIA III generacije, vam lahko povem, da pri Renaultu ni problem prva serija, ampak nasploh kvaliteta, vseh Renaultov.
Osebno imam CLIA II generacije 2 faza Verzija EXTREME 1.2 16 V letnika 2002, pa je več na servisih kot na cesti. Možnost težav z novim Cliom bo toliko večja kolikor več bo imel vaš avto elektronike, avtomatska klima, kartica za vžig namesto ključa, brisalci s senzorji za dež, tega vam vsekakor ne priporočam. Luštno je dokler dela potem te pa boli glava , ko se pričnejo težave. Moj tega sicer nima, pa je imel težave z airbagi, ker so kabli pod sedežem. Tega na srečo ni opaziti pri izvedbi III generacije, je pa problem 16 v motorjev, ki pogosto obolevajo s podobnimi težavami, kot so menjave svečk tuljeve, cinšpule podomače.

Takole je: Problem Renaulta je v množični izdelavi in s tem povečanosti z možnostjo napak. Lahko kupite Clia iz prve serije pa ne bo težav lahko pa iz kašne druge pa bodo težave.

Želim vam kar največ sreče. Pa izberite 1.5 dci motor je zelo živ VSI verjemite !!!

dragi gospod!

Imam clia II l.1999 85.000 km, razen akumulatorja ki sem ga enkrat menjala (letos marca ob tistem mrazu) teče kot urca……moja sestra ima clia (prvo varianto), star je 8 let,190.000 km…..razen akumulatorja….ki ga je menjala enkrat vmes, teče kot urca, druga sestra 7 let starega clia 200.000 km…..niti ene stvari še ni menjala…..

kolega, novega bmw-ja….v enem letu ga je trikrat pustil na cesti, kolegica, novega pasata….po letu in pol ga je prodala….ves čas na servisih, sodelavka golfa……po dveh letih prodala…..servis na servis, prijateljica, toyota yaris…..čez mesec dni shodil menjalnik…..

veste dragi gospod….dejstvo je, da je danes nakup avta kar loterija…..kljub temu, da je renault na drugem mestu kar zadeva pokvarljivosti……

pa lep dan

Avto je všečen. Glede kakovosti pa se na žalost strinjam z vsemi vami. Takih avtov, kot so jih delali pred 20 in 30 in 40 leti ne bo nikoli več. Avtomobili so vse bolj izpopolnjeni, vse dražji in vse bolj pokvarljivi.

Obilo uspeha!

New Report

Close