Šel bi živet na Kosovo
V proizvodnji sem preddelovec in imam pod sabo kar nekaj Albancev, ki delajo za tekočim trakom. In vedno ko se pogovarjamo ne morejo prehvalit Kosova. Kako da je tam bistveno boljši vozni park kot v Sloveniji, da je vse noro poceni, davkov ni potrebno plačevati, ljudje so prijazni…. Enostavno ko poslušaš to se človeku zazdi, da je Kosovo sanjska dežela. Podobno sicer govorijo Bosanci, samo sem bil enkrat v Banjaluki in je stanje katastrofalno. Res je poceni, samo je pa tudi vse razbito. Pa me zanima, če ima kdo izkušnje in je na Kosovem res tako sanjsko?
Če je pa dol tako sanjsko,jih pa vprašaj zakaj so prišli gor? Isto velja za ostale južne.
Kolega iz Srbije mi je kazal slike graščine, ki si jo je postavil (V Lj 4. članska familija sicer živi v garsonjeri). Pa ga vprašam, zakaj je bazen pred tvojo vilo dol, prazen? Pa mi možak odgovori, da je bila hiša slikana poleti, ko je bila suša in je bazen zato prazen, ker nimajo vodovoda, deževnice pa tudi ni bilo. Wtf?!
Eh to je že stokrat prežvečena tema. Južni tu jejo zelje in krompir, da si dol gradijo graščine. Ko gre enkrat v penzijo je mogoče potem 10 let dol, nato pa pridrsajo nazaj, ker enostavno ni zdravstvene oskrbe, prijateljev, kaj šele vsega drugega. Druga generacija pa sploh ne želi več dol hodit. V Sloveniji, Nemčiji, Švici in Avstriji pa še vedno furajo svoj arabski stil kar je največji paradoks. Ni služb in iz tega izvirajo vsi ostali problemi.
Forum je zaprt za komentiranje.