Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Septembra hrvasko morje

Septembra hrvasko morje

Iz prve roke prosim za pomoc. Septembra bi sla sama po Hrvaski. Kje je se oz kje ni topla voda v tistem casu? Saj se morje precej ohladi proti koncumeseca, ce bo pa vmes dez pa tudi.
Rada bi naredila plan, kam ja in kam ne. Hvala

Nihče ti ne more danes povedat, kje in koliko bo septembra topla voda. Lani smo se zadnji teden septembra kopali v Umagu. Voda je bila cca 25C. Če bi bilo slabo, deževno vreme, sploh ne bi bilo za v vodo.
Južneje naj bi bila voda dalj časa topla. Septembra smo bili že na Visu in Hvaru. Voda je bila o.k.

Midva rezervirava tik pred zdajci, do sedaj naju Hvar in Korcula nista razocarala, baje je pa na jugu Dalmacije ob obali bolj toplo morje, ne vem, nisem bila.
Ce je kdaj slaba napoved, prestaviva za en teden, ker se nazaj segreje. Lani sva sla sredi septembra oz od 13., vreme je bilo cudovito.
Ce je napoved dobra, je lahko tudi v Umagu zelo toplo in za kopat.

Mi Primorci nekako smatramo, da kopalna sezona traja do konca septembra, če je indian summer, pa tudi polovico oktobra. September je najlepši, morje je še toplo, turistov ni in svetloba je zlata. Enkrat pa smo bili za 1 teden v začetku novembra v Turčiji, prekrasa dežela, kjer je pa precej bolj odprto morje na Mediteran, in smo se tudi še kopali.

Turcija je zaradi razmer v siriji in pogostih napadov tam v zadnjih letih prakticno turisticno off

Sm šla prav gledat zdej. Lan 30.oktobra sva se z mojim kopala v morju, v Istri in oktobra 2014 smo se tud kopal v Istri 😉

Mi smo bili sredi septembra na Pagu, v kampu Strasko. Ni bilo vec tiste zgoce vrocine, ampak prav prijetno toplo. Tudi morje povsem zadosti toplo. Na veliki prodnati plazi mir, nobene gnece. Kljer se jih cez sezono drenja vsaj 1000 nas je blo kakih 10 ljudi. Uzitek. Samo ce ti je za nocno zivljenje, vedi, da se tudi tam zelo umiri.

To je res fajn in super. Je manj vroče, manj gužve, sproščeno uživaš na plaži kjer hočeš in kako hočeš,… :))))
Recimo si okvirno zamisliš kam bi šla, oz kam ne bi šla.
Konkretno – samo primer: Potem oblikuješ za pot dol, postanke 3-4(5) dni, odvisno na katerem območju/mestu si. V tem kraju si prej poiščeš apartma/sobo,.. pa peš, s kolesom preiščeš poti, okolico in seveda ne pozabi na plavanje…morje
Fajn rekreacija za telo in možgane na off :)))))))))))))))))

Za nazaj pa krajše postanke in se ustaviš na mestih/krajih kjer za dol nisi obiskala.

Zelo fajn zadeva!!!

Glede vremena, nimaš vpliva, upaš na najbolje, če ne se prilagajaš….

Mmmm, božansko! :))
Sem že tam.

Predlog: v Istri se najmanj zadrži..raje izkoristi za otoke in tam kjer je T v septembru normalna in niso hladni tokovi – morje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close