Serija Sekirca v med POPTV -prav luštna slovenska reala
Žena jo redno gleda, sam spremljam na eno oko zraven, pa me v osnovi moti to, da so precej butasti vsi. 55 Mio Eur so dobili, pa se ubadajo sami s sabo in vsemi v tej soseski, namesto, da bi pač teh 55 Mio porabili za nekakšno drugačno, boljše življenje. Ta dobitek je v tej zgodbi povsem brez pomena, prav tako ravnanje z njim. Serija je ok, dokler ne pričneš iskati smisla v zgodbi in logično analizirati poteze in dogodke v njej. Potem povsem razpade zgodba. Bolje bi bilo, da tega dobitka sploh ne bi bilo, pa bi se vse ostalo dogajalo, s tem bi tudi zgodba bila bolj pristna. Liki pa so obup, histerija in retardiranost sta na dnevnem redu.
Hektor, 17.10.2021 ob 09:20
Žena jo redno gleda, sam spremljam na eno oko zraven, pa me v osnovi moti to, da so precej butasti vsi. 55 Mio Eur so dobili, pa se ubadajo sami s sabo in vsemi v tej soseski, namesto, da bi pač teh 55 Mio porabili za nekakšno drugačno, boljše življenje. Ta dobitek je v tej zgodbi povsem brez pomena, prav tako ravnanje z njim. Serija je ok, dokler ne pričneš iskati smisla v zgodbi in logično analizirati poteze in dogodke v njej. Potem povsem razpade zgodba. Bolje bi bilo, da tega dobitka sploh ne bi bilo, pa bi se vse ostalo dogajalo, s tem bi tudi zgodba bila bolj pristna. Liki pa so obup, histerija in retardiranost sta na dnevnem redu.
Ni brez pomena – ker je mama Mojca šele v zadnji seriji, ko se je napila smetanovega likerja v pijanosti, ko jo je Luka provociral, za njim izjavila: kaj boš ti meni mulc – padla sekirca v med….
Da so butasti, je pa pač prikaz slovenske mentalitete in reale. Vsak pameten bi 55 MIO evrčkov investiral takoj v nekaj, kar se bi mu 2x povrnilo z investicijo. V gradbene projekte, kot so na Dunaju- stanovanjski najemni neprofitni projekti ali pa kaj takega:
včeraj sem spet, 22.10.2021 ob 14:11
Po enem tednu sem spet malo pogledala. Kaj dogaja? Znebili so se zoprne Jerce. Ta lik je bil pravzaprav čisto nepotreben, odveč. Upam, da je njena mama tudi šla. Pa na Širianko naj bi šel Janko? Kolikor sem razumela, ni šel? Ne vem v čem je point vsega. Res neposrečeno z vseh koncev.
Nič ni bil lik “Jerce” odveč 🙂 A veš, koliko je takih zajedljivih “Jerc” med današnjimi mladimi ženskami in takole najedajo in se tako obnašajo princesitasto, do potencialnih oplojevalcev? Ubogi reveži, naj speeezdijo čimprej, dojkre še lahko od takih godzilas žensk. Pa koliko je tudi slovenskih “Veronik”, ki takole podtikajo “kukavičja jajčka” nezaščitenega seksa z enim, potem pa najde financerja, mu pa podturi 🙂
Pa koliko je tudi po Sloveniji takih socialno medijskih vplivnic in vplivnežev ala Špelca Čebelca….. 🙂 Wau, res dobro igra, verjetno iz prakse. Serija je odličen prikaz slovenske realnosti v današnjih časih socialnih medijev, osebnostnih kriz, slovenceljske foušarije, preračunljivosti, copatarstva in zaplankanosti.
ne bodo, 21.11.2021 ob 11:45
Mogoče ne bodo predvajali. Kdo bo gledal?
Vidim reklamo za novo serijo Pod hribom, za hribom ali nekaj takega. A tisto bo samo na voyo? Ne bo na tv? Škoda, deluje o.k.
Videti je, da več stvari snemajo le za voyo. Zaradi tega ne mislim naročit, odpret voya. Kako to gre, kako se določi, kaj bo le za voyo in kaj ne?
Forum je zaprt za komentiranje.