SEM PIJANKA
Sem take vrste človek, ki namesto kave, ko gremo z znankami na kavo, popijem kozarec črnega vina. To me poživi, mi da dar govora, me sprosti.
Včasih popijem tudi dva. Tudi doma, ko drugi pijejo kavo ali čaj, si jaz privoščim kozarec črnega.
Domači me postrani gledajo, tudi znancem se čudno zdi.
A meni prija tri do pet kozarcev vina na dan. Sem pa v poznih šestdesetih letih.
ALI PAČ NE
nič nenavadnega za samsko cipreso. fse ste pijandure. to je še tako ok. ti veš ne kaj se dogaaj. tebi se sanja ne. to vam jaz probam tukaj dopovedat. da je 30 začetek konca za žensko. če ima moža ki je bolj strog blj desničar jo redno guzi, je še nekako. če je samska, pa je konec. ločenke, samske. jaz ti povem kako je, ker drugi ti ne bodo. na bom ti pvedal bolnce, da ne bo kaj narobe. ko pridem na teren, pogledam fsake tolko ko čaka da mi prinesejo papirje, sam pogledam papirje. za foro. pogledam kdo je not in letnice. , same samske ženske, lezbike, vegetarjnake od 25 naprej. nek isrednje šole. sdrugače pa veliko žensk. neki mošpkih bolj pričakovne diagnoze. pač izubas sluzne, varanje pa tko. pač življenje. ženske pa adijo. adijo evo. odfuka se jim totalno. in fsi vedo, kaj je vzrok ampak pač nihče ne reče nič. ker pač zasluzi bolnca na njih masno. operejo denar. tko je. saj doktor proba včasih rečt kakšni. glejte gospa, odločili ste se da boste sasi brez otrok. da otrok ne boste imeli. tako ste se odločili. pač tako je. pa druga opcija ponavadi ločenke večno samske. ki se jim odfuka ne sam za praznike ampak kr redno. dobesedno odfuka se ji. odklopi ji babi. ker je srečala kakega bivšega v mestu z že vnukeci. vesel zadvoljen. pa serča kolegico po 20 letih. pa je že 4 babica. in se ji sredi mesta odfuka. jo pripelejo, tako dela da ne moreš verjet. jo mrajo 4 deci umirit in že šopajo pomirjevala. že piki piki. baba se zmeša totalno. mečejo flaše, stole, se derejo, grozijo z noži, sebe režejo, se zaletavajo z glavo skozi okno, to če ne vidiš , ne verjmaš. in začetek ej tak kot pri tebi. vedno je isto. sam koazerc za zdravje, pa pol pol zvečer. pa doda zajterk. tko gre to. pol jo najdejo, tam neki sorodniki doma ležat na tleh pijasno pohcano posrano. tko je. žal. gorzno je to videt. tak ostaro žensko pijanduro. grozno. kaj ti msiliš kaj se dogaja doma? kaj delajo stare babe?? pijejo ja. kaj druzgga. terpaijo, tableti in alkohol.
ALI PAČ NE, 13.08.2025 ob 17:05
Sem take vrste človek, ki namesto kave, ko gremo z znankami na kavo, popijem kozarec črnega vina. To me poživi, mi da dar govora, me sprosti.
Včasih popijem tudi dva. Tudi doma, ko drugi pijejo kavo ali čaj, si jaz privoščim kozarec črnega.
Domači me postrani gledajo, tudi znancem se čudno zdi.
A meni prija tri do pet kozarcev vina na dan. Sem pa v poznih šestdesetih letih.
Alkoholičarka ste, če se ne boste sedaj ustavili bo vedno slabše, pristali boste na žganju in potem kaj kmalu v grobu. Še pred tem pa vam bo alkohol tudi uničil možgane, postali boste odbijajoči.
Anonimno 8622, 13.08.2025 ob 19:07
Alkoholičarka ste, če se ne boste sedaj ustavili bo vedno slabše, pristali boste na žganju in potem kaj kmalu v grobu. Še pred tem pa vam bo alkohol tudi uničil možgane, postali boste odbijajoči.
Jaz se poleg tega še drogiram s kokainom in papcam tablete.
Lp Tina
Vino vsebuje 10 do 13% alkohola, ostalo je voda in koristne snovi, ki pomagajo pri presnovi. Črno vino tudi niža nivo slabega holesterola. Deci vina ob hrani nima nobenih negativnih učinkov. Če popiješ pol litra na dan, bi morala tudi precej pojesti in fizično delati. Deci do dva je po moji presoji ok, kar je pa več, je nepotrebno. Podobno je s kavo – ena do dve je ok, več je nepotrebno. Zmernost in raznolikost pri vsaki hrani je recept za zdravo življenje.
Vino mu ne bo škodovalo, kvečjemu 🙂 A RESNO VI TO?
pesticidi DOVOLJENI :
cipermetrin
penkonazol
tebukonazol
tetrakonazol
lambda-cihalotrin
azoksistrobin
emamektin
pesticidi NE-DOVOLJENI :
klorpirifos
ditiokarbamati
triadimenol
bifentrin
propikonizol
heksakonazol
triadimeton
propargit
IN ŠE KAK BI SE NAŠEL 😉 AMPAK NAJ BO DOVOLJ TAKO!
Anonimno 6216, 15.08.2025 ob 18:51
VSE TO SE UPORABLJA PRI ŠKROPLJENJU TRTE = Vino mu ne bo škodovalo, kvečjemu…
Govorimo o vinu, ne o industrijski packariji za 1 eur/l. Imaš tudi ekološka vina, kjer so dovoljena škropiva samo žveplo in baker. Dobra vina se načeloma ne kupuje v nakupovalnih centrih kjer stojijo na osončenih policah po več mesecev. Sicer pa je veliko več ostankov škropiv v sadju in ‘zdravi’ zelenjavi, če smo že natančni.
zeloodvisno02, 13.08.2025 ob 19:34
VEČ KOT KOZAREC 1 DCL VINA DNEVNO SI PIJANKA,ŠE POSEBNO ČE RABIŠ TO ZA SPROSTITEV…VINO NE PRINAŠA NOBENE KORISTI NITI NAJMANJŠA KOLIČINA ,ŽAL.
ZELOODVISNO 02 to sploh ni res, ti nimaš pojma o vinih. Vino, če je kakovostno ne namizno in brluzga, ima v sebi ogromno pozitivnih snovi, tako kot večina rastlin. Seveda če ga ni preveč. pri kosilu kozarec ali dva, pri večerji dva ali tri, gremo spat
ENABJ0NDA, 15.08.2025 ob 19:12
ZELOODVISNO 02 to sploh ni res, ti nimaš pojma o vinih. Vino, če je kakovostno ne namizno in brluzga, ima v sebi ogromno pozitivnih snovi, tako kot večina rastlin. Seveda če ga ni preveč. pri kosilu kozarec ali dva, pri večerji dva ali tri, gremo spat
Bijonda,seveda paše kak kozarec pred akcijo,lahko tudi vmes …ampak realno ,kaj ima vino več od grozdja ,razen alkohola …
Forum je zaprt za komentiranje.