Sem 12. tednov noseča
Moja izkušnja.
Noseča, premalo nas je bilo v službi, delala ko budala – fizično. Doma celo popoldne preležala, vrtelo se mi je, bruhala sem, jokala sem… nerodno mi je bilo rečt za bolniško… Nerodno pred šefom, sodelavci, ginekologom,…
Potem pa sem kolabirala. Začela krvaveti… do konca nosečnosti dobila bolniško.
Nihče ti ne bo dal medalje, če boš delala. Nihče ti ne bo zameril, če ne boš delala in imaš za to razloge.
Zaradi ubijalskega tempa, stresa, dela preko norme (kar je pač pri nas normalno in tudi če ni nič posebnega tako pač delaš), sem enega otroka splavila, pri drugi nosečnosti začela v 16. krvavet, otrok ni dobro napredoval, ležal zelo zelo nizko (bil pritisnjen na dno maternice, začetek luščenja posteljice …), visok pritisk, povišan krvni sladkor, bolečine / krči v medenici – vse je uredilo v 14 dneh, ko so me dali na bolniško. Krvavitev prenehala – s eni več pojavila, otrok se pomaknil više, sladkor in pristisk postala normalna, bolečine v medenici prenehale, posteljica se lepo nazaj prisesala in zlezla više … skratka, tako je name vplivala služba – čeprav nisem bila bolna. Tako da – nosečnica res ni bolnik, ima pa posebne potrebe in se mora pazit!!!
-
Take babe brez socutja bi najraje skloftala. A sploh ves kako je bruhati v nosecnosti non stop? Imela slabosti 6 mrsecev 24/h na dan, bruhanje ostalo dooo konca. Zbruhala vse. Vodo, caj, kruh, vseeeee. Na koncu ze kri bruhas! Vnetje prebavil na max. Shujsala, slaba kri, ni da ni. Moja nosecnost je bila bolezen. In nismo sivse enake. Non stop na infuzijah in v bolnicah. Sla rodit lacna in zejna, tri dni nic jedla in pila. Omedlevanje… vglavnem, ce sama tega nisi izkusila, potem ne pametuj! Ko bi vas skloftala, trdosrcnice nerazumevajoce! Tudi jaz bi raje hodila v sluzbo in imela normal life, pa ni slo. Ni slooo!
Forum je zaprt za komentiranje.