Najdi forum

Sejšeli

januar, februar za 14 dni………kam se splača iti…v kateri kraj…..brez agencije…

lp,
a

pojdi na zanzibar:) ceneje, manj turistično, veliko za doživet…

zivijo,

poslal sem ti pm, ker me zanima par stvari o zanzibarju. greva kr tja ja.

hvala
lp,
a

Sem ti odgovoril in hkrati pripenjam v forum – saj je namen portala da si izmenjujemo informacije…

hej!

Zanzibar je res lep otok, ravno prav velik, da je na njem veliko kontrastov – najlepše plaže, turistični resorti, plantaže začimb, mesto,…

Jaz sem se ravno ta vikend vrnil z znz, ampak ne popotniške variante – sem namreč vodnik in sem bil dol “službeno”. Tako da ti ravno vseh informacij ne morem dati.. Spali smo v 5* resortu, kar je verjetno predrago za backpack potovanje..

Ti pa lahko malo drugače pomagam. Leteli smo z Emirates družbo, ki imapredstavništvo tudi v lj. v vsakem primeru boš moral leteti iz minhna ali dunaja. imaš pa dve opciji ali nairobi (potrebuješ še let do znz) ali daressalam(greš lahko naprej s trajektom).
Plaže so najlepše na vzhodni obali, pomoje se da spati tudi pri domačinih za par dolarjev na noč… itak je zelo toplo dol in lahko spiš tudi v kolibah, kar je še posebej romantično. mreža za komarje je pa dobra ideja, kjer je namreč zavetrje je poln komarjev. z malarijo še nisem imel problemov, vendar osnovna previdnost ne škodi (kupi dol kak repelent, ker so boljši od naših)

poglejta si stone town, uličice s trgovincami so zakon, tržnica še bolj, spice farm – obvezno, so v notranjosti, prison island z velikimi želvami, pojdita na blue safari (čepraqv je malo dražje je kul doživetje), šnorkljat je treba nujno, pejta gledat njihove opice, poiščita kokosovega tatu, pojdita na ribolov z domačini, obiščita kako osnovno šolo na obali, sprehodita se med nabiralkami alg na SV obali…

najcenejši prevozi so dalla dalla – njihovi busi, znz se mi ne zdi nevaren, folk je ful prijazen, čeprav so včasih posamezniki vsiljivi (uni ki ponujajo sobe ali izlete), bodita spoštljiva do muslimanske kulture.

kar se hrane tiče, jaz tam vedno preživim samo od sadja, 24 vrst banan, 12 vrst manga, kokosi, ananas, pomaranče, mandarine, lubenice, baobab, jack fruit, papaja,…. znajo naredit dobre ribe na žaru… seveda pa pazita na higieno.

jaz bi bil na znz lahko en mesec ne en teden, ampak če si že dol vsekakor premislita tudi o safarijih, čeprav je to dokaj draga zadeva. Tanzanija ima najboljša nac parka ngoro ngoro z največjim kraterjem in pa seveda serengeti z vsem živalskim bogastvom. Izhodišče za oba je Arusha. izberita raje campe, ker so cenejši kot lodgei in pazita da vaju pri bookingu ne nategnejo. Preverjena agencija je Coastal iz daressalama…
daj mi kak normalen email in ti pošljem slike…

LP Luka

Zanima me še kako je z vizo…verjetno grem cez nairobi ali mombaso, se prav kenijo, in ne preko dar-a. A se da vizo tud v omenjenih mestih dobit…

lp,
a

vizo dobiš ob vstopu v Tanzanijo, ko stopiš z letala ti dajo listek za immigration office, ki ga izpolneš, plačaš 50 usd in dobiš žegn.
če boš pa ostal v keniji, je isto, le da zahtevajo da plačaš vizo z dolarji, ki so novejši od leta 2003! meni niso hoteli vzeti starejših, tako da sem plačal s 40 EUR.

Koliko denarja pa rabis za en mesec Zanzibarja back pack varjanta???

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close