Sem čisto spolno zavrta:-(((
Drage ženske pozdravljene!
Žalostna sem, zelo žalostna-vsak dan bolj ugotavljam, da sem jaz spolno zavrta, da ne znam uživati v intimnosti dveh, da sem polna nekih (ne vem kakih) frustracij, da sem oropana občutkov užitka….želim najti pot iz tega,…toda kako…rabim vaš nasvet…morda kako knjigo, da jo s fantom skupaj prebereva…ne vem
Sem še mlada (25 let), moja spolnost bi morala biti na vrhuncu, jaz pa sploh ne čutim te želje…Naj vam povem, da sem imela kar nekaj intimnih partnerjev (takih za eno noč, pa tudi resne zveze), vedno sem iskala to strast, to vzburjenje, to moč opoja, vedno….krivila sem moške, da pač ni pravi, da nima pojma,…zdaj pa spoznavam, da je v meni nekaj…zdaj imam zelo razumevajočega fanta, rada ga imam, ljubim ga, pripravljen mi je pomagati s čemerkoli (danes ponoči ob enih-po neuspelem seksu-mi je predlagal psihologa, pripomočke, knijige,..karkoli samo da rešiva)…pa še sama ne vem kaj je z mano narobe, nisem sproščena, non stop mislim na to, da ne bom naredila kaj narobe, pa na to da se mi ne bo dovolj navlažila, pa na celulitis, pa na široko rit (fant se ni nikoli iz tega norčeval…dejansko vidim, da me ljubi z vsemi napakami, da mi želi pomagati, vendar mu moram povedati kako…o bog še to ne vem kje so erogene točke na mojem telesu, zakaj ne znam prisluhniti sebi, kaj je za mano…vprašal me je če se mi je kaj takega v otroštvu zgodilo…ni se…..res pa je, da se moja starša ne ljubita, nimata se rada, spomini iz otroštva se večkrat ustavijo ob očetovem pretepanju mame, ob preganjanju cele družine, med njima nisem videla nobene ljubezni….je mogoče, da se je to nekje zasadilo v meni…???
Drage ženske če ste kje, da mi poveste, da me usmerite na pot,….prosim vas…kje naj začnem…tega fanta nočem izgubiti,nenene ne delam tega zaradi njega, želim si že enkrat sprostiti vse zavore….
lp
Uf, to je pa res hudo. Ne vem. Nisem nikdar imela takih problemov, si pa mislim, da je sigurno naša vzgoja in okolje v katerem smo odraščali zelo pomembna pri oblikovanju osebnosti. Tudi pri nas doma so bili zavrti. Sex je bila tabu tema – to ne obstaja. Ravno tako npr. menstruacija. Nikdar se mama ni z mano pogovorila o tem. Tudi, ko sem jo dobila ne. In tudi jaz nisem povedala, da sem jo bobila… Samo kot primer.
Ko sem se začela srečevati s sexom in fanti sem tudi jaz imela podobne probleme in misli kot ti. No, v tolažbo ti povem, da te tak fant, kot ga imaš lahko tega reši. Zelo veliko pomeni to, da se zavedaš težave in jo želiš rešiti pa tudi to, da imaš fanta, ki ti želi pomagati. Nehaj razmišlajti o tem kako izgledaš med sexom! Vcepi si v glavo, da si privlačna zanj (drugače si te ne bi želel, a ne?!?), da te ima rad! Dokler ne boš sproščena in samozavestna, ne boš mogla čutiti užitka. Prepusti se fantu. Sprosti se. Mislim, da je to tvoj problem. Razčisti s svojo samopodobo. Mogoče še preberi kakšno knjigo na to temo. Ali pa si kupita knjigo, v kateri dobita ideje za razne spolne igrice, kje so erogene točke itd. Malo raziskujta. Predvsem pa si vzemita čas za predigro! Ne obupat! Loti se zadeve z optimizmom.
Pa veliko sreče!
hm…
moj predlog…..-
–slečena spita in naj se vajini telse dotikata tudi, ko ne občujeta….pa se nabere tak naboj v osebah, obeh…
.–poskušajta si dat zraven na tv kako erotično videokaseto, …lahko mal pomaga, da popustijo zavore…
— dajta si kako romantično musko…..
—poskušaj se tut sam zbudit- v spolnem smislu…ne vem, probi se samozadovoljevat, ko ni zraven tipa, da boš najprej vidla, ka teb, če si sama, paše, pol pa vključi še njega..pa poskusita skupi…
…..lep dan
Strinjam se s kilinimi nasveti, prvotno poskušaj sama odkriti kaj te vzburja. Raziskuj svoje telo. Predvsem pa se nauči imeti rada svoje telo ne glede na pomankljivosti. Koliko nas pa ima idealno postavo? Pa tudi enkratna postava ničesar ne zagotavlja. Dejansko se spolnost dogaja v naših glavah zato počisti negativno navlako in predstave, ki jih morda imaš o spolnosti. Morda bi pomagalo tudi, če se brez pričakovanja po samem spolnem odnosu oziroma penetraciji le božata in crkljata, plešeta v tesnem objemu in se počasi prepuščata eden drugemu…
Sprosti se in uživaj!
Iskrena hvala vsem za besede, za trenutek, ki ste si ga vzeli zame….lažje mi je, da ste to delili z mano….knjigo Košička bom tudi prebrala, včeraj sem pričela obdelovati knjigo Vse o seksu…vem, da moram nekaj na tem področju narediti, ker želim zase nekaj narediti….res je s svojo samopodobo sem nezadovoljna, vendar se bom počasi začela sprejemati tako kot sem, ne bom več živela v nekih idealih…..
Srečna sem, da mi fant pokaže toliko volje za sodelovanje….vidim, da si res želi, da tudi jaz uživam…….žal pa je v moji glavi še vedno slika ženske v podrejenem položaju..tako kot je pač bilo življenje v moji družini, med staršema..
lp…..se še priporočam za kak nasvet, besedo….
1. Čestitam, ker si se odločita rešit zadevo in verjamem, da ti bo uspelo.
2. Sama sem bila na istem, pa še poročena in od vsega skupaj ni bilo nič.
3. Po 30. letu sem se odločila, da je tega zadosti in da ne dam življenja kar tako, brez da bi uživala svojo ženskost.
4. Delala sem na svoji samopodobi;
malo shujšati (saj ni pomembno koliko, gre samo za tvoj dober občutek, da izgledaš bolje), obisk pri kozmetičarki, novi čeveljci, pa lak na prstih (na nogah) etc…Vse samo zato, da se boš ti bolje počutila – vredno poželenja.
5. Ljubezen je tu ključna in kakor vidim imaš fanta, ki mu lahko zaupaš.
6. Vzemita si čas, ogromno časa. Pogovarjajta se, uživajta v večerji ali kakšnem mirnem kotičku, kjer bosta samo vidva na svetu in nihče drug.
7. Ne pripravljaj se na sam sex. Odmisli. Uživaj samo biližino svojega ljubega, uživaj vajino intimo in ozračje.
8. In se bo zgodilo. Odlašaj s samim aktom do skrajno razumne meje. Stiki kože in hrepeneje te popeljeta do najlepših trenutkov, ki jih lahko doživiš.
9. In se boš zbudila, prerojena in vsa ženska.
10. Veliko užitkov in ljubezni ti želim, tebi in vsem ostalim.
Pozdravljena,
le to bi tipovedala, da sem jaz pričela zares uživati v sexu po 27 letu. Tista leta prej pa so bila tako-tako, marsikaj bi lahko presločila. Ni mi bilo toliko do tega pa čeprav so se partnerji zelo trudili.
– delaj na samopodobi,
– igraj se sama s seboj,
– ugotovi katere so tvoje spolne fantazije katere lahko zlahka uporabiš med sexom
– spi samo z fantom, ki te res privlači in takrat, ko si ZARES želiš!!!
Upam, da sem ti pomagala in vso srečo :)))
preboleti boš morala svoje otroštvo, in vzljubiti samo sebe. Razumeti in čutiti, da si vredna ljubezni, da si edinstvena, poželenja vredna, da nisi bila kriva za slab zakon staršev in da so te imeli radi. rada se imej, in privošči si užitek. Užitki se začnejo v glavi, ljubezen do sebe in spoštovanje same sebe je pomembno.
Kako bi to naredila v praksi? Ko si sama doma, si pripraviš kopel – si zbrusiš podplate, se depiliraš, se namažeš s kremo, si zmasiraš noge, nalakiraš nohte ba nogah, potem pa se občuduješ, si božaš noge in si rečeš, kako lepe noge imam. Bi šlo kaj takega? Si privoščiš, da si kupiš res drag parfum in make up, se zrihtaš , stopiš pred ogledalo in se občuduješ?
Zveni zelo prismojeno, ampak pomaga. Tvoj fant že ve, da si lepa, ti pa ne. Nauči se tega.
Tud jst mislm, da je tist prvo kar bi blo najboljš, da se vzljubiš. Vsak najde svoj način, da to naredi oz da opazi rezultate. Za nekoga je to nekaj novega za oblečt, za nekoga sprehod, za nekoga spet kaj tretjega, važno je da narediš oz delaš nekaj, kat TEBI paše in se s tem pocrkljaš. Kaj to je, pa itak veš smao ti. Če morda nosiš v seb kakšno krivdo zarad slabega odnosa med tvojimi starši, se zavedaj, da za tisto nisi kriva ti! To je proces. Še vsa ostala navlaka, ki te navdaja s kakršnimkoli negativnimi čustvi, ti lahko črpa velik moči, zato poskusi najti nekaj, da se jo osvobodiš, saj ne spada k tebi. Tako ti lahko pomaga, če se priključiš kaki skupini, teh je ogromno, preniraš kako knjigo ali pa si poiščeš strokovno pomoč.
Vsekakor pa se zamisli in spoznaj, da si čudovito bitje! To moraš spoznati sama. Ti si tista, ki moraš začutiti, da si enkratno bitje, vredna vsega najboljšega, kar si želiš, lepega in dobrega! Srečno na tvoji poti!
Lahko da je problem tudi krščanstvo. Ste doma hodili v cerkev? Katoliška cerkev je znana po zatiranju spolnost in žensk. Spolnost predstavlja kot nekaj grešnega, kar je namenjeno samo razmnoževanju. Čeprav danes morda nekateri duhovniki malo bolje govorijo, pa vseeno je bila to prevladujoča miselnost dva tisoč let, kar pomeni, da je še vedno prisotno v njihovi mentaliteti in pa tudi v kolektivni podzavesti ljudi. Zaradi katoliške cerkve je večino ljudi do določene mere spolno zavrtih in le redki so se popolnoma osvobodili tega. Tudi če v vaši družini niste bili verni, pa je to lahko ostalo od prej v podzavesti. Rešitev je samo popoln prelom s to inštitucijo in gradnja življenja na novih temeljih.
Forum je zaprt za komentiranje.