sem slovenska kadilka, sosed pa mi teži, da ga moti moj dim.
dokler mi zakon dopušča mu lahko na balkon pošiljam dima kolikor se meni hoče!!!!!!!!!!!!!!!! Pa je rekel, da bo policaje poklical, da njegova žena ne more dihat svež zrak, da ne smejo luftat, ker jim smrdi v stanovanje zaradi mojega dima. Ampak očitno ne ve, da jaz lahko pošiljam dim na njegov balkon in mi nihče nič ne more!!!!!!!
v našem bloku, 15.06.2022 ob 22:06
dokler mi zakon dopušča mu lahko na balkon pošiljam dima kolikor se meni hoče!!!!!!!!!!!!!!!! Pa je rekel, da bo policaje poklical, da njegova žena ne more dihat svež zrak, da ne smejo luftat, ker jim smrdi v stanovanje zaradi mojega dima. Ampak očitno ne ve, da jaz lahko pošiljam dim na njegov balkon in mi nihče nič ne more!!!!!!!
o ti prokleta čikarka, če bi meni to počela, bi se s tabo zmenil na moj način.
Je čisto vseeno, ali si slovenska, yugo balkanska ali iz katerega drugega kontinenta. Žal sem med kadilci, sicer ne gorečih, pa vendar razumem tega soseda. V službi imamo spodaj en lokal. Odpreš okno in veter pripiha cigaretni vonj. Da, je moteče, ker se v notranjih prostorih ne kadi. Če že grem na kvatro v službi na cigaret, se umaknem, da s tem nikogar ne motim. Ko čakam avtobus, ne kadim. Je pa moteče, ko pa tam zraven en puha in ti dim nese direkt v nos. Ravno tak me moti, ko se je, pa zraven nekdo čika. Pa sem med kadilci. Kako je šele unim, ki niso. Si pač nevzogijena, razvajena, naduta ter še nesramno žleht. Po prebranem, deloma odebeljenem zapisu.
tudi mi imamo kadilce pod nami. Zdaj, ko je potrebno zvečer dobro preluftat stanovanje, pa iz vseh strani gor dim buta, smrdi iz vseh strani, pa to ne moreš verjet no, meni se meša, najraj bi jim šla vrat zavit. Sem klicala lastnico, da jih opozori, da naj za vraga vsaj en kraj izberejo, pa da tisto stran ne odpiramo… je*em jim vse po spisku, da jim je*em! En kadi v eni sobi, drug v drugi, tret pa v trtji. Pa pocrkajte čim prej, golazen kadilska!!!
Sem bivša kadilka. Kadila 35 let škatlo dnevno. Že takrat me je motil tak dim ( v prenabiti gostilni, tudi zunaj, če je kdo pihal ravno vame), tudi doma v stanovanju. Kadila sem na balkonu, občasno v kuhinji pri odprtih vratih. Sedaj, kar ne kadim več, me nič bolj in nič manj ne moti. Razumem pa soseda, da ga moti. Ne razumem pa načina komunicijanja , predvsem ne tvojega.
Avtorici ne privoščim, da bi se kdaj morala boriti za zrak. Mogoče ima soseda astmo in jo ta dim, ki ga puhte spravlja v dihalno stisko. Res ni lepo in ne fer od vas, da se tako arogantno postavljate. Drugače pa, vsak pride na svoje, imejte to v mislih, ko boste drugič puhali in orgazmirali, v stilu “kdo mi kaj more”.
Moti me ta egoizem kadilcev. Vsako jutro vstajam ob petih zjutraj, ker mi smrdi po cigaretih v spalnico – soseda spodaj je verižna kadilka in ko vstane začne kaditi- vstaja seveda ob 5h in se postavi pri odprtem oknu in ga pripali. In DA moti me, da mi v spalnico smrdi. In potem zrači stanovanje tako, da odpre vhodna vrata – doma je 4 nadstropju, mi smo v petem in odpre balkon na hodniku in okno v dnevni in tako zrači in gre ves smrad po bloku po stopnišču.
In ima mačka in imamo skupni balkon, ki ga je zavzel njen maček in ne morem niti obleke posušiti. Sem ji povedala takoj ko je prišla – se vselila, da lahko uporablja balkon, da pa ga mora počistiti in da jo prosim, ker sem alergik na mačjo dlako, da če sušim obleko ne spusti mačka na skupni balkon. In takoj OK; potem pa pridem domov in se v mojo obešeno žehto drgne maček na balkonu. Itak mi je poču film. Se pravi zasmraja mi spalnico, zasmraja mi balkon, zavzela mi je skupni balkon – polno rit jo imam… Ženska pa stara 70 let.
Prepoved kajenja na balkonih, 16.06.2022 ob 07:55
Edina smiselna rešitev. Ker to, da ne moreš normalno prezračiti svojega stanovanja, je nasilje. Tudi imeti žare na balkonih ni ok iz podobnih razlogov. Malo uvidevnosti je vendarle potrebno, če živimo v skupnosti kot je naprimer blok.
zakon, o prepovedi cigaretnega dima v skuppnih stavbah, je NUJEN..
Forum je zaprt za komentiranje.