senic nima moči
imam večne probleme s senikom 1.9 dci, l.2002. Moči nima prav nobene, pri visokih obratih pa se prižiga lučka za napako na elektriki. EGR ventil je že bil menjan pred parimi meseci, pred dvema dnevoma pa so ga na Renaultovem servisu očistili, ker naj bi bil zapacan…to ni rešilo problema, napaka se je zopet pojavila..ker na servisu ne vedo kaj bi bilo lahko narobe, niti se ne trudijo, da bi napako odkrili vas sprašujem, če imate morda vi kakšno idejo? pa še, ali je kje v Sloveniji kakšen Renaultov servis, kjer vam avtomobil dejansko pogledajo in ga popravijo?
Sicer pa bomo poskusili tole ščardulo prodat ( pojedla že preveč denarja), pa me zanimajo vaše izkušnje s Toyoto?
Vozim Laguno letnik 2002, prav tako diesel. Imel sem identičen problem: Izguba moči in pojav dimne zavese zadaj. Napaka je dvojna: Zasnova ventila (ki bo baje v prihajajočih različicah avtomobilov drugačen – s koračnim motorjem; zdaj deluje na elektromagnet) in vsebnost nečistoč v nafti na slovenskih črpalkah. Več kot je nečistoč, več nastaja saj. Te se pridno odlagajo na ležišče ventila, ki se ne zapre več dobro in potem motor duši samega sebe. Nekako tako so meni zadevo razložili. EGR imam očiščen in dela dobro od takrat.
avto uporabljam samo za dolge ture (Primorska-Koroška tedensko), tudi ogrevan je dobro preden gre na pot..dimne zavese ni bilo nikoli, pa tudi smo pogledali katalizator in je čist. Sem izvedela po drugih forumih, da baje tako začne crkovat turbina in da je to kar pogost pojav pri teh senikih tako, da bo potrebno narediti kaj v tej smeri…pa hvala za tvoj predlog, LP