Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sem vzdrževan član? dohodnina

sem vzdrževan član? dohodnina

torej, ali me mož lahko prijavi kot vzdrževanega člana, če nisem prijavljena na zavodu za zaposlovanje (sem brezposelna), ali me (po novem?) ne more?

Mislim da lahko, po mojem to nima nikakršne veze, če si na zavodu ali ne.Saj zavod ti itak plačuje zavarovanje mislim da največ eno leto ali nekaj takega.Bolje se ti je pa itak pozanimati.

no saj to se bom v ponedeljek itak, samo padlo mi je na pamet, da lahko že danes tle na forumu povprašam, če bi slučajno kdo vedel. hvala vseeno!

To pa tudi mene zanima, bi prosila, če boš v ponedeljek sporočila, kako in kaj. Hvala.

Seveda si lahko vzdrževani član, le znesek lastnik prihodkov (če jih imaš), se ti odšteje od zneska olajšave. To, ali si iskalka zaposlitve oz. uradno brezposelna, nima nobene zveze.

metulka, si res 100% prepričana? ker mi je danes soseda rekla, da je zjutraj slišala po radiu, da se to ne več ne da in mi ni nič jasno.. no, saj se bom v ponedeljek za zihr na zavodu prepričala. hvala za odg!

Te dobro obveščene sosede so pa res… Jaz imam takega soseda 🙂 Ti je znala utemeljiti ali je rekla samo, tako sem slišala….

Ti kopiram iz dela, če pa greš na google in vneseš dohodnina 2007 vzdrževani družinski člani, pa lahko kaj več prebereš še sama.

Z olajšavo za vzdrževane družinske člane je mogoče občutno znižati dohodninsko osnovo, posebno z olajšavo za otroke, ki narašča s številom otrok. Vzdrževanih družinskih članov v dohodninske namene ni mogoče izbrati po lastni presoji. Našteva jih dohodninski zakon in na tem seznamu so: otrok – lastni otrok, posvojenec, pastorek in otrok zunajzakonskega partnerja, ob predpisanih pogojih tudi vnuki; zakonec ali zunajzakonski partner, ki ni zaposlen in ne opravlja dejavnosti, nima lastnih sredstev za preživljanje ali so ta manjša od olajšave za vzdrževanega
družinskega člana; razvezani zakonec, za katerega zavezanec plačuje preživnino po sodbi ali dogovoru; starši in posvojitelji, če nimajo lastnih sredstev za preživljanje ali so ta manjša od olajšave za vzdrževanega družinskega člana, če živijo z zavezancem v skupnem gospodinjstvu ali so v institucionalnem varstvu; tast ali tašča ali posvojitelji zakonca, ki živijo z zavezancem v skupnem gospodinjstvu ali so v institucionalnem varstvu; član kmečkega gospodinjstva, če sodeluje pri doseganju dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti in nima lastnih sredstev za preživljanje ali so ta manjša od posebne olajšave.

Metulka najlepša hvala!
Saj pravim, da se mi je zdelo malo čudno, samo da ne bi bilo kaj narobe, sem se hotela za 100% prepričati.. da me dacarji potem ne bodo kaj lovili, jaz pa sploh ne bi vedela, da je bilo kaj narobe.
Jah soseda pa.. resda je gospa že v letih, ampak dobro,.. njen namen je bil vsekakor dober:)
joj na googlu sem pa gledala, samo sem dala samo dohodnina in nekako nisem našla, da bi pristavla še ostalo mi sploh ni na misel prišlo, hvala ti še enkrat, lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close