Najdi forum

sedmo nebo

lepo pozdravljeni vsi , ki obiskujete ta forum, prejšnji teden sem obljubila recept za sedmo nebo, ker pa obljuba dela dolg, evo recept, to pecivo je zelo dobro in precej sladko, večinoma ga delam za kakšne praznike.

SEDMO NEBO

TESTO
15 dkg margarine
20 dkg moke
1 jajce
1/2 pecilnega praška

narediš testo , ga razporediš po pekaču in pečeš 15 minut v pečici na 180 stopinj med tem časom narediš

NADEV
4 beljaki-sneg
4 rumenjaki
20 dkg sladkorne moke
20 dkg mletih orehov

zmes daš na testo in pečeš še 15 minut, nato ohladiš in na ohlajeno pecivo daš še

KREMO
20 dkg margarine
20 dkg sladkorne moke
1 rumenjak
5 velikih žlic ruma
5 velikih žlic mlačne prave kave
3 žlice mleka
1 vnili sladkor

to kremo daš na ohlajeno testo, povrhu potreseš z mletnimi orehi in postaviš v hladilnik

to je to upam da vam bo všeč

naj vam dam še en recept, ki sem ga delala to nedeljo prvič in moram rečt da je tudi to pecivo zelo dobro to je

OPIČJI KOČAČ

Penasto vmešamo
6 rumenjakov
6 žlic sladkorja nato dodamo
3 žlice kakava
3 žlice moke
sneg 6 beljakov, pečemo na 180 stopinj cca 15 minut

pečeno toplo testo premažemo z marmelado – jaz sem testo namazala z borovničevim džemom – nato naložimo na tanko narezane rezine banane – drugo zraven druge da je testo čisto pokrito- čez banane namažemo ohlajeno kremo iz

1,5 dcl mleka
2 žlici moke
4 vrstice čokolade, /od čokolade 10 dkg/
6 žlic sladkorja
2 jajca
1 vanili sladkor

vse to kuhaš 10 minut, med tem mešaj z mešalnikom. V ohlajeno kremo vmešamo 20 dkg margarine. Na koncu premažemo še s smetano, jaz sem posula po smetani še malo benkota

upam da vam bo všeč

še en lep pozdrav vsem

Napiši postopek, kako narediš kremo. Meni se zdi, da pride ta krema
tekoča, saj dodaš mleko, rum in mlačno kavo.

ja je bolj tekoča, na tak način kot kuhan puding, preden se strdi

Ali jo je potrebno kuhati prej, da jo namažeš ?

popravljam odgovor na kremo, zmotila sem se mislila sem da sprašuješ po nadevu, kremo delam v multipraktiku in snovi dodajam postopma ni tako tekoča kot se zdi, to ne delaj v premajhnem pekaču pa tudi ne v tistem iz štedilnika, kaj jaz vem cca 35do40 x 20 nisem doma da bi točno zmerila, testo jaz kar z roko razporedim po dnu pekača, pride zelo na tanko, to je piškotno testo, nato pa vse tako kot je napisano, upam da bo uspelo, naj stoji v hladilniku čez noč

ne vem malo sem zmedena opisala sem kremo iz peciva SEMO NEBO a prav razumem, to kremo ni potrebno kuhati, kuhaš kremo za opičji kolač, delaj po receptu pa ti po 100% uspelo boš videla pa še zelo dobro je in ni toliko dela kot se zdi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close