Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika se vsi na dopustu!??

se vsi na dopustu!??

na dezeven dan uzivam zadnji dan dopusta!:(( gledam na forum in vidim,da se ne dogaja kaj dosti!? ste se vsi na dopustu? lp petra

Res je zatišje…

Babi menda že pakira kovčke, tako da se kmalu obetajo kakšni angleški recepti 🙂

Sicer pa je že čas, da se začnemo dogovarjati o septemberskem srečanju… Primož je govoril nekaj o kuhinji!? No, bo že kaj javil, če ni pozabil.

Danes je res turoben dan… jaz se mučim za knjigami pa me vleče v posteljo. Se pa spravljam delati jagodni zavitek, da se vsaj malo potolažim 😉

LP

ja,babi je ze skoraj na poti. saj res,srecanje!! september je tu! jaz imam v planu skutin zavitek….pa se nekako ne morem spraviti…. lp petra

No, saj do večera je še daleč… čim kasneje ga narediš, tem večja je možnost, da ga ostane kaj za jutri 😉

glede na to,da ga imam ravno jaz najrajsi….!?) no,ce ga naredim pod vecer…je pa sansa!?)) razmisljam in zdi se mi nekolilo “zimski”!? mogoce bom pa dala se malo sliv… lp petra

petra, kako naredis maso? Jaz v bistvu anredim maso za sirovega, nato pa dodam se jagode… Obstaja se kaksen poseben trik?

maso kot za sirovega ,potem dodam narezane slive. malo pa razmisljam,ce jih bi prej poprazila na maslu in sladkorju!? pri jagodah tega verjetno ne mores..ali pac !? ravno sem vzela sestavine iz hladilnika:)) lp petra

Moj je že v pečici 🙂 Zvečer poročava, koliko ga je še v pekaču 😉

LP

moj je ze skoraj hladen ! manjka ga cca 1/4 !:))) ce ga bo zvecer se kaj,se ti javim!? imam se eno “olajsevalno okoliscino” !)) moj moz prihaja domov !!)) lp petra

slucajno sem danes opazila. jamie zopet kuha. danes je bilo vse v stilu zara… lp petra

Sem gledala, ja… in cedila sline. Tista žar solata je izgledala super!!!! Pa začimbe za ribji file… noro, res! Samo tiste kumarice v Pimmp’s-u mi niso šle zraven… seveda pa verjamem, da je bil okus OK. Samo malo nenavadna kombinacija se mi je zdela. Sicer pa to ni nič novega za Jamieja (tudi za vanilijo s soljo in lovorjem sem prvič slišala).

LP, Staša

P.S. zavitek izginja…

JAz sem žal ne napol gledala oddajo….tamal je želel gledati risnake in sem zamudila tisto o pečeni zelenjavi do tam, ko je v veliko skledo z roko cefral papriko, rezal ostalo zelenjavo…..kako je dokončal to do konca….

Hvala za info………pa LP

Potem je dodal še vso ostalo zelenjavo – mini bučke je prerezal na pol. Prelil z olivnim oljem, dodal sol, poper, lističe mete… vem, da je bilo še nekaj, pa se ne spomnim… bo treba naslednjič s svinčnikom sedet pred ekranom. No, bodo še drugi dodali.

mislim,da je dodal baziliko. meni tiste kumare v pijaci tudi niso ravno cedile slin !)) tole z vanilijo in lovorom pa moram ob priliki probati.
zavitek je… recimo se 2/3 ga je ostalo. ravnokar se je vrnil moz !!))
the everning is still young .. lp petra

Misliš baziliko namesto mete ali LE baziliko. Sem namreč prej, ko sem pisala, razmišljala, za katere lističe je šlo…

Ta zadeva z lovorom in vanilijo je baje primerna tudi za piščanca ali kakšno drugo meso… res me zanima, kako se obnese vanilija, saj jo obožujem. Je dal še kaj drugega poleg tega (sol, lovor, vanilijev strok)?

Pri zavitku ti gre bolje kot meni (ali pa slabše)… 😉

LP

mislim,da je bila samo bazilika. za namaz je dal poleg vanilije,lovorja se brinove jagode…potem je pa naribal se malo lim. lupine. za enkrat ga je se vedno 2/3 !! mislim,da je moz ravnokar odrezal 1. koscek !:)) lp petra

meto je dal v pijaco. pa vijolice na koncu!) lp petra

stasa,zavitek izginja po hitrem postopku!! ce bi bila hci doma,bi ze lahko pomila posodo !! )) jutra,po mojem,ne bo docakal!!)) lp petra

Deklice,lahko noc s polnimi zelodcki! Babi

Pa res, vijolice 🙂

Lahko noc

P.S. tudi moj zajtrk ne bo zavitek…

meni je ostalo cca 1,5 koscka !!!) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close