Sem nezaposljiva in v težkem položaju
težave779, 14.01.2022 ob 13:09
Sem nezaposljiva. Ne bi šla v detajle, bo dovolj ta podatek. Svojih prihrankov nimam. Živim pa s partnerjem in živiva od njegovega prihodka. Razmerje je polno nekega nerazumevanja, obtoževanja. Vem, da se s socialno podporo skoraj ne da preživeti. Nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal.
Kaj bi vi naredili v tem položaju?
“Sem nezaposljiva. Ne bi šla v detajle, bo dovolj ta podatek.”
Zakaj je ta podatek po tvojem mnenju omembe vreden? Čemu ga je bilo potrebno izpostaviti?
“Svojih prihrankov nimam.”
Kaj bi bilo po tvojem mnenju drugače, če bi jih imela?
“Živim pa s partnerjem in živiva od njegovega prihodka.”
Nekako razumljivo, glede na to, da praviš, da si nezaposljiva in nimaš svojih prihodkov. Na kak način izkazuješ hvaležnost, da so partnerjevi prihodki dovolj visoki, da zadoščajo za oba in da jih je pripravljen deliti s teboj?
“Razmerje je polno nekega nerazumevanja, obtoževanja.”
Zakaj je temu tako? Ali čutiš, da nerazumevanje in obtoševanja, ki jih navajaš, izvirajo iz tega, da nimaš ne prihodkov in ne prihrankov?
“Vem, da se s socialno podporo skoraj ne da preživeti.”
Praviš, da veš, da se s socialno podporo težko preživi. Zakaj pa sploh razmišljanje o socialni podpori, če naj bi partner po eni strani dovolj dobro zaslužil in po drugi očitno je pripravljen to deliti s teboj?
“Nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal.”
Pri čem natanko naj bi ti nekdo pomagal? Mar (finančna in preostala) pomoč partnerja ni dovolj? Koliko pomoči potrebuješ in pri katerih aktivnostih? Kaj točno bi oni drugi, ki ti bo pomagal, imel od tega, pa najsi bo na čustveni ali simbolni ravni oz. morda celo korist?
“Kaj bi vi naredili v tem položaju?”
Ko sem bil sam nekoč v takšnem položaju, sem storil vse, kar je bilo v moji moči, da bi prispeval v skupno blagajno in olajšal življenje sebi in partnerki.
O moj bog, kakšni komentarji… pa a vi ljudje premorete kanček sočutja? Ne privoščim nikomur, da mu kaj z zdravjem ne štima, da je nezaposljiv. Oz, privoščim vsakomur, da je en teden v njeni koži, samo da vidite kako ji je, pa da potem vidimo kako jo boste še zmerjali z lenobo…
Avtorica, nimam nobenega pametnega nasveta žal zate… zelo lepo od osebe, ki ti je ponudila delo… če bi le šlo, sprejmi. Pošiljam ti en topel objem!
Anonimno 7723, 17.01.2022 ob 22:05
O moj bog, kakšni komentarji… pa a vi ljudje premorete kanček sočutja? Ne privoščim nikomur, da mu kaj z zdravjem ne štima, da je nezaposljiv. Oz, privoščim vsakomur, da je en teden v njeni koži, samo da vidite kako ji je, pa da potem vidimo kako jo boste še zmerjali z lenobo…
Avtorica, nimam nobenega pametnega nasveta žal zate… zelo lepo od osebe, ki ti je ponudila delo… če bi le šlo, sprejmi. Pošiljam ti en topel objem!
Če bi bila dec, bi ji enostavno rekli; mrš delat! Vi ženskice pa hočete sočutje.. ajaja 😀
To, da si nexaposljiva, je premajhen podatek. Si nezaposljiva, ker s tvojim magisterijem ni služb? Si nezaposljiva, ker imaš zdravstvene omejitve? Si nezaposljiva, ker si na drogah? Glej, poznam ljudi, ki delajo, kljub zdravstvenim omejitvam. Če se s 400 € socialne ne da preživeti, z 900 € tvojega partnerja pa ja, zakaj se ne bi dalo preživeti z 900 € tvojega partnerja + 400 € tvoje socialne? In, kje živiš? Če si blizu trgovin, lahko greš povprašat v najbližji Spar, Mercator, Lidl, Eurospin, Hofer … pa boš imela 900 € plače. Tako bosta imela partner 900 € + ti 900 €. Bo 1800 za oba dovolj? Sta v svoji hiši ali plačujeta najemnino? To so vse informacije, ki so še kako pomembne, da ti kdo lahko da kakšen nasvet. “Sem nezaposljiva.” Kdo ti bo verjel?
Halo kako boš rekla mrš delat če a še do trga ne morejo priti pa so nezposljivi in delajo preko socialne vključenost. Ha tudi jaz mam kategorijo invalidov pa to brez pravic da ti je jasno določa zavod za zaposlovanje tisti ki pa delajo v normi so pa nori in zmešani v glavi tudi njih poslat k invalidom in take delavnice pa bodo nezposljivi. Pa da ne slišim več posameznik mora biti pravično in enostavno enakopravnost.
Kmetavzi zabiti
Tole pisanje je jasno od slovencev ki mislijo da so babe samo za potomce delat in sporhet
Kmetavzarji ogabni
Ni cudnega da mamo raj juznjake
Dobr zgledajo
Dobr fukajo
Pa se za zeno vedno ampk veedno poskrbijo
Da ne govorimo o tem da so doma vbosni oni pa celo placo posilajodol
Slovenceljni pianski zapitki
Če avtorica napiše, da je nezaposljiva to pomeni, da je nezaposljiva zaradi psihičnih težav – zato bi od sokomentatorjev pričakoval malo več empatije.
Žal drži rek (biblijski??): Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Lahko si tudi ateist, ampak tole bo držalo.
Konkretnih nasvetov tudi jaz nimam, ne mislim ti dajati pa puhlic v smislu, da vsepovsod iščejo delavce. (kar je seveda res, ampak če ima človek psihične težave, da celo ne more iz hiše, recimo je to zanj momentalno nepremagljiva ovira).
Moj edini nasvet je: delaj na sebi. To lahko tudi s psihičnimi težavami, vsaj do kjnižnice greš lahko in si izposodiš knjigo ki ti bo v pomoč, če že do psihiatra ne moreš tako hitro. Ko boš rešila to, bo služba tik-tak. Danes je to res najmanjši problem, pa tudi pri možu bo več spoštovanja do tebe.
pa vseeno povej zakaj si nezaposljiva, 14.01.2022 ob 15:45
pri meni namreč zaposlimo dve osebi za pakiranje lahkih artiklov, delo je lahko sedeče ali stoječe, stroj je prilagodljiv. Ti lahko morda pomagam? Plača je poštena.
Sem na istem kot avtorica in ne bom vrgel puške v koruzo! Pri 40ih nočem niti slišat besede nezaposljiv, čeprav se kar fino trudijo. Vas lahko kako kontaktiram, če je delo v Ljubljani in primerno za deca ;). Hvala iz <3 .
Anonimno 2207, 10.02.2022 ob 17:09
Si si poskušala najdit,kako delo da imaš nek prihodek.Al so se prepustila usodi kar bo bo,nikoli ni prepozno za nov začetek,če te vse mori okoli tebe poskušaj doseči nekaj zase!In se ozirati na druge,da boš kot hlapec nekomu celo življenje.
Nauči se presledek delati za ločili. Če sploh veš kaj so to?
Forum je zaprt za komentiranje.