Še vedno težave
Najprej iskrena hvala vsem, ki ste mi pomagali pri upgradu mojega DVD playerja. Podnapisi so zdaj lepo na sredini, zvok dela (Pero res se je sam scart zmrdal). Je pa še vedno en problem. Pri NEKAJ DivX-ih podnapisi prehitevajo (vsi od enega “proizvajalca). Ko sem za nazaj iskala odgovore sem našla, da temu ni kriv player, pač pa nepravilni podnapisi k določenemu filmu in, da se to da popravt edino z enim progrmom (???). To naj bi se najbrž urejalo preden se zapeče na CD (???). Fora pa je v tem, da na PC-ju VSI (tudi tisti, ki v playerju prehitevajo) podnapisi štimajo, torej ne prehitevajo.
A je pol vseeno varianta, da je kriv player?
Hvala za pojasnila in lep dan, zopet dežek :(((
Če ti na PC-ju podnapisi tečejo v redu, je možno dvoje:
1.Da je težava v DVD playerju
2.Da imaš na PC-ju nekje prave podnapise in določeno pot do njih, naslov filma in podnapisa pa na CD-ju nista enaka (kar je zelo malo verjetno)
Bistvo vsega je: Kiss je zakon…
Sprobano na dveh PC-jih, pri tistem, ki mi snema filme in pri meni na šihtu. Na nobenem PC-ju ni “alternativnih” podnapisov, torej laufajo te s CD-ja in dela BP. Na playerju pa ne.
A se da kaj narest razen ugasnt podnapise in ob gledanju ohranit živčke.
Kiss je pa …. kaj že?
Hvala pomoč, se še priporočam.
Vsem, ki šele kupujejo DVD player vedno priporočam, da naj se pred nakupom pozanimajo, kaj player, ki ga nameravajo kupit, omogoča. Običajno pa pridejo ljudje k meni šele po nakupu, potem pa jamrajo, da imajo težave. Nekatere se že da odpravit, vseh pa običajno ne. Kiss res stane nekaj več, ampak na tisti denar hitro pozabiš.
O sh*t, da nisem že prej kaj pokukala na to stran. Ta player smo kupil po priporočilu enga kolega, pa kao najbolj (???) prodajan in najbolj fajn ZA TO CENO (še ne 14 jurjev). Potem pa tako sranje.
Se prav gledat brez podnapisov. Za mulčke bol mal težje dokler ne izpilijo angleščine.
Hvala obema za tolažbo, čeprav slabo :(((
p.s. Kaj pa pomoč na kateri tuji strani, recimo na proizvajalčevi (Yamada)?
Saj to sm nardila. Sedaj mam samo težave z zamikom podnapisov. Sicer pa sem zdajle najdla en podatek na DVD-si.com forumu, da Yamada podpira SAMO .srt in 25fps sub podnapise. A .sub podnapisov je več vrst? Ker men tud .sub (sam ne vem kateri) ne delajo, .txt itak nimam nobenga. Mogoče bi blo najbolš pol vse v .srt pretvort, al je tud teh več vrst?
Sploh ne vem več kje sem s to tehniko …
Hvala in lp.
V glavnem sta 2 vrsti podnapisov za divxe, sub in srt.
Sub format je narejen tako, da je v zapisu napisan pri katerem framu naj se podnapis pokaže in pri katerem naj se skrije. Ker standard PAL prikazuje 25 fps(Frames per second, slikc na sekundo), NTSC pa 29.97 slikc na sekundo, se takim podnapisom hmalu “sfuzla”, če so podnapisi narejeni za NTSC, film pa je PAL.
Srt format je malo drugačen, do milisekunde natančno je napisano kdaj naj se podnapis pokaže in kdaj naj zgine, torej je neodvisen od framov.
Txt pa v bistvu ni nobena verzija podnapisov, so samo sub ali pa str, ki jim je nekdo spremenil končnico.
Forum je zaprt za komentiranje.