Selitev na Dolenjsko
Res res lepo si napisala. Kar solze so mi prišle na oči. Tako tudi jaz vidim svet. Ne samo Dolenjsko, vse kraje.
[/quote]
Hvala. Veliko sem službeno potovala tudi po Avstriji, S in V, kjer živijo naši Slovenci, čeprav mnogi ne želijo več govoriti slovensko, njihovim otrokom pa je žal, da se niso naučili.
Vendar pa, vsi še znajo peti stare slovenske ljudske pesmi.
Pojejo, govoriti ne znajo.
To je fenomen.
Vendar se povsod občuti ista milina, povsod so vidne sledi našega slovenskega človeka.
Ja, taka je ta naša preljuba slovenska zemljica.
Naš jezik, naša pesem.
Dolenjska je še posebno mehka, kot Prekmurje, zato so ravno v teh dveh pokrajinah tudi cigani.
Del folklore.
Problem z njimi je značilen za našo politiko, ki ji tak ustroj povsem odgovarja.
S pravo politiko bi bili cigani in skorumpirana mafija resocializirana v zelo kratkem času.
Hvala. Veliko sem službeno potovala tudi po Avstriji, S in V, kjer živijo naši Slovenci, čeprav mnogi ne želijo več govoriti slovensko, njihovim otrokom pa je žal, da se niso naučili.
Vendar pa, vsi še znajo peti stare slovenske ljudske pesmi.
Pojejo, govoriti ne znajo.
To je fenomen.
Vendar se povsod občuti ista milina, povsod so vidne sledi našega slovenskega človeka.
Ja, taka je ta naša preljuba slovenska zemljica.
Naš jezik, naša pesem.
Dolenjska je še posebno mehka, kot Prekmurje, zato so ravno v teh dveh pokrajinah tudi cigani.
Del folklore.
Problem z njimi je značilen za našo politiko, ki ji tak ustroj povsem odgovarja.
S pravo politiko bi bili cigani in skorumpirana mafija resocializirana v zelo kratkem času.
[/quote]
Potovala severno in vzhodno od naše meje.
Sem iz Osrednje Slovenije.Presenečena sem do konca, kako šimfate Dolenjce.V našem koncu so vedno sloveli kot zelo pridni in delovni ljudje z mehkim srcem, ki se znajo poveseliti.Ena moja znanka živi nad Trebnjem v kraju Studenec.Na googlu je videti prekrasno, med tistimi hribčki.Imam pa prijateljico z Rake, pa njena družina tudi ni prav nič podobna tistim negativnim ljudem, ki jih opisujete.Edino kar se ciganov tiče , vse verjamem.
Midva sva ciljala na nakup v Ljubljani, pa sva ugotovila, da si ne moreva skoraj nič privoščit primernega za najino družinico v pričakovanju. Ker on dela v Trebnjem razmišljava, da bi sla na Dolenjsko. Potem bi poskusila tudi jaz najt službo tam. Ima kdo kak predlog kam iti? Tudi naju je strah ciganov.
Glejte še stran od Ivančne Gorice, po stari cesti za Novo mesto.
Tu ni več ciganov oz. pridejo samo vprašat če imaš kaj odpadkov in ti še pomagajo pospravljat (železo, akumulatorje, kakšna vrata, omare). Ni da ni vse odpeljejo. Jaz imam vse vrtne stroje na dvorišču in vse so videli pa niso še nič ukradli.
Vasice si pa sledijo po vrsti Muljava, Krka – izvir reke Krka, Zagradec, Žužemberk, Dvor.
Na drugo stran imaš pa Stična, Šentvid pri Stični, Temenica, Metnaj.
To so večje vasi oz. Krajevne skupnosti, potem je pa še veliko manjših vasi. Srečno.
CiganskiRaj, 30.03.2021 ob 11:11
Nikoli na bi šla na Dolenjsko. Cigani so tam velik problem, kot so že zgoraj omenili.
prvo slovensko knjigo je napisal Dolenjec, prvi slovenski roman je napisal Dolenjec, če ne bi največji slovenski pesnik hodil v šolo na Dolenjskem, bi bil samo eden od večjih pijančkov v stari Ljubljani.
mar ni malo čudno, da se je slovenska kultura dogajala prav med Cigani?
zanima mee, 28.03.2021 ob 11:51
Kateri kraji na Dolenjskem so dovolj veliki, da imajo bloke ali vsaj stanovanjske hiše (ne deljene družinske) in kakšen kafič? Mogoče lahko tudi okolica Lj, ampak ne proti Domžalam in ne proti Litiji in ne proti Medvodam. Tudi ne ravno Horjul. In ne Ig.
Ja to je slovenska zaplankanost. Ko pa pridejo pa ne morejo verjeti kako lepo in mirno je pri nas.
Forum je zaprt za komentiranje.