Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Se tu kdo spozna na elektroniko?

Se tu kdo spozna na elektroniko?

Imam majhno težavico z DVD predvajalnikom in sicer se zadnjih nekaj dni sam od sebe prižiga. Kdaj in kolikokrat se to zgodi, ni pravila. Lahko je to nekajkrat v pol ure, lahko pa je priden tudi celo noč. Zle duhove in pokvarjenega daljinca sem izključil. Da bi imel kdo od sosedov kakega svojega daljinca “uglašenega”, se mi tudi zdi neverjetno, saj težko verjamem, da bi bil signal tako močan, da bi prihajal iz drugega stanovanja. Edino kar mi prihaja na misel je firmware ali kakšen stik od znotraj, ne vem pa, če je možen vklop brez signala iz daljinca. Gumba za popoln izklop pa ni, tako da je vedno na Stand By. Ima kdo kakšno idejo?

Drugi daljinec ne more biti kriv, saj IR žarki ne prehajajo skozi stene.

Jaz bi najprej nadgradil programsko opremo. Drugače pa gre verjetno za tehnično napako..Mogoče mu škodi vročina…:)

Izklopiš iz elektrike? 😀

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Zamenjaj predvajalnik ali pa ga začasno preseli v kakšen drugi prostor /lokacijo in tam preveri, če se zopet prižiga sam od sebe ko je na stand by-u, če ja potem gre najbrž za tehnično napako.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Poltergeist. Z žegnano vodi malo pokropi elektirčno napravo, če se bo ven skadilo, potem je nekaj bilo notri, nek vrag. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ali pa za interferenco s tehnologijo bitij iz višjih dimenzij… mogoče si jim pa bližje kot misliš, boom…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Nekateri imajo zelo občutljiv IR sprejemnik, zato jih lahko zmoti že, če sonce sveti na njih ali pa prižiganje luči. Fluorescentnih (varčnih), ki oddajajo drugačen barvni spekter, kot pa navadne žarnice.
Da eliminiraš zunanje vplive, prekrij sprednjo stran predvajalnika. Pa boš videl, če bo razlika.

Nekateri imajo zelo občutljiv IR sprejemnik, zato jih lahko zmoti že, če sonce sveti na njih ali pa prižiganje luči. Fluorescentnih (varčnih), ki oddajajo drugačen barvni spekter, kot pa navadne žarnice.
Da eliminiraš zunanje vplive, prekrij sprednjo stran predvajalnika. Pa boš videl, če bo razlika.[/quote]

Faradayevo kovinsko žično kletko okrog naredi, ki je perfektna zaščita pred EM motnjami 😀

Da eliminiraš zunanje vplive, prekrij sprednjo stran predvajalnika. Pa boš videl, če bo razlika.[/quote]Samo res, brez zafrkancije, kozmični žarki včasih, če jih ne znamo/ne moremo prav interpretirati, motijo tudi spektroskopske analize. Saj boom tebi to ni ravno španska vas, optika pa to, ko si neka arhimedova zrcala študiral…? Pa še ponoči menda spi, si napisal.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sem se po vrnil domov in očitno je bil cel dan priden ter mirno spančka :-))) Zjutraj, ko sem pisal, sem imel pa vaj pet seans izklapljanja. Zaradi vremena danes zato izločam sonce ter svetlobo in tudi bitja višjih dimenzij. Žarnice, čisto možno. Bomo videli, če mi bo zdaj kaj začel grenit življenje.

Izklop iz elektrike, ja, to bi bila varianta, če ne bi imel vtikač malo težje dostopen. Vseeno hvala za ideje, četudi so z nekaterimi kršene Arhimedove avtorske pravice. Vsekakor pa bo kakšna še dobodošla.

Eh, prehitro sem ga pohvalil. Evo, zdaj ga grem že drugič ugasnit. Imam pa na sumu tudi psa, če morda ni pojedel kaerega od daljincev.

Ja, saj..To bo to..Mogoče kakšne sončne nevihte, ki motijo občutljive elektronske naprave. 🙂

Se dobijo takšne vtičnice, ki jih vklapljaš in izklapljaš s pomočjo daljinca.
V njo lahko priklopiš še več naprav..Na primer TV, da ti ne trošijo elektrike, ko so v stand-by.

Ti si resnično dober prijatelj svetovalec, da se mu bo še več naprav vklapljalo po mili volji, ne vem pečica, pralni stroj…. saj vidiš da so v njegovem stanovanju ali je hiša (neko popredmetenje je omenjal v smislu skrbi za bajto)na delu bitja višjih dimenzij s svojo tehnologijo, ki jo mi šele povzemamo, ali kako je že s tistim famoznim stavkom, ko je raketni inženir von braun pogledal v nebo in rekel”They helped us

Ti si resnično dober prijatelj svetovalec, da se mu bo še več naprav vklapljalo po mili volji, ne vem pečica, pralni stroj…. saj vidiš da so v njegovem stanovanju ali je hiša (neko popredmetenje je omenjal v smislu skrbi za bajto)na delu bitja višjih dimenzij s svojo tehnologijo, ki jo mi šele povzemamo, ali kako je že s tistim famoznim stavkom, ko je raketni inženir von braun pogledal v nebo in rekel”They helped us“[/quote]
Mogoče mu bo pa to pomagalo naučiti se, kako kontrolirati te energije iz višjih dimenzij….Mogoče to zdaj počne telepatsko, pa še tega ni dovolj ozavestil..:)

Upam, da bo to epilog: torej, morda so res bili zli duhovi. Veselo se je prižigal še celo dopoldne, pozneje pa se mu je zrolalo še med predvajanjem in sem sklenil temu narediti konec. Res gor dal nov firmware in najprej je kazalo zelo dovro. Ko pa se je čez nekaj časa ponovno prižagal (in to celo dvakrat), sem sklenil lebdeti nad njim in preklinjati nebo. Za vsak slučaj pa sem mu še zagrozil, da ga zamenjam z novim Pioneer-jem. Kot kaže je to pomagalo. Že nekaj ur lepo spi.

Boom, ti imaš pa res probleme. Sočustvujem s tabo. :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ej ta tvoja stvar s tem dvd playerjem… sem že čisto noter pada, boom saj bi še nekoga vprašala, kaj bi lahko bilo krivo, ponavadi pri takih kunšt stvareh ni sfalil, sanjala bom to noč tvoj dvd player, samo kaj ko potem vse sanje pozabim.. mogoče bi si jih morala pisati, kaj praviš.. nikar ga ne vrži stran, če se ga boš naveličal, ga prinesi na piknik, ali pa pusti za grmom kot velikonočni zajček, meni so všeč vse stvari, ki bluzijo… ne resno… še zdaj imam svoj prvi računalnik, res da nepovratno razstavljen cccc

Eksorcista poklicati. Mogoče je hiša pozidana na kakem starodavnem keltskem grobišču. 🙂

Naj bo to vsem v poduk, da je vsaka stvar na koncu rešljiva. Zakaj potem ne bi bil recimo tudi seks samskih? :-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close