Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem dolžna skrbeti za taščo?

Sem dolžna skrbeti za taščo?

Nimate denarja? Saj tašča ima hišo in naj jo proda in gre v luksuzen dom!!!! In stvar je rešena!!

Odgovor na objavo uporabnika
Pupa162, 12.09.2024 ob 12:32

Aha dom si si ustvarila v njeni hisi. Torej ti je zenska dala dom. Resila si stanovanjski problem. Zdaj pa vrni to uslugo. Brisati rit in menjat plenico pri tasci je zdaj problem. A se ti zavefas, da cez nekaj desetletij bos ti na njenem mestu.??

Tudi če si popolnoma zdrav te lahko doleti nesreča. In ostaneš nepokreten.

Nihče od nas nima nič zagarantrano. Bodite prijazni do sebe in ljudi okoli vas, pa bo življenje lažje in srečno.

Mnmnmn17, 15.07.2021 ob 16:11

Za taščo je dolžan poskrbeti tvoj mož. Če mu priskočiš na pomoč, lepo. Dogovorita se – bosta uspela zbrati za dom, če ne zmoreta sama, oz. v kakšni meri mu ti pomagaš, koliko jo uredi sam…

Zakaj tako mislite? Oba sta dolžna skrbeti, kdor je pač doma. A hišo tudi samo mož koristi?

Ne, to je dolžnost tasta, če je še živ in tvojega moža. A zato, ker si ženska si avtomatsko negovalka?

Imam prijateljico, ki je možu jasno povedala, da mora sam skrbeti za bolno mamo. In tudi je leta lepo skrbel zanjo, žena je kdaj kaj malega na pomoč priskočila.

Če mož noče skrbeti za svojo mamo, tudi zate v primeru bolezni ne bo.

Enapac, 15.07.2021 ob 17:15

Jaz ti priporocam da najames nego na domu. Pomagas s perilom in kuho, tudi morda hranjenjem, ostalo pa prepustis negovalcem. Tudi ti imas druzino, sluzbo in obveznosti in nebi bilo fer, da bi to vse trpelo zaradi tasce, ki jo je žal doletela bolezen. Upam da bo hitro dobro in vsi vse skupaj dobro speljete 🙂

Moja znanka pravi, da ima okoli 1600 eur plače s tem, ko svojo mamo doma neguje, ker je nepokretna zaradi bolezni. Verjetno tu gre za 24-urno oskrbo. Kar bi lahko počela tudi avtorica. Da bi zraven službe imela še dodatno delo. Sicer nisem tako dobro poučen s tem, oz kar nič, ampak če ona govori, da se da tako dobro zaslužiti, zakaj pa ne. Za 1600 eur na mesec, si s partnerjem organizirata da enkrat en, enkrat drugi, pa imata še zraven plač še ta denar zraven. Tujo rit brisati ni tako hudo, verjemi … najhuje je svojim staršem rit brisati, ker te zraven nege še najbolj boli to, da so tvoji starši postali taki invalidi oz. nepokretni ljudje, nekoč pa polni energije itd. Mene bi verjetno stalno bolelo zraven, ko bi moral svojima staršema brisati rit. Ne, da bi mi bilo težko, še zdaleč ne … pač pa ravno zaradi tistega, kar sem napisal višje.

A denar pa bi imela če bi ga prejemala za nego in pomoč negibljivi osebi

Saj ima sina in hčere.

Nisi dolžna, se pa spodobi, ker je to mama partnerja in babica tvojih otrok. Razumem te, sem bila v podobni situaciji, ker ni bilo sredstev da bi dali taščo v dom, sem bila prisiljena skrbeti zanjo, da sem ohranila dom. Če pa bi bila možnost, bi jo z veseljem dali.

Zato skrbi zanjo, tako boš tudi otrokom pokazala, kako se spoštuje starejše. Če bo bog dal bos tudi ti enkrat ostarela in potrebovala pomoč.

Sedaj je zadeva verjetno že rešena, sicer je pa treba pogledat oporoko… če si not, potem skrbiš za človeka, sicer ne. Simpl. Drugače pa sem osebno za keš transakcije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close