Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se vam je finančno stanje sedaj kaj poslabšalo?

Se vam je finančno stanje sedaj kaj poslabšalo?

Pri nas se je sedaj kar začelo poznati, višji stroški, plače iste. kako je pri vas?

Iz proizvodnje sem sla v varovanje in je placa dosti slabsa. Ne bo bozicnice, a dela se cele dneve itn.

Ker izhajam iz gostinstva , se nam je financno stanje – zaradi korone drasticno poslabsalo. Tako hudo ni bilo se nikoli.   Verjetno razumete,  zakaj se jezim na anticepilce.

Na srečo zaslužim dovolj kljub podražitvam.

Pri nas plače že dolgo niso šle gor, opažam že en čas, da se hrana nenormalno draži, zdaj pa se bo še energija. Na mesečni ravni dava dva za hrano in toaletne zadeve enako kot par let nazaj za tri. So se pa prihranki povečali, saj ne potujeva, bistveno manj hodiva na izlete, enako počitnice in prireditve. Tudi jeva ne zunaj, enako je s pijačami in kofetki. Ker prihajava v leta, tudi drugače malo bolj racionalno troši a denar.

Nič poslabšalo , izboljšalo, tudi povprečen Slovenec je danes bogatejši kot leta 19, če ste pa gnoji pa kdo bi vam zameril, taki ste.

04.01.2019, 03.38

Znesek, ki ga imamo Slovenci na bankah, se približuje 20 milijardam evrov. Denar pa ob ničelnih obrestih in naraščajoči inflaciji izgublja vrednost.

tako 2019

in tako 2021

da imamo Slovenci na bankah več kot 23 milijard evrov. Od tega je več kot tri četrtine denarja na računih,

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=povpre%C4%8Dni+prihranki+slovenija

Toliko kot imam sedaj na računu, še nisem nikoli imela. Plača je ista kot pred leti, a veliko manj hodim okoli, ne kupujem nepotrebnega, ne hodim kamor ni nujno potrebno in glej, glej, ostaja mi noro veliko. Sem vesela.

Isto ko i lani.

Odgovor na objavo uporabnika
sedaj mi ostaja, 05.12.2021 ob 13:40

Toliko kot imam sedaj na računu, še nisem nikoli imela. Plača je ista kot pred leti, a veliko manj hodim okoli, ne kupujem nepotrebnega, ne hodim kamor ni nujno potrebno in glej, glej, ostaja mi noro veliko. Sem vesela.

Samo stroški so šli pa gor? Elektrike, goriva?

Obogateli so se tisti s kovid dodatki.  Videli smo place policajev, tudi srednji zdravstveni delavci so dobili kovid dodatke.  Ne vsi upraviceno.  Takih je se cel kup.

Tistim ki so do sedaj imeli samo za osnovno preživetje se verjetno zelo pozna. Pri nas se ni poslabšalo, ker ne potujemo trenutno, ne hodimo ven jest, na predstave, koncerte….tudi za oblečt smo si manj kupovali zadnje dve leti ker oba delava od doma in nama ni treba novih službenih oblačil kupovati. Tako da ne se ne pozna in ne nismo na slabšem. Smo kar orng dali na stran zadnje dve leti. Plus oba sva imela povišico oz. napredovanje letos.

Pac ni bed..

Samo se opazi kolk denarja gre ven…

Je razlika ze v trgovini… Obcuti se da moram placat vec.

Za isto.

Manyya, 05.12.2021 ob 13:22

Ker izhajam iz gostinstva , se nam je financno stanje – zaradi korone drasticno poslabsalo. Tako hudo ni bilo se nikoli.   Verjetno razumete,  zakaj se jezim na anticepilce.

Ne, Manyya, zakaj se jeziš na anticepilce? A so se anticepilci izmislili te ukrepe, ki gostince uničujejo?

Veliko tistih, ki niso cepljeni, se celo testira, samo da lahko pridejo v gostilno jest in pit. Ko bodo imeli vstop samo cepljeni in preboleli, pa jih ne bo več. Tudi takrat se boš najbrž jezila na necepljene, namesto na tiste, ki jebbejo cel narod v glavo!!

Ne, Para Bellum, če ne bi bilo anticepilcev, bi danes bile gostinske stojnice verjetno oblegane in gostinci bi bogateli! In država in Janković.

Tisti, ki niso cepljeni rušijo državo s svojim neumnim obnašanjem.

Ne Para Bellum, 05.12.2021 ob 15:42

Ne, Para Bellum, če ne bi bilo anticepilcev, bi danes bile gostinske stojnice verjetno oblegane in gostinci bi bogateli! In država in Janković.

Tisti, ki niso cepljeni rušijo državo s svojim neumnim obnašanjem.

Saj boste dojeli, da je tudi anticepilec potrošnik, vendar bo na žalost prepozno, in prav je tako. Na koncu bodo preživeli, pisali zgodovino. Priporočam požitivitveni odmerek, za zagotovitev dopusta na Krku. Ga ni čez sigurno, pa čeprav, te na koncu doleti razočaranje!

Sem nedavno nazaj zadel glavni dobitek na LOTO.

Ni se zaradi korone, ampak zaradi imbecilni ukrepov. Niso se jih izmislili necepljeni ampak stroka in vlada. Življenje vam je otežila stroka in vlada, oni odločajo, na njih se obrni. Njim je bojda mar za vsako življenje…

Mene ni, 05.12.2021 ob 15:51

Ni se zaradi korone, ampak zaradi imbecilni ukrepov. Niso se jih izmislili necepljeni ampak stroka in vlada. Življenje vam je otežila stroka in vlada, oni odločajo, na njih se obrni. Njim je bojda mar za vsako življenje…

??

Ne vem kje živite, da ne veste, da se tudi v precepljenih državah vse zapira… cepljenje pač nič ne pomaga, poglej Portugalsko, Dansko, Gibraltar…

Tudi nam ostaja vec denarja, kot ga je pred korono, ker ga nimamo kje zapravit ali pa nam je brez veze zapravljat, ampak nisem vesela, skrbijo me vse te podrazitve in rada bi nazaj cas pred korono, nic hudega, ce je manj denarja, samo da smo svobodni!

Plavi, 05.12.2021 ob 15:47

Saj boste dojeli, da je tudi anticepilec potrošnik, vendar bo na žalost prepozno, in prav je tako. Na koncu bodo preživeli, pisali zgodovino. Priporočam požitivitveni odmerek, za zagotovitev dopusta na Krku. Ga ni čez sigurno, pa čeprav, te na koncu doleti razočaranje!

Seveda so potrošniki, le k višjemu BDP-ju nič ne prispevajo. Razen pri trošarinah na alkoholne pijače, ki jo pa itak izkoristijo, ko se jim začnejo kvarit jetrca..

Tudi pri nas so plače iste, hkrati pa se vse draži. Iz trgovine se mi zdi, da vedno prinesem manj, plačam pa več!

Ampak po drugi strani – ne hodim ven na kosila in večerje, tako pogosto že ne kot pred korono. Kdaj pa kdaj sicer grem, ampak ni primerjave s prej. Največ denarja mi je uspelo prihraniti zaradi dopustov in potovanj, ki jih ni bilo! Kaj vse je bilo v načrtu, ampak v teh norih časih niti ni veselja do potovanj, saj so povsod omejitve in niti slučajno ni tako kot je bilo pred korono, pa naj bo to po Evropi ali po ZDA.

Če npr. 2x preskočiš 3-tedensko ali 4-tedensko potovanje po ZDA, prišparaš kar precej!?

push my car

Eh… Marsikje je anticepilcev zelo malo, pa vseeno ni božičnih sejmov…

A ti misliš, da Covida ne bo več, če bi bili vsi cepljeni??? Zlezi že dol s hruške, no.

Para Bellum, 05.12.2021 ob 19:09

Eh… Marsikje je anticepilcev zelo malo, pa vseeno ni božičnih sejmov…

A ti misliš, da Covida ne bo več, če bi bili vsi cepljeni??? Zlezi že dol s hruške, no.

Zadnji post namenjen za “Ne Para Bellum”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close