Selitev v LJ ali KP?
prav si ugotovil, 08.01.2023 ob 20:37
Nekdo222, 08.01.2023 ob 20:31
Hvala vsem, ki ste odgovorili (tako ali drugače).
Ljubljana res ni več tako meglena, kot je bila včasih, je pa dejstvo, da je bolj meglena od obale. Tudi kar se dežja tiče, je poleti recimo precej popoldanskih neviht, medtem ko sem se jim na obali ponavadi izognil (po mojih izkušnjah jih je bilo manj).
Kar se tiče moje trenutne lokacije, verjamem, da bi marsikdo zamenjal z mano. Samo mene odbija ta “naravna” okolica oz. kmečko okolje. Barje mi ni všeč in me tovrstni sprehodi ne privlačijo, še manj sprehodi med njivami. Še huje pa je, da se zunaj ne da normalno sušiti oblek zaradi smradu po gnoju. Tudi kar se tiče Ljubljane, mi je lepši predel proti Rožniku, kot pa proti barju.
Me je pa vedno zanimalo, kaj mislite ljudje, ko omenjate, da se na obali pozimi nič ne dogaja? Kaj točno mislite s tem? Tudi v Ljubljani ne vem, da bi se kaj posebnega dogajalo. Ljudje s družijo v centru mesta, v šoping centrih itd. Verjetno je enako na obali?
dogaja se povsod bolj ali manj enako, ljudje visijo v shopping centrih, tega imaš tudi na obali ogromno in v starih (centrih) mest pač po kafičih. Če nisi ravno obseden z gledališčem in opero potem nekega razvestljenja ne boš doživel v Ljubljani. Pa saj jo najbrž sam dovolj dobro poznaš. Kaj pa počnejo Ljubljančani med vikendi? Večinoma so doma ali pa gredo ven iz LJ ali pa gredo na kavico v shopping center ali v center mesta. Vse to lahko počneš tudi na obali, torej.
No ravno to mi ni bilo jasno, kaj naj bi se v Ljubljani dogajalo, da je toliko bolj posebna od Kopra. V opero in gledališče na zahajam, prostori za druženje pa so enaki. Ima pa celo mcdonalds v Kopru boljši okus, ker zraven voham še sol v zraku 🙂 Ponavadi so tudi vse moje dihalne težave izginile na obali. Pa tudi bolj prostorno in ne tako utesnjeno mesto se mi zdi (veliko pripomore tudi velik prostor proti morju). Nekateri omenjajo celo narkomane in prostitutke na obali, ampak jaz nisem dol še nikoli naletel na to, medtem ko v Ljubljani se ob brezdomce spotikaš, hodiš po iglah itd.
Forum je zaprt za komentiranje.