Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Šefica se dere, zmerja, vpije

Šefica se dere, zmerja, vpije

Kaj pravite na takole šefico:

Ko zjutraj pride v službo, ji rečeš dobro jutro, ona samo: fuck.

Razbija z vrati, loputa, da se vse trese. Tuli, zmerja.

Nekoč je imela v svoji pisarni sodelavko. Iz pisarne se je slišalo samo tuljenje šefice. Stranki sta slišali skozi zaprta vrata vpitje in sta spraševali kaj se dogaja pri nas.

Njeno tuljenje je tudi v stilu, da bo ubila to babo, zraven premetava stvari, razbija z vrati (tista baba je sodelavka, ki se ji je zamerila).

Gre pa za JU, vsi visokoizobraženi. Si ne predstavljam, da bi bila ta ženska šefica v proizvodnji, v tovarni, ker bi uničila delavce.

Enako pri vsakem motečem obnašanju: to dela, ker lahko.

Grem stavit, da direktorju ne reče fuck. Pač nihče je ne ustavi, nihče ji ne pove, da se to ne dela.

To sem prav radovedna kako se obnaša pri pogovorih z direktorjem. Zmerja ga definitivno ne :). Šefi imajo sestanke z direktorjem. Vem, da velja za ta glasno, da ima vedno kaj za povedat. Samo grem stavit, da prostaške zmerljivke prihrani.

Taka je bila že, ko ni bila šefica. Potem je bilo pa zanimivo, ko je postala šefica. Namreč od začetka, cca 2 meseca, se je neverjetno prijazno obnašala, nobenega zmerjanja, nobenih prostaških besed. Smo čisto šokirano gledali kako se je spremenila. Potem pa je počasi prešla v svoje stare navade. Že vse te njene bosanske kletivce, nikakor ne pašejo v službo.

Ta tema je bila že objavljena ali skoraj podobna. Toksičnost ni nikdar zdrava. Niti v obratni skrajnosti, ko gre za t.i. tiho jeb*anje. Tak šef ima verjetno tudi svojega nadrejenega. Če slednji dopušča, je slep ali je sam približno takšen, ker mu tako vodenje ustreza. Nekateri pač uživajo v razprtijah.

Nič ne dam na fake storije.

Odgovor na objavo uporabnika
Plus in minus, 20.02.2022 ob 09:24

Ta tema je bila že objavljena ali skoraj podobna. Toksičnost ni nikdar zdrava. Niti v obratni skrajnosti, ko gre za t.i. tiho jeb*anje. Tak šef ima verjetno tudi svojega nadrejenega. Če slednji dopušča, je slep ali je sam približno takšen, ker mu tako vodenje ustreza. Nekateri pač uživajo v razprtijah.

Ja, pred časom sem že pisala o tem. Ne vem točno kaj, ampak sigurno sem že kaj pisala :). Ne vem kako je to direktorju in ostalim vodilnim všeč ali jim je pa preprosto vseeno. Sicer so vodilni v drugem kraju, ampak definitivno jim je kaj na ušesa prišlo.

Prejšnje šefice so bile ok. Tudi delovno okolje je bilo čisto ok. Ok, saj so bili spori. Ampak vse se je nekako uredilo. Recimo prejšnja šefica ni marala, da kdo hodi k njej tožarit. So eni to počeli pa je jasno povedala, da naj nehajo. Pri novi šefici je tožarjenje zelo zaželjeno. Lahko si misliš kako stanje je v kolektivu. In ja, prej se odpovedi niso dogajle. Zdaj pa so se začele.

Drugače ta starejši si upajo nazaj postaviti. Mlajši ne. Ampak vzdušje je pa za večino moreče. Tudi med sodelavci so bili prej boljši odnosi, zdaj pa vse slabši (tožarjenje je dobrodošlo – verjetno to hudo slabša odnose).

delovno okolje, 20.02.2022 ob 09:32

Ja, pred časom sem že pisala o tem. Ne vem točno kaj, ampak sigurno sem že kaj pisala :). Ne vem kako je to direktorju in ostalim vodilnim všeč ali jim je pa preprosto vseeno. Sicer so vodilni v drugem kraju, ampak definitivno jim je kaj na ušesa prišlo.

Prejšnje šefice so bile ok. Tudi delovno okolje je bilo čisto ok. Ok, saj so bili spori. Ampak vse se je nekako uredilo. Recimo prejšnja šefica ni marala, da kdo hodi k njej tožarit. So eni to počeli pa je jasno povedala, da naj nehajo. Pri novi šefici je tožarjenje zelo zaželjeno. Lahko si misliš kako stanje je v kolektivu. In ja, prej se odpovedi niso dogajle. Zdaj pa so se začele.

Drugače ta starejši si upajo nazaj postaviti. Mlajši ne. Ampak vzdušje je pa za večino moreče. Tudi med sodelavci so bili prej boljši odnosi, zdaj pa vse slabši (tožarjenje je dobrodošlo – verjetno to hudo slabša odnose).

Skupinska Odpoved in v kadrovsko. Da je mobing neznosen.

Če boste vsi enotni, jo bodo verjetno zamenjali. Ne morejo si privoščiti da cel oddelek da odpoved.

To, da bi pa vsi dali odpoved, je pa nemogoče. Ene so prijateljice od šefice. Potem so osebe, ki jo sicer ne marajo, ampak se ji vseeno prilizujejo. Potem so na polno zakreditirani.

Pa res gre za visokoizobražene, ampak skoraj same družboslovce. (Beri: zelo težko zaposljiv kader).

Predvsem pa: sodelavci med sabo tožarijo, drug drugega tunkajo v drek. Tako, da tudi, če bi se trije zmenili in se postavili po robu šefici, bi jih ostali po buči.

delovno okolje, 20.02.2022 ob 09:06

Kaj pravite na takole šefico:

Ko zjutraj pride v službo, ji rečeš dobro jutro, ona samo: fuck.

Razbija z vrati, loputa, da se vse trese. Tuli, zmerja.

Nekoč je imela v svoji pisarni sodelavko. Iz pisarne se je slišalo samo tuljenje šefice. Stranki sta slišali skozi zaprta vrata vpitje in sta spraševali kaj se dogaja pri nas.

Njeno tuljenje je tudi v stilu, da bo ubila to babo, zraven premetava stvari, razbija z vrati (tista baba je sodelavka, ki se ji je zamerila).

Gre pa za JU, vsi visokoizobraženi. Si ne predstavljam, da bi bila ta ženska šefica v proizvodnji, v tovarni, ker bi uničila delavce.

Sklepam, da je na pozicijo prisla po vazah in ve, da si to lahko dovoli, ker ima zascito. Vecina vodilnih v JS je taksnega kova. Greznica.

V bistvu je bilo tako: prejšnja šefica je šla v penzijo. Iskalo se je novo. V našem kolektivu sta samo dve ustrezali pogojem. Ta druga je sicer bolj olikana (ni prostaškega preklinjanja, ne dere se na druge), je pa v skupnem pogledu še slabša. Pa nekega razpisa sploh ni bilo. Ne vem kako so to izpeljali. Skrivni interni razpis? Ne vem. V glavnem kak zunanji se ni mogel prijavit.

Replika54g1, 20.02.2022 ob 09:14

Enako pri vsakem motečem obnašanju: to dela, ker lahko.

Grem stavit, da direktorju ne reče fuck. Pač nihče je ne ustavi, nihče ji ne pove, da se to ne dela.

Pa prijavi tudi ne.

delovno okolje, 20.02.2022 ob 09:45

To, da bi pa vsi dali odpoved, je pa nemogoče. Ene so prijateljice od šefice. Potem so osebe, ki jo sicer ne marajo, ampak se ji vseeno prilizujejo. Potem so na polno zakreditirani.

Pa res gre za visokoizobražene, ampak skoraj same družboslovce. (Beri: zelo težko zaposljiv kader).

Predvsem pa: sodelavci med sabo tožarijo, drug drugega tunkajo v drek. Tako, da tudi, če bi se trije zmenili in se postavili po robu šefici, bi jih ostali po buči.

Hm. Pol pa trpi. Če ne misliš nekaj narediti, ti je tako OK.

Ni vedno v vezah razlaga. Po moje so nadrejeni ocenili, da taka oseba s tiranskim pristopom iz njih izvleče relativno največjo delovno učinkovitost, zato jim odgovarja. Če bi storilnost pod njeno diktaturo padla, bi jo že zamenjali. Pa tudi cel kolektiv je gnil: same hinavke in usranke, ki hodijo druga drugo k šefinji ovajat. S takim govedom ne moreš drugače kot s trdo roko. Si zaslužijo.

Senza736, 20.02.2022 ob 10:08

Pa prijavi tudi ne.

Komu pa lahko prijaviš? Kdo bo ukrepal, ker nekdo pravi, da šefica tuli, razbija z vrati, preklinja?

Anonimno 1569, 20.02.2022 ob 10:12

Ni vedno v vezah razlaga. Po moje so nadrejeni ocenili, da taka oseba s tiranskim pristopom iz njih izvleče relativno največjo delovno učinkovitost, zato jim odgovarja. Če bi storilnost pod njeno diktaturo padla, bi jo že zamenjali. Pa tudi cel kolektiv je gnil: same hinavke in usranke, ki hodijo druga drugo k šefinji ovajat. S takim govedom ne moreš drugače kot s trdo roko. Si zaslužijo.

Ja, tožarjenja je ogromno. Še posebej tajnica takoj leti šefic tožarit. Vrta v ljudi potem pa šefici na nos nosi. Zraven pa sama šimfa šefico. Potem pa na fb hvali šefico in si ji prilizuje. Tako, da zahrbtnosti, hinavkosti je ogromno.

V kolikor bi bil kolektiv Ok, da se ne bi med sabo tožarili, si metali polen pod noge, bi se tudi glede šefice dalo kaj urediti.

Zdaj pa, če se nekdo prilizje šefici, dobi višjo oceno, ko je ocenjevanje, kar pomeni napredovanje.

Zakaj bi pa prijavljal? Začneš se ji režat v glavo, da se ji total odpelje. To ponavljaš toliko časa da jo odpeljejo. Če ti pomagajo ostali, se zadeva pospeši.

Vsak ima šibke točke. Vsak. Najdi jih in uporabi. Hinavsko, ja, ampak v takem kolektivu drugače ne moreš.

Ima kdo podobne izkušnje s šefom, šefico?

In je kdo dejansko ukrepal tako kot eni svetujete? Občutek namreč imam, da nihče ne govori iz prakse.

delovno okolje, 20.02.2022 ob 10:41

Ima kdo podobne izkušnje s šefom, šefico?

In je kdo dejansko ukrepal tako kot eni svetujete? Občutek namreč imam, da nihče ne govori iz prakse.

Sama sem delala v kolektivu, kjer sta se funkcionar in strokovna sodelavka pritožila glede mobinga. Končni rezultat: funkcionar dal odpoved, strokovna sodelavka odšla na drugo delovno mesto daleč stran, in to iz razloga podpore osebi, ki je izvajala mobing. Ta oseba je dobila krila in to še vedno nadaljuje. V roku parih let je vključno z mano odšla skupina kvalificiranih oseb z namenom iskanja službe, v kateri prevladujejo ustrezni, in ne toksični odnosi. Vse smo na boljšem. Po informacijah se stanje tam nadaljuje in kar nekaj jih je v bolniškem staležu zaradi mobinga, postavljena diagnoza pa je kronična izgorelost. Poslujejo v zelo okrnjeni sestavi in novega kadra na dobijo.

Ne vem, če je smiselno v JU podati prijavo zaradi mobinga, še posebej, če zadaj ni podkrepljenih dokazov, ki omogočajo tudi kazensko ovadbo, ne pa da se to zatre, v izredno kratkem času po podani prijavi.

Dušna pota, 21.02.2022 ob 16:46

Sama sem delala v kolektivu, kjer sta se funkcionar in strokovna sodelavka pritožila glede mobinga. Končni rezultat: funkcionar dal odpoved, strokovna sodelavka odšla na drugo delovno mesto daleč stran, in to iz razloga podpore osebi, ki je izvajala mobing. Ta oseba je dobila krila in to še vedno nadaljuje. V roku parih let je vključno z mano odšla skupina kvalificiranih oseb z namenom iskanja službe, v kateri prevladujejo ustrezni, in ne toksični odnosi. Vse smo na boljšem. Po informacijah se stanje tam nadaljuje in kar nekaj jih je v bolniškem staležu zaradi mobinga, postavljena diagnoza pa je kronična izgorelost. Poslujejo v zelo okrnjeni sestavi in novega kadra na dobijo.

Ne vem, če je smiselno v JU podati prijavo zaradi mobinga, še posebej, če zadaj ni podkrepljenih dokazov, ki omogočajo tudi kazensko ovadbo, ne pa da se to zatre, v izredno kratkem času po podani prijavi.

Kar verjamem, da je tako.

Nisem še slišala za primer, da bi kdo prijavil mobing in bil uspešen. No, brala že, osebno pa ne poznam nikogar pa vem za več primerov, kjer imajo obupno stanje.

Vem pa za več ljudi, da so dali odpoved, ker so bile razmere obupne.

Pa tudi kako češ prijavit, komu? Da razbija z vrati? Hm, je to mobing? Da tuli po hodnikih, da preklinja kot kak Bosanc? Recimo osebno name se ne zadira, bolj tako tuljenje vse povprek. Lahko rečem, da je to mobing, če pa ni direkt name.

V bistvu gre za neznosno obnašanje, ampak nekih dokazil o mobingu ni. Pa ostali ne bi nikakor podprli. Eni so njeni ritolizniki, večina se pa boji kot hudič križa, da bi izgubili službo. Tako, da kdor more, gre stran, drugi trpijo.

Pa imam raje, da nekdo kriči name, kot pa da spletkari za mojim hrbtom ali drugače deluje na tiho proi meni.

Ljudje smo različni, 21.02.2022 ob 18:48

Pa imam raje, da nekdo kriči name, kot pa da spletkari za mojim hrbtom ali drugače deluje na tiho proi meni.

No, ja, potem si ena redkih. Ne poznam nobenega drugega, ki bi bil vesel, da tuljenja, zmerjanja, preklinjanja v službi.

delovno okolje, 21.02.2022 ob 18:53

No, ja, potem si ena redkih. Ne poznam nobenega drugega, ki bi bil vesel, da tuljenja, zmerjanja, preklinjanja v službi.

Saj nisem vesela tega. Ampak me pa veliko manj moti kot pa zahrbtno spletkarjenje ali nasploh neko tiho delovanje proti meni ali komurkoli. Tudi škodljivo je manj. Pa še: velikokrat sem že doživela, da isti ljudje, ki so neskončno občutljivi na vsako besedo (da je pregroba za njihova nežna ušesa), sami neskončno spletkarijo in delujejo proti drugim.

Vidim, da slabo bereš, razumeš. Tu gre za dretje, tuljenje, razbijanje, prostaško bosansko preklinjanje (se ve kako sočne kletvice imajo Bosanci) in kot sem že večkrat napisala: tožarjenje.

Verjamem, če si sama protaška, necivilizirana, agresivna, žaljiva, da se ti zdi, da imamo drugi nežna ušesa. Samo vedi, takih vas je zelo malo in med ljudmi ste osovraženi. Tako kot naša šefica. Nikomur ni všeč, očitno imamo vsi nežna ušesa. Ker nam ni normalno, da se dere, zmerja, prostaško preklinja. ž

Kako ti je všeč, če je pogovor v stilu: zgini v pič.,. materno. prokleta p.. , ubila te bom, proklet f…, pr… asica, pič… pofu… in tako naprej?

AJa, seveda, tisti, ki nam to ni všeč, smo po tvoje spletkarji z nežnimi ušesi.

delovno okolje, 21.02.2022 ob 19:15

Vidim, da slabo bereš, razumeš. Tu gre za dretje, tuljenje, razbijanje, prostaško bosansko preklinjanje (se ve kako sočne kletvice imajo Bosanci) in kot sem že večkrat napisala: tožarjenje.

Verjamem, če si sama protaška, necivilizirana, agresivna, žaljiva, da se ti zdi, da imamo drugi nežna ušesa. Samo vedi, takih vas je zelo malo in med ljudmi ste osovraženi. Tako kot naša šefica. Nikomur ni všeč, očitno imamo vsi nežna ušesa. Ker nam ni normalno, da se dere, zmerja, prostaško preklinja. ž

Kako ti je všeč, če je pogovor v stilu: zgini v pič.,. materno. prokleta p.. , ubila te bom, proklet f…, pr… asica, pič… pofu… in tako naprej?

AJa, seveda, tisti, ki nam to ni všeč, smo po tvoje spletkarji z nežnimi ušesi.

Da, tudi jaz kdaj pošljem človeka v tri pm. Ampak zgolj takrat, ko sem prepričana in imam dokaze o splekarjenju. Tako da tisti, ki se vam zdi, da nekdo z grobim govorjenjem nad vami izvaja mobing – sebe najprej vprašajte, če morda vi prvi ne izvajate mobinga.

Takšne so pač moje izkušnje, proti temu ne moreš ničesar. Nobeno prepričevanje mojih izkušenj ne more prepričati v nasprotno. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close