Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sem že zamudila smrekove vršičke?

Sem že zamudila smrekove vršičke?

Živjo!

Danes sem našla tale recept z vašo pomočjo…pa me zanima, če sem že vse zamudila za letos?

Mislim da ja. Vsaj v dolini. Morda še kje v višjih legah kaj najdeš, čeprav dvomim.

Zapelji se malo više oz. pot pod noge in zagotovo ga boš še našla, vendar se boš morala res kar podvizat.

S kod pa si?
Na Koroškem bi ti lahko predlagala kar nekaj krajev kjer bi jih še dobila.

Tudi jaz mislim, da si jih že zamudila. Sama sem jih nabirala kar visoko (Pohorje) in to že pred kar nekaj časa.

pred 14 dnevi v kocevskem rogu so bili se cisto mickeni. Pa pazi na medvedke!!

Nisi zamudila še vseh :-)) Mi smo bili v nedeljo na Pokljuki, pa jih še ni bilo. Pa smo se spustili proti dolini in jih je bilo več kot dovolj.

Natassa

Na Pokljuki se vršički ravno začenjajo, pa še naravi ne škoduješ preveč, če jih naberaš tam, saj smreke zaraščajo jase in jih celo načrtno “mečejo ven”.

Pa še če katero zanima: naredila sem vršičke z rjavim sladkorjem in se je stopil še hitreje kot beli. Res da so bile ta teden visoke temperature. Zdaj samo še počakam da se vse skupaj dobro “prepaca”.

Jaz sem jih v nedeljo dobila na poti na Blegoš- cca 1300-1400 m. So bili že kar veliki. LP Maja

Jaz sem jih včeraj nabirala na Veliki planini, sedaj se gor šele začenja, danes pa so vršički že na sončku.
p,

ne še…predvčerajšnjim sem jih nabrala na Rogli….in še bodo- kak teden, saj so bili eni tako majceni (pod 1cm), da smo prav gledali za večjimi (2cm…)…

LP

Prejšnji vikend so bili na Krvavcu še majhi, borovi pa že ravno pravi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close