Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Sedaj se je pa pri meni začelo

Sedaj se je pa pri meni začelo

No zgleda , da sem s temi računalniškimi problemi sedaj jaz na vrsti . Namreč do sedaj je bilo s to stvarjo cele 4 leta bolj ali manj mir.

No k problemu. Zadnjič je za delček sekunde zmanjkalo elektrike. Ravno toliko, da se je PC na novo zagnal. In od taktrat naprej so tu težave. Ko se PC zažene se ravno takrat , ko bi bilo treba pričeti z nalaganjem programov , enostavno ponovno resetira ( zažene) In tako se zaganja ene 4 – 5 krat. Nato pa mu nekako “rata” in deluje normalno. Ko, pa na koncu zvečer, ko ugasnem PC mi za morda sekundo napiše , kot da manjka neka datoteka . A žal vse prehitro ta zapis izgine, tako , da ga niti prebrati ne morem, kaj šele , da bi ga zabeležil.

Drugače pa dela PC normalno, brez kakih posebnosti.

Vprašanje : Ali obstaja kakšen program , ki se ga da zlowdat iz interneta, ki bi poiskal in popravil to datoteko ( se mi zdi , da je windowsova) , po možnosti da je free, ne , da bi spet ostal brez podatkov , ki jih imam sedaj na PC – ju. Vem, vem , da je treba delati back up- e za vse datoteke, a kdo pa to dela, za vsako posebej.

Aja , windowse imam pa angleške XP proffesional .

lp

Bogdan

Poglej v event viewer če kaj piše

control panel —>> administrative tools –> event viewer

a to imaš Fat sistem ali ntfs ?

Najprej Fat system ali ntfs: Sorry , pojma nimam kaj je to:

2. Sem pogledal v event wiever in našel sledeče :

Pod aplication :

aplication hang — error –category ( 101) — event 1002

in v

system :

kar nekaj error – jev vsi v

acpi —- category none —- event 4 , 5

Kaj bi to bilo

Bogdan

Če v event viewerju klikneš na error imaš tam description kaj piše tam ?

Poskusi tole,

pojdi na Start –> Run in vpiši sfc /scannow, pa ti bojo polkenca preverila, kako je kaj s tvojimi sistemskimi datotekami.

Uhhhhh…. tega je pa tolk.

V System mi je našel dva errorja

Error code 0000000a, parameter1 00000016, parameter2 00000002, parameter3 00000000, parameter4 804e097c.

in

Error code 10000050, parameter1 ffa12123, parameter2 00000001, parameter3 804d8823, parameter4 00000000.

Tole verjetno ne pove kaj dosti. V application je pa tega precej več, mislim, da kar okol 10 zadev od winampa do explorer exe pa do takih , ki še nikol nisem slišal zanj.

Računalnik je pregledan z Nortonom 2003 in Adaware SE in nima virusov ali spy zadev. Uporabljam windows xp professional angleške.

Torej : A je mogoče zlowdat kak program, ki bi tole zadevo pošlihtal, da bi bil mir?

Bogdan

Če ti hmmm -j eva rešitev ne pomaga mi lahko daš sliko kar vidiš v systemu in kaj v application

sliko nardiš z ctrl +prt sc (ponavadi tipka desno od scroll locka) zaženeš slikarja pritisneš ctrl + v sliko shraniš na disk in jo nato naložiš na splet recimo http://www.shrani.si in daš link sem

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close