Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem zloben, ker ne pustim sosedom, da mi tekajo po parceli?

Sem zloben, ker ne pustim sosedom, da mi tekajo po parceli?

Pozdravljeni,

poleg parcele, na kateri imamo hišo, smo kasneje dokupili še sosednjo parcelo. Obe posesti sta zagrajeni z zidom in imata vsaka svoj dovoz, vrata itd. Sosedovi mulci (trije) mi plezajo čez zid druge parcele se na njej igrajo in priplezajo čez zid tudi na parcelo, kjer biva naša družina. To se mi seveda too much. Te trije mulci tekajo tudi po parcelah drugih sosedov, tudi ko jih ni doma. Sem šel k staršem teh otrok in jim povedal kaj se dogaja in jih prosil, naj jih držijo dol z moje parcele. Oba sta me napadla, da kako sem žleht, da me moti otroška igra. Meni se zdi grozno, da bi moja dva brez vprašanja skakala po trati sosedov.

pa daj ne bod tak gnoj no.

vesel bod da slisis otroke. kaj ti bojo nardil muloti . nic.

dobr se te bojo pa zapomnil. jebi se tezak. se te bo ta parcela dol tiscala caki se

Prav in pošteno, da si jih obvestil. Če želiš jih še pismeno opozori, da imaš dokaz in jih opozori, če ne prenehajo jih boš ovadil na policijo za motenje posesti in odškodninsko odgovornost na sodisče.

plezajo čez zid. Pa kdo se še danes od otrok igra zunaj v naravi. Vsi so po cele dneve za računalniki in pametnimi telefoni.

Odgovor na objavo uporabnika
sosedov lulček, 02.09.2025 ob 15:38

plezajo čez zid. Pa kdo se še danes od otrok igra zunaj v naravi. Vsi so po cele dneve za računalniki in pametnimi telefoni.

Saj ono tudi nima niti hiše niti parcele in ne zidu. Trol temo je odprlo da mu ni dolgcajt pri riti.

Pri nas se mlajši otroci vsi okrog hiše igrajo. Zdaj se jih je v ulici precej nabralo od petega do sedmega leta in delajo kraval. Saj če se igrajo na cesti me seveda ne moti, a na tujem.. to je druga zgodba.

Opozori njihove starše pisno, da boš imel dokaz, da nisi dovolil igre na svoji parceli, za primer, če se bo kakšen mulc poškodoval na tej parceli in bodo takrat starši zavohali denar,….na vhod obesi še opozorilo, da gre za privatno parcelo in zadrževanje na njej ni dovoljeno brez dovoljenja lastnika.

?? itak!

ps-seveda nisi. nekateri si ensotavno dovolijo preveč in jim je treba meje postavit. ja, tisti, ki meje postavljamo smo potem grdi za te ki mislijo, da lahko vsem serjejo po glavi.

Anonimno 3921, 02.09.2025 ob 17:07

Opozori njihove starše pisno, da boš imel dokaz, da nisi dovolil igre na svoji parceli, za primer, če se bo kakšen mulc poškodoval na tej parceli in bodo takrat starši zavohali denar,….na vhod obesi še opozorilo, da gre za privatno parcelo in zadrževanje na njej ni dovoljeno brez dovoljenja lastnika.

Se strinjam s predhodnikom. Starši znajo težiti v primeru poškodbe in tožariti. Doma naj jih imajo in naj se igrajo na domačem dvorišču.

drugi nas pa občudujejo, ker smo pravi borci in se ne pustimo tkole manipulirat in dejansko izboljšujemo stvari, ki si jih drugi niso upali. jaz sem v tejle novi službi dejansko s svojo borbo spremenila nekaj, s čimer so vsako novo mobingirali. pa eto- niso naleteli na tapravo ?

Saj pri nas sta sosedova fanta tudi cez ograjo plezala na nas vrt in se na njem igrala, ceprav je bil njun domaci vrt vecji od nasega. Zdaj sta okoli 20 in ne plezata vec in enden se je odselil. Ce bi se jima kaj zgodilo, bi pa nas tozili. Ce bo v prihodnje kdo spet hotel plezati cez ograjo, ne bomo vec dovolili.

A sosedje pa nimajo parcele? Če ne dovoliš, pač ne dovoliš. Jaz tud ne bi.

Joj, se zdaj spomnim. Ne samo po sosedovi parceli, tudi po njihovi hiši smo dirjali in se igrali.

Nihče se ni usajal ali nas podil.

Se spomnim, da smo se enkrat skrivali in sem se dirjala skrit za vrata jedilnice, ravno ko je cela družina sedela za mizo in obedovala. Zdrznili so se, ko sem padla v jedilnico in me vsi pogledali. Samo   prst sem dala pred  usta, češ, naj me ne izdajo, ter stopila za vrata.

Oni so mirno jedli dalje.

Tista družina je bila res velikodušna in resnično enkratna.  Jih je bilo kar nekaj v hiši. Oče in mama z otrokom,  teta z otrokom in stara mama.

bi, 02.09.2025 ob 15:36

pa daj ne bod tak gnoj no.

vesel bod da slisis otroke. kaj ti bojo nardil muloti . nic.

dobr se te bojo pa zapomnil. jebi se tezak. se te bo ta parcela dol tiscala caki se

nimaš svoje pecele ko take bedarije pišeš. Na tuji parceli nimajo mulci kaj delat.

Gnoj si pa ti in starši od mularije.

Napelji električnega pastirja in to tudi označi!

nesramnež, 02.09.2025 ob 17:01

Pri nas se mlajši otroci vsi okrog hiše igrajo. Zdaj se jih je v ulici precej nabralo od petega do sedmega leta in delajo kraval. Saj če se igrajo na cesti me seveda ne moti, a na tujem.. to je druga zgodba.

Na cesti se igrajo ?

nesramnež, 02.09.2025 ob 15:24

Pozdravljeni,

poleg parcele, na kateri imamo hišo, smo kasneje dokupili še sosednjo parcelo. Obe posesti sta zagrajeni z zidom in imata vsaka svoj dovoz, vrata itd. Sosedovi mulci (trije) mi plezajo čez zid druge parcele se na njej igrajo in priplezajo čez zid tudi na parcelo, kjer biva naša družina. To se mi seveda too much. Te trije mulci tekajo tudi po parcelah drugih sosedov, tudi ko jih ni doma. Sem šel k staršem teh otrok in jim povedal kaj se dogaja in jih prosil, naj jih držijo dol z moje parcele. Oba sta me napadla, da kako sem žleht, da me moti otroška igra. Meni se zdi grozno, da bi moja dva brez vprašanja skakala po trati sosedov.

Ne gre se za to, da si žleht. Problem bo nastal, če se bo kateremu otroku kaj naredilo na tvoji parceli in potem te bodo odvetniki staršev začeli masirati in boš drago plačal. Poleg tega slovenska zakonodaja od lastnikov “pričakuje”, da podijo vse ¸osebe iz parcel, zaradi zakona o priposestvovanju. Če se otroci radi igrajo na tvoji parceli naj starši plačajo stroške odvetnika, da vam sestavi pogodbe. A to pa verjetno ne bi? Torej nisi zloben.

Anonimno 3088, 02.09.2025 ob 15:36

Prav in pošteno, da si jih obvestil. Če želiš jih še pismeno opozori, da imaš dokaz in jih opozori, če ne prenehajo jih boš ovadil na policijo za motenje posesti in odškodninsko odgovornost na sodisče.

Slovwnska policija trdi, da dokler ni škode ni nič lahko vsak vse dela s tujo lastnino..  lahko se igra z vsako tujo lastnino, dotika, prestavlja, dela karkoli,  hodi po tvojem, dokler ni škode  trdijo, da oni ne mirejo nic.

ma je*ite se vi vsi s temi vašimi pamži..kaj pa mislite da ste s temi vašimi muloti?? a mislite da lahko kar vsepovsod serjejo kje jim je volja?! za avtorja..naslednjič kar pokliči policijo če so že starši žleht  sedaj bili nebo nobena pošta rešila nič. to je motenje posesti katero na sodišču obravnavajo zelo zelo resno, počaki še malo da ti muloti odrastejo boš vido kako škodo bodo začeli delat.. ukrepaj prej kot je prepozno.. tvoja zemlja tvoja pravila in ja vsi kateri pluvajo po tebi si naj tega pamža držijo na svojih parcelah če jih sploh imajo .. nismo preostali ljudje dolžni poslušat in čistit za vašimi pamži!! si je avtor očitno z razlogom naredil ograjo svašta zemlja nosi .. cela slovenija bi po vaše morala trpeti zaradi vašega pamža.. haha svašta

Napiši naslov, pa ti bo avtor pripeljal mularijo na dom, pa naj skačejo po tvojem.Buksl praznoglavi.

Tole zgoraj je za ” bi”.

V naši ulici je odraščalo 9 otrok približno iste starosti (od tega dva naša). ves čas so tičali skupaj in se igrali skupaj v bližnjem gozdu, pri enemu ali drugemu doma ali na našem dvorišču. Je specifična slepa ulica, kjer imamo mi največje dvorišče, kjer smo imeli postavljeno gugalnico, plezala, tobogan, drugi so imeli okoli hiše precej manj prostora. Nema veze, vsi so se lahko igrali pri nas in nikoli nisem delala težav. Problem pa je nastal, ko sta bila naša dva otroka odsotna (na počitnicah, na taboru, pri babici) in ju kakšen teden ali dva ni bilo doma. pogosto se je dogajalo, da so otroci vseeno prišli na naša igrala, tudi v odsotnosti mojega moža in mene (nimamo ograje in je parcela lahko dostopna). To mi pa ni bilo všeč, navsezadnje se lahko v tvoji odsotnosti marsikaj zgodi. Poleg tega mi niti ni bilo do tega, da tisti ubogi teden ali dva na leto, ko sva bila doma brez otrok, pijeva kavo na vrtu popoldan in poslušava direndaj sedmih otrok, čeprav sva svoja dva dala v varstvo ravno zaradi tega, da si malo spočijeva. Nikoli pojasnjena je ostala zlomljena ročka pri toboganu, za katero mislim, da se je zlomila ravno ob igri sosedovih v naši odsotnosti, ker bi zagotovo opazila, če bi se to zgodilo prej, ko so bili zraven tudi moji.  Ampak dokaza nisem imela, zato sem požrla dol. Nisem imela težav prenašati družbe in vriskanja otrok, kadar je bil vsaj eden od naju doma in sta bila zraven tudi najina otroka. Smo jih tudi nahranili in na njih pazili in vse, ampak v odsotnosti pa ne. Jaz sem otroke  ob priložnosti posedla in jim razložila, in so razumeli in je bilo ok. tudi s starši nikoli nisem imela težav. ker ja, predstavljaj si, da se nekomu v tvoji odsotnosti na igralih nekaj zgodi?

v tvojem primeru pa, če ne želiš imeti vojne s sosedi, svojo parcelo dodatno zavaruj. Dvigni ograjo?

Kupil si dve parceli in ju ogradil. Jasno se vidi, da zato, da boš malo odmaknjen od sosedov.  Imaš vso pravico. Če si to storil (dve parceli + ograja), potem je jseno, da želiš mir in imaš vso pravico do njega. Če bi želel, da ti sosedje gomazijo okrog hiše po obeh parcelah, ne bi ogradil. Daj jim vedeti, da je toto. Najprej prijazno, ptem lahko tudi malo manj prijazno- uradno, ne s kreganjem.

Zakaj bi bil zloben, če so tujci na tvoji parceli? Lepo poveš staršev 1x, 2x. Naslednjič ko vidiš otroke, jih zbereš skupaj in jim prijazno poveš, da tega več ne dovoliš. Poveš še 1x, če se v skupini znajde kakšen, ki je manjkal pri prvem pogovoru. Če se še ponavlja, posnameš otroke in pošlješ pisno vsem staršem, kaj počnejo njihovi otroci, da si govoril tako z njimi kot z njihovimi otroki in da ob naslednji prekoračitvi sledi prijava na policijo.

Eni res mislijo, da lahko počno kar želijo.

Se strinjam z vami, naj se igrajo na domačem dvorišču.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close