Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Segedin v voku

Segedin v voku

Hojla!
Prejšni teden sem bila strašno pametna, ker sem v voku skuhala segedin. Vse OK in prav, toda segedin je ostal v voku celo popoldne. Zvečer smo ga poskusili jesti, pa je imel čudno čuden okus, po železu. Seveda, je vse letelo v smeti (uf, kako ga je bilo škoda) ampak potem se je šele pokazalo… na voku ni več črne, ogljikove prevleke, ampak do kovine razžrte luknje in raze. Kar ne morem verjeti, da je kislina iz zelja lahko tako razžrla moj priljubljeni vok. Sedaj pa vprašanje? Ne vem, če je ta vok sploh še uporaben. Ali naj ga poskušam namazati z oljem in prežgati, da se morda zopet naredi “prevleka” ali naj ga vržem stran. Kaj menite?

Očitno si imela ta vok iz reklam. Pri voku je potrebno dati malo več denarja kupiti pravega. Poskusi namazati z oljem, vendar ne verjamem, saj se bo hrana prijemala.

Ne, ni vok iz reklam, je pravi, tapošteni vok, težek ko hudič in z neko črno prevleko (ne teflonom)!

potem bi pa jaz to reklamirala.

…. in vprašala proizvajalca, kaj pa vsebuje tista “prevleka”, ki se tako lahko odstrani. Ali ni morebiti celo zdravju škodljiva?

Če bi imela vok iz ročno tolčenega železa, potem bi lahko brez pomislekov ponovno zažigala, za tvojega pa ne vem. Poskusi, slabše že ne more biti, kot je! Vsekakor pa sporoči o rezultatih.

Za prihodnje pa samo to….karkoli kuhaš (ni važno ali v voku ali kje drugje), ne sme stati hrana v isti posodi, ampak jo je vedno potrebno pretresti v plastične posode ali keramične!!!! To je dejstvo!

Upam, da ti bo uspelo “popraviti” nastalo škodo!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close