Selitev programov z enega diska na drugi (s “c” na “d”)
Lepo pozdravljeni,
kadarkoli do sedaj sem imela zame nerešljive težave, ste mi (uspešno) pomagali…
Sedaj imam težavo s popolnoma zapolnjenim “c” diskom v računalniku. Ne deluje defragmentacija, pečenje cd-jev in še marsikaj drugega. Na tem disku imam mnoge programe, tudi cel telefonski imenik in slovarje, vse to bi rada “preselila” na npr “d”, kjer je prostora več kot dovolj…
Pa ne vem, kako..
V programu (Add or remove programs) ki se občasno sam zažene, ker računalnik ugotavlja da ni prostora, je samo možnost odstranjevanja teh programov, ne pa tudi “selitve” na drug disk…
Vem, da programov, tudi telefonskega imenika, ne preneseš zgolj z “vlečenjem” na drug disk v Windows Explorerju…
Drugače, imam Windows XP
Vnaprej hvala za pomoč!!
Kaj pa imaš na ‘C’ particiji da ti ga je zapolnilo? Ali ne bi raje preslila na ‘D’particijo razne filme ali pa glasbo katere imaš morda na ‘C’ particiji.Da bi programe selila na drugo particijo pa mislim da nebo šlo tako.Kar se pa Telefonskega imenika tiče pa lahko namestiš samo najnujnejši imenik ostalo da ti kaže pa še zemljevid,pa z kakim programom (Alcohol 100 ali PowerISO )ustvariš navidezni disk in od tam potem povežeš da ti odpre zeljevid če hočeš kaj nanj pogledat.Tako je moje laično mnenje,morda ti bo kdo drugi kaj več in bolj strokovno povedal.
Lp
to Arder;
tole bo na kratko (zaradi ure 🙂 ) in si tega PROSIM ne vzet kot kritiko;
– ne selit programov na drugi disk (torej vse kar si instalirala na tvoje racunalo – a.k.a. datotek s program file-ov) => te pusti pri miru
– ko bos iskala za datotekami se ti splaca gledat za stvarmi ki si jih sama preselila na racunalo (kot na primer razne): mp3-je, mpg-je in avi-je => te pa lahko mirno selis na drugi disk.
ce bi imela resnicne tezave namigni; zagotovo ti bomo skusali pomagati.
lp
/M.
Forum je zaprt za komentiranje.