Najdi forum

segedinar

Kako se naredi segedinar ali pa kakšne preproste jedi iz zelja? Doma mam polno kuharskih knjig, ampak v vseh so neki komplicirani recepti za nevemkakšne jedi, ni pa enih navadnih preprostih receptov, ki bi ti prišli prav vsak dan. V bistvu ne znam kuhat, mama me nikol ni učila, ker nikoli nismo jedli doma.

Recept najdeš tukaj:

Potrebuješ svinjsko meso, kislo zelje, čebulo, česen, lovorjev list, poper, mleta paprika. Količine za meso in zelje vzamem v razerju 1:2, se pravi (pol kile mesa, kilo zelja…)

Pirpava: eno čebulo prepražim na maščobi, dodam česen, da zadiši, nato dodam narezano meso, prepražim, solim, popram, lovor. Dušim 30 – 40 minu. Sedaj dam zelje v meso, fino premešam, potresem z mleto papriko, dolijem toliko mrzle vode, da je vse pokrito. Pokrijem in kuham približno eno uro. To je to. Včasih dodam na koncu žlico kisle smetane. Zraven ponudim pire, ali krompir v kosih, ali pa polento.

Pa dober tek!

Draga deklica,ki ne zna kuhati.Recept si ze dobila.jJaz bi ti pa rada dala nasvet,ce lahko.Tudi mene mama ni ucila kuhati,ker ni imela casa(bila va sluzbi).Pravilo pri nas pa je bilo,da prvi,ki pride domov,pristavi za kosiloKersem kot gimnazijka jaz prisla prva,sem kar zacela in se tako naucila s pomocjo k. knjige.Oci je vedno pohvalil,kar sem skuhala,zelo preprosto in domace.Verjetno je bila to dobra motivacija.Ze takrat sem vedno recept malo spremenila po lastni fantaziji.
Ko sem imela svoje gospodinjstvo,mi je moz kupil leta 61 Veliko sodobno kuharico.
Podaril mi jo je s posvetilom Najboljsi kuharici .Njemu sem se resto verjetno zdela,ker drugih ni poznal.Ponovna spodbuda! Knjiga je imenitna,brez pompoznih slik in s cudovitimi navodili za vse vrste jedi,od preprostih do bolj sofisticiranih.Ima skoraj 800 strani.Res za druzinsko uporabo. Je ze malo zdelana,tudi popackana,ker jo se danes uporabljam,ko lahko recem,da imam kot babi ze nekaj kuharskih izkusenj.Ima svoje castno mesto na polici.Kasneje sem dobila ali sama kupila se veliko k.knjig,tudi tujih,toda tako jasnih in dobrih receptov ne najdem v nobeni.Verjetno je tudi res,da sem na to navajena.Hcerka ima Kalinskovo,,jaz Vendalino in se druge….
Ker obcasno zivim tudi v inozemstvu,svojo knjigo nesem s sabo.
Kaj sem ti hotela povedati?Poisci dobro knjigo za zacetnike in prezri Boom knjige.Ce imas le malo casa in volje ,se bos s tako knjigo naucila kuhati.
V ilustracijo;moja knjiga ima samo za golaze 20 razlicnih receptov,med njimi tudi segedinar in se ta 2. Oprosti,nisem hotela teziti .Zelela sem te vzpodbuditi in ti pritrditi,da so nekatere k.knjige bolj same sebi namen.
Lep pozdrav s soncne Primorske

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close